Tips som hjälper dig att bli en icke-rökare


Det kan vara besvärligt att behöva en rök. Du måste avstå från dina bekymmer och gå utanför för att röka, och det känns inte detsamma om du måste göra med något annat än att röka. Om du är intresserad av att sluta med denna äckliga, skadliga och pinsamma vana, läs vidare. Följande artikel har ett stort antal användbara förslag för att hjälpa dina ansträngningar att sluta röka, en gång för alla.

Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Försök aldrig att kyla kalkon. Avsluta kall kalkon är endast effektiv om 5% av tiden. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det viktigt att använda en metod som innehåller recept eller nikotinplåster eller tuggummi. Du kommer att ha en lättare tid att göra det genom ett tidigt tillbakadragande, vilket ger dig en bättre chans att sluta.

TIPS! Sluta röka gradvis. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon.

Gör en lista över vilka metoder du kan använda för att avsluta. Sitt ner och gör en lista över saker som kommer att fungera för din personlighet. Olika människor kan åstadkomma samma sak på olika sätt. Det är viktigt att förstå vad som fungerar för dig och dina behov. Att skapa den här personliga listan gör just det.

Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökad efterfrågan. Sena nätter kan också vara frestande gånger att smyga en cigarett, speciellt om resten av ditt hus sover. Att ställa in åtta fasta sömn varje natt kan hjälpa dig att behålla ditt fokus samtidigt som du kan behålla dina begär.

Fördröjning taktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. Förskjuta rökbrytningen i tio minuter, upptag då din tid klokt. Efter de tio minuterna är upp kan du upptäcka att ditt begär har passerat. Annars tillåter du ytterligare en tio minuters fördröjning.

Tips! Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner.

När du slutar först, planera ut olika tidsbaserade milstolpar som du kommer att belöna dig själv. Till exempel, gå till en film efter en vecka att du inte röker. När du har passerat den månaden långa milstolpe, njut av en fin kväll ute på din favoritrestaurang. Gå framåt, öka betydelsen av belöningen tills du är helt rökfri och tänker inte ens på det längre.

Ett av de sätt som kan hjälpa dig att sluta röka är att byta till ett annat märke av cigaretter. Börja använda ett märke du ogillar eller en cigarett du finner smutsig. Klipp tillbaka på antalet cigaretter du röker på en dag eller andas in dem på olika sätt. Det kan hända att det här gör cigaretterna obehagliga och hjälper dig i dina ansträngningar att sluta.

Komma med nya planer för att hantera stress. För rökare är sättet att hantera en stressig situation att tända en cigarett. Därför är det viktigt att du utvecklar en strategi för vad man ska göra när stress uppstår. Ha mer än en idé om den första tanken inte hjälper tillräckligt.

TIPS! Hypnos kan hjälpa sluta röka. Många individer har avslutat framgångsrikt efter att ha arbetat med en licensierad hypnotisör.

Gör ditt mål att röka inte ens en puff. Även om det är lätt att tro att en cigarett kommer att vara okej, är sanningen att det kommer att förstöra allt det hårda arbetet du har gjort upp till denna punkt. Kom ihåg att även en cigarett kan starta om mental missbruk.

Om du kan göra bort saker som påminner dig om att röka, blir det lättare att motstå frestelsen. Så bli av med tändare eller askkoppar från ditt hem. Tvätta dina kläder och kom ihåg att rengöra ditt hus för att avlägsna rökens lukt. Luktet av rök kommer att utlösa fysiologiska begär, så denna vårrengöring tjänar som en förebyggande åtgärd mot frestelsen.

Om du känner att ditt motstånd minskar och din önskan att få en cigarettväxt, ring ditt supportsystem. Gör ansträngningarna att diskutera dina känslor och reaktioner när det gäller din försvagningsbestämning med en vän eller någon i din familj. Inte bara talar du om att du pratar i telefonen avlägsnar dig från ditt begär, du får också värdefullt socialt stöd som kommer att hålla mycket längre tid än telefonsamtalet.

TIPS! Vila är nyckeln om du vill sluta röka på allvar. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökade begär.

En av stegen för att sluta röka känns som om du är trött på att röka. Rådgivning i den här artikeln bör motivera dig för att slutligen sluta röka. Använd rekommendationerna i den här artikeln och bli av med rökningens vana.