Tips som hjälper dig att bli en icke-rökare


Att sluta röka är bara svårt om du låter det vara. Som för allt, ju mer information du har om att sluta röka, desto lättare blir det. Följande tips hjälper alla att sparka vanan.

Kallt Turkiet

Tips! När du känner viljan att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Berätta för dig själv att du måste gå en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker.

Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas. Statistiskt sett misslyckas människor som försöker kalla kalkon 95% av tiden. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så medicinering, fläckar eller terapi kan vara nödvändiga. Detta kommer att underlätta dig genom de tidiga tillbakadragningsstadierna och göra slut på mindre svårigheter.

Låt dina nära och vän veta, att du vill sluta röka. Att informera de älskade av dina planer ger dem möjlighet att hjälpa dig med din resa. Detta kan ge dig mer av ett tryck för att fortsätta försöka sluta.

Försök träna eller gå med i ett gym för att hålla dig från att röka och förbättra din hälsa. Rörelse av något slag är också ett effektivt verktyg för stressavlastning. Om du för närvarande inte är i bästa form, börja med korta promenader eller en enkel rutin och bygg dig därifrån. Tala med en läkare innan du börjar träna rutiner.

TIPS! Ta bara varje dag som det kommer. Att ge upp nikotin är en långsam process.

Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Försök att distrahera ditt sinne och din kropp i 10 minuter genom att gå en promenad eller ringa en vän; i den här tiden kommer din uppmaning troligen att gått. Om de 10 minuterna inte räckte, fortsätt att fördröja dig själv tills dess att det har gått.

Nikotinutbyte

Använd en av de många nikotinutbyteslösningarna på marknaden idag. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irritabel. En hel del begär är ganska överväldigande. Nikotinutbytesbehandling hjälper till att minska dessa känslor. Forskning visar att nikotinersättningsprodukter som tuggummi, fläckar eller pastiller kan fördubbla framgångsnivån för att sluta. Använd aldrig dessa typer av produkter om du fortfarande röker.

Tips! Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse.

Att byta märke på dina cigaretter kan hjälpa dig att sluta. Byt till en lättare cigarett eller en cigarett vars smak du inte tycker om. Rök inte en större mängd om du har valt att köpa lätta cigaretter. Detta kan hjälpa dig att sluta röka.

Återstående uppmärksamhet och fortsatt motiverad är två av de största delarna av rökavbrott. Identifiera alla sätt på vilka ditt liv kommer att dra nytta av att vara en icke-rökare. Vet att andan blir friskare, dina tänder kommer att bli renare och ditt hem kommer att lukta bättre. De negativa effekterna av rökning kan leda till att vissa slutar, men använder också positiva fördelar för motivation.

Bara för att du kanske har misslyckats med att sluta före, finns det ingen anledning att vara avskräckt. Ibland kommer även den perfekta planen att misslyckas på grund av omständigheterna. Titta på vad som ledde till misslyckandet och ta reda på hur du kommer att undvika det här gången. Du kan hitta seger i en framtida ansträngning på vägen.Source link