Tips, råd och idéer för att sluta röka


Din familj har bett att du försöker sluta röka. Din läkare vill ha samma sak från dig. Alla, även försäkringsbolag, vill hjälpa människor att sparka den dödliga vanan eftersom inget gott kan komma ifrån det. Så, varför rökning du fortfarande? Gör det här, och följ denna artikels råd om att sluta vana och gå vidare.

Sluta röka dagligen. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget. Kortsiktiga mål kan göra processen att sluta både mentalt och fysiskt lättare. När du lyckas med kortsiktiga mål kan du gå vidare till långsiktiga mål. Detta kommer att hända lätt eftersom ditt engagemang blir starkare.

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Gör klart att du behöver stöd, men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande. Påminn dem om att du kan ha tider av frustration och irritabilitet och be dem att bära med dig. Att skicka rökning vana kan vara det svåraste du någonsin gjort, och stöd från vänner och familj är kritiskt.

TIPS! När det gäller att sluta röka, gör inte saker ännu hårdare än de redan är. Undvik att gå kallt kalkon.

Se till att du är helt engagerad innan du ens börjar sluta röka. Många människor kan inte sluta röka framgångsrikt eftersom de inte är tillräckligt engagerade eller inte närmar sig den rätta tankegången. Du kan förbli engagerad genom att tänka på orsakerna till att du vill sluta.

Varje gång du når en milstolpe i din resa för att sluta röka, belöna dig själv. Till exempel, njut av en film med en speciell vän efter den första veckan har gått. När du gör det en månad, ge dig en trevlig middag på en restaurang som du vanligtvis inte går till. Bygg upp belöningen tills du är helt fri från cigaretter.

Många har funnit att byte av märken kan hjälpa till med din avslutande resa. Välj ett nytt varumärke som du inte tycker om. Välj det nästaste märket du känner. Vissa tycker att detta är till hjälp. Detta kan hjälpa dig att sluta röka.

Tips! Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Det finns mycket styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar.

Överväg att klippa tillbaka på din rökning. Rökning mindre kan vara ett bra ställe att börja din plan att sluta röka. Du bör försöka vänta en timme på morgonen innan du röker. Försök röka bara en halv cigarett för att hjälpa dig att skära på hur mycket du röker.

Sluta röka

Du kanske måste sluta röka flera gånger innan du slutar för gott. Många ex-rökare tog flera försök innan de lyckades. Sluta röka och planera att undvika cigaretter så länge som möjligt innan du tänder tillbaka. Om du återkommer, ange ett nytt datum för att sluta igen. Bara recommit varje gång du slutar, lära av dina misslyckanden när du går. Så småningom kommer du att sluta för gott och aldrig tända en annan cigarett igen.

TIPS! När du jobbar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor.

När du slutar röka, rengör ditt hem grundligt, om du rökt inomhus. Få din matta och klädsel professionellt rengjorda, ta bort rester från väggarna och kör dina gardiner och gardiner genom tvätten. Lukten kommer att vara uppfriskande och inte påminna dig om cigaretter när du går runt ditt hem. Håll cigaretter ur dig, genom att eliminera luktarna.

Belöna dig själv för att uppnå en milstolpe och planera varje belöning i förväg. Gör en lista med saker som du kan använda för att belöna dig själv för att nå en vecka, månad eller dag med icke-rökare. Skriv in listan där du kommer att se den regelbundet. Om du läser om din lista kan du vara motiverad när du verkligen tycker om att nå en cigarett.

Planera i förväg hur du ska reagera på stress utan att vända sig till cigaretter. Undvik frestelsen att lysa upp när du är stressad. Detta är ett vanligt svar hos dem som regelbundet röker. Om du har en reservplan av tillgängliga alternativ, kommer du att vara mindre benägna att tända. Förbered dig på flera strategier, så du är redo om den första inte fungerar.

TIPS! Att ge upp tobak kommer att gynna dina nära och kära. Secondhand rök kan vara skadlig för dem i ditt hushåll.

Oavsett aktiviteter och platser som är närmast förknippade med rökning i ditt förflutna, undvik dem. Om du hade morgonkaffe och en cigarett eller gick till happy hour och rökt, ändra din rutin. Drick inte i baren en stund, eller drick ditt kaffe någonstans nytt för att stoppa cravingen från att inträffa.

Nu när du har den information du behöver, kan du sluta röka för gott. Att sluta röka kommer att göra dig lyckligare och friskare, och det kommer att hjälpa till att förlänga ditt liv. Använd de pengar du sparar för att behandla dig själv och din familj till något speciellt.Source link