Tips som hjälper dig att bli en icke-rökare


Det finns få rökare som inte inser att de borde sluta. Har du någonsin hört en rökare om hur glad de är att de bestämde sig för att börja röka? Du kommer att ha problem med att hitta en icke-rökare som vet det första om att sluta. Men en ex-rökare kan visa dig vägen. Fortsätt läsa för att få reda på varför du borde sluta och hur du kan göra det framgångsrikt.

För att lyckas med ditt mål att sluta röka, borde du göra det så enkelt av en metod som du eventuellt kan. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig. Det finns en stor chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Om du misslyckas, prata med din läkare om att du använder en nikotinplåster eller receptbelagd behandling. Du kommer att vara bättre rustad att göra det genom ånger och sluta röka permanent.

Support Group

Koncentrera på att äta grönsaker och frukter snarare än godis för att undvika att få den vikt som vanligtvis uppstår när någon slutar röka. Detta kommer att förhindra sannolikheten för viktökning som är så vanligt för personer som nyligen har gett upp cigaretter. Det är normalt för din kropp att kräva mat under avslutningsprocessen, och det bästa sättet att tysta dina begär och stabilisera ditt humör är att äta hälsosamma snacks.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som du. Denna supportgrupp kan ge dig nytta av deras erfarenhet, det som fungerar bra för att sluta göra det lättare. Fråga hos dina lokala kyrkor, högskolor och universitet, och YMCA för att ta reda på om de driver supportgrupper.

När du känner trängseln för en cigarett, sätt en viss tid att du får vänta dig. Tvinga dig själv att göra något, oavsett om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricker ett helt glas vatten innan du får få en cigarett. Du kanske finner att avleda din uppmärksamhet på något annat kommer att fördröja och slutligen övervinna den önskan att röka. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan försena det innebära att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

Överväg att besöka en hypnotisör för hjälp med att sparka vanan. Många individer har slutat framgångsrikt efter att ha arbetat med en licensierad hypnotisör. En hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka genom att sätta dig i en trance och bygga uttalanden i ditt sinne som kommer att hålla din hjärna från att vilja röka. Dessa bekräftelser kommer att vara i ditt undermedvetna, vilket kommer att hjälpa dig på väg att sluta röka.

För att sluta röka framgångsrikt måste du vara upptagen att sluta. Ditt engagemang bör komma innan du bestämmer dig för att avsluta. Alltför många försöker sluta på ett infall och misslyckas då när de står inför allvarliga hinder. Håll din motivation för att komma ihåg hela tiden.

Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar, när du bestämmer dig för att sluta röka. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte håna. Låt dem veta att du förmodligen kommer att vara crabby i början. Se till att du har stöd från nära vänner och kära under din avslutande process. Det här stödet kan komma till nytta eftersom det inte är lätt att avsluta.

När du jobbar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Till exempel, om du alltid röker när du pratar i telefonen, än du behöver hitta något annat att göra med dina händer, eller gå till ett annat rum för att prata så att du inte tänker på att tända en cigarett. Hitta en distraktion för att hålla dig upptagen.

Fira varje milstolpe längs din väg att sluta, välj små belöningar du tycker om. Till exempel, efter din första rökfria vecka kan du gå till en film. På en månadspunkt kan du äta ute på en restaurang som du har varit intresserad av att kolla. Därefter förlänger tiden mellan belöningar tills du inte längre vill röka.

Sluta röka inte bara för din hälsa, men också för hälsan hos alla runt omkring dig. De är förmodligen utsatta för din begagnad rök, och detta kan orsaka andning och hälsoproblem. Din familjemedlemmar kommer att spendera mindre tid utsatt för farorna med begagnad rök när du slutar röka. Att sluta kommer inte bara att förbättra din egen hälsa, men det kan också hjälpa dina nära och kära att bli friskare.

När du ska sluta röka, låt din familj och vänner veta. De kommer att driva dig för att fortsätta med din avslutande resa. Ett stödsystem av familj och vänner är det bästa för dig. Det kommer avsevärt bättre chanserna att du lyckas sluta röka.

När du börjar din resa till en rökfri livsstil, planera en rad belöningar när du når vissa milstolpar. Kom upp med en givande belöning för varje uppsättning dagar, veckor eller månader du går utan att röka. Se till att du lägger din belöningslista på en plats där du kan se den dagligen. Detta kan ge dig hjälp att hålla motivet när du känner dig svag.

Hitta supportgrupper, antingen lokalt eller i nätverket. Internet innehåller en mängd webbplatser som är avsedda för att hjälpa rökare att sluta sin vana. Det kan hjälpa dig att jämföra sluta strategier och hantera mekanismer med andra. Om du har ett stödsystem som består av andra som slutar, hjälper det dig att hantera eventuella problem du kan ha.

En viktig faktor när det gäller att sluta kommer att vara ditt positiva tänkande och din motivation att sluta. Tänk bara på hur många sätt ditt liv kan förbättras om du kan sparka vanan. Din andedräkt blir mycket bättre, din hälsa kommer att förbättras, och du får lite extra pengar för din budget varje månad. För vissa människor är skrämma taktik inte ett effektivt stödmedel; Istället är en positiv outlook och support system mycket effektivare.

Ingen nonsmoker kommer någonsin att förstå hur du kan tända, även om du vet att det kan skada dig. Inte heller kommer en nonsmoker någonsin att förstå hur tufft det är att sluta. När du slutar är det svårt, det är möjligt genom kunskap och beslutsamhet. Kunskapen som delas ovan är från ex-rökare som du strävar efter att vara. Låt deras framgångsrika kamp hjälpa dig att lyckas i dina egna ansträngningar att sluta.Source link