Tips som hjälper dig att ge upp rökning


Även om välmenande människor kan varna dig för att sluta röka är svårt, är sanningen att det inte är så svårt om du vet hur man gör det. Liksom med allt, ju mer kunskap du har på att sluta, desto enklare är det.

Kall Turkiet

TIPS! Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak.

Försök att göra det så enkelt som möjligt på dig själv att sluta röka. Försök aldrig att sluta med kall kalkon. Statistiskt sett misslyckas människor som försöker kalla kalkon 95% av tiden. Nikotin är mycket beroendeframkallande, så försök använda medicinering, terapi eller en lapp. Dessa terapier kan lindra några av abstinenssymptomen, vilket gör det lättare att bryta vanan.

Du kan hitta en stödgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Den här supportgruppen kan ge dig nytta av deras erfarenhet, vad som är bra att sluta göra. Du kan hitta supportgrupper på platser som rekreationscentra, kyrkor eller gemenskapskollegier.

Om du absolut måste ha en cigarett, använder du stalling taktik. Tvinga dig själv att slutföra något annat jobb, innan du kan få en cigarett. När du håller ut för den extra lilla tiden kan du kanske upptäcka att du lyckas besegra begäret trots allt. Om du vill röka en cigarett kan förseningen leda till att du röker en mindre cigarett den dagen.

TIPS! Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet.

Försök med hypnos för att hjälpa dig att sluta röka. Professionella hypnotister har varit mycket framgångsrika när det gäller att behandla individer som vill ge upp vanan. En terapeut placerar dig i en hypnotisk trance, och de talar med dig i positiva bekräftelser som inbäddar sig i ditt undermedvetna sinne. När du klämmer ut ur den djupa transen kan du konstatera att din kärlek till cigaretter har minskat, vilket ger dem lättare.

När du slutar röka, vila så ofta som möjligt. Människor som går och lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett. Det finns oftast färre människor runt sent på kvällen för att hjälpa dig att stoppa dig från att ta bara en enda rök för dagen. Så se till att du får minst åtta timmars sömn varje natt så att din kropp och sinne är välviljade och kunna ta itu med ditt rökavvikande huvud.

När du förbinder dig att sluta röka, planera lämpliga belöningar för varje milstolpe du uppnår. Till exempel, en gång i veckan har gått utan en cigarett, gå till en film. När du har varit rökfri i en månad, gå till en trevlig restaurang, en som är speciell för dig. När du möter framtida milstolpar kan du önska att antingen öka dina belöningar eller helt enkelt fasa ut dem.

TIPS! När du väl bestämt dig för att sparka röksvanan, berätta för din familj och dina vänner. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver.

Förbättra din förmåga att hantera nikotinuttag, genom att använda hälsosamma metoder för att klara av dess biverkningar av stress. Du kan överväga att betala gymmet ett besök, eller anmäla dig till en klass som lär dig en ny hobby. Även massage eller bubbelbad kan ge lättnad under tider då stressen är hög. Försök att undvika ledig tid, och i stället hitta trevliga distraheringar. Att läsa, skapa eller besöka vänner fungerar bra.

Klipp tillbaka på hur mycket du röker. Detta är det första steget för att nå ditt mål om ett rökfritt liv. Det är klokt att hålla av i minst 60 minuter innan du har den första cigaretten varje dag. För att skära tillbaka, försök röka 1/2 av en cigarett istället för en full.

Avsluta tills du får det rätt. Fråga någon tidigare rökare du vet han eller hon lyckades inte lyckas efter bara ett försök. Du måste sluta dag för dag, levande i ögonblicket. När du blir motiverad igen, var noga med att ange ett annat datum för när du ska sluta. Försök sluta och kom ihåg att försöka längre varje gång, som du lär dig längs vägen. Så småningom kommer du att bli bra på att göra detta, och du kommer att sluta och inte gå tillbaka.

Sluta röka

Du bör nu inse hur viktigt det är för dig att lära dig så mycket om att sluta röka som du eventuellt kan. När du förstår vilka metoder som fungerar bäst för dig, blir sluta röka mycket enklare än du förväntade dig. Applicera råd från denna artikel till ditt eget liv och veta att du kan lyckas i ditt försök att sluta röka.Source link