Tips som hjälper dig att bli en icke-rökare


Såsom är välkänt i vetenskapsverdenen är nikotin i tobak en mycket beroendeframkallande substans. Det är därför det kan vara så svårt att sluta röka för gott. Ta reda på så mycket som möjligt om att sluta så att du har rätt verktyg på din sida.

Support Group

TIPS! Gör ditt avslutningsförsök så enkelt själv som du kan. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig.

Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag. Det kan hjälpa till med nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. För att hitta en stödgrupp som är avsedd för rökning, kontrollera din lokala recenter, kyrka eller gemenskapskollegiet.

Om du måste röka en cigarett, försök att fördröja dig själv först. Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka, eller avsluta ett glas vatten. Ibland är det bara att ge dig lite mer tid för att hålla dig från att ta en puff. Om du fortfarande väljer att röka den cigaretten, kan fördröjningstiden bara innebära att du röker en mindre den dagen.

Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och undvika cigaretter. Det kan också vara en bra stressavlastare. Låt inte din brist på träning hindra dig. Börja små och gå framåt därifrån. Du bör diskutera dina avsikter med din läkare innan du utövar någon träningsrutin.

TIPS! Om du måste röka en cigarett, försök att fördröja dig själv först. Tvinga dig själv att göra något, om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricka ett helt glas vatten innan du får en cigarett.

Vila är nyckeln om du vill sluta röka på allvar. För många människor, om du är sent, kommer det att göra att du vill röka. Sena nätter är också vanligtvis en tid när det inte finns någon annan, vilket betyder att det är lättare att smyga den ena cigaretten. Att få åtta timmars vila varje natt hjälper dig att hålla dig mentalt inriktad, vilket betyder att du bättre kan styra de begärna.

10 minuter

Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Berätta för dig själv att du väntar ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner. Under den tiden, distrahera dig själv och chansen är, efter 10 minuter är upp, kommer begäret att vara borta. Om begäret inte har passerat, upprepa det första steget igen.

Tips! Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen.

Byt sötnos med färska råvaror för att förhindra att du går ner i vikt när du slutar röka. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. Att äta en hälsosam kost ger dig den styrka och uthållighet du behöver för att hålla fokus på ditt mål.

Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar deras stöd, och du kan göra utan att dom är dömande. Påminn dem om att du kan ha tider av frustration och irritabilitet och be dem att bära med dig. Det är svårt att sluta röka, så du behöver stöd från dina nära och kära.

När du slutar, planera du ut olika tidsbaserade milstolpar som du kommer att belöna dig själv. På en veckas jubileum kan du till exempel besöka en film. På en månadspunkt kan du äta ute på en restaurang som du har varit intresserad av att kolla. Efter det ska du långsamt bygga belöningen tills du har nått den punkt där du inte längre tänker på att röka.

TIPS! Fortsätt försiktigt på en dag när du arbetar för att sluta röka. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget.

Byta cigarettbandet du röker kan hjälpa dig att sluta. Överväg att röka ett varumärke du inte gillar. Rök dem precis som att du rökt ditt favoritmärke, så att du får den fulla upplevelsen av deras nastiness. Detta är ett utmärkt första steg på vägen för att sluta!

Nu är det dags att sluta röka. Utsätt inte och identifiera ett startdatum några månader på vägen. idag är den perfekta tiden att börja. Om du slutar nu kommer dina chanser att få en allvarlig eller dödlig sjukdom, på grund av rökning, att minskas betydligt. Att sluta röka skyddar också din familj, eftersom de sannolikt kommer att utsättas för farlig sekundär rök.

Håll alltid en positiv attityd när du försöker sluta röka. Ibland kommer även den perfekta planen att misslyckas på grund av omständigheterna. Ta reda på vad som gick fel och lära av episoden innan du började ditt arbete igen. Du kan ha en lättare tid att övervinna samma hinder om det uppstår igen.

Tips! Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. För många ökar cigarettbehov under sena nätter.

Tala med din läkare om receptbelagda läkemedelslösningar för att hjälpa dig att sparka vanan. Massor av medicinska framsteg har gjorts när man slutar röka. Det finns många alternativ tillgängliga för dig när du bestämmer dig för att sluta röka, från tuggummi till fläckar till doktorsbestämd medicin för att hjälpa till med uttag. Tala med din läkare och ta reda på vad de rekommenderar för din situation.

Ring någon om hjälp och stöd när din viljestyrka försämras och du är nära att ha en cigarett. Det här kan vara vän, familj eller medarbetare; bara berätta för dem om din frestelse. Det är inte bara att prata ett bra sätt att distrahera dig från dina begär, du kommer också sannolikt att få den uppmuntran du behöver för att recommit att sluta.

Nikotins beroendeframkallande gör det väldigt svårt att sluta röka. Att säga nej till cigaretter är ofta en riktig utmaning, i fysisk och känslomässig bemärkelse. Genom att använda några tips och tricks i den här artikeln kan du kanske lätta din kamp. Om du försöker tillämpa informationen du bara läste finns det ingen anledning att du inte kommer att kunna sluta.Source link