Tips som hjälper dig att ge upp rökning


Oavsett vem du är, eller hur mycket viljestyrka du kan ha, sluta röka är inte en lätt uppgift. Faktum är att många människor känner att de fortfarande får något av det oavsett om de vill sluta eller inte. Läs vidare för några tips om hur du lossnar känslomässigt från att röka så att du permanent kan sluta.

Avsluta kan vara lätt om du vet hur du ska gå åt det korrekt. Undvik att gå kallt kalkon. Genom att göra detta är du nästan säker på att misslyckas. Nikotin är mycket beroendeframkallande, så försök använda medicinering, terapi eller en lapp. Dessa kommer att hjälpa dig genom de första tillbakadragningsstadierna, vilket borde göra det lättare att sluta röka.

TIPS! Sluta röka ett steg i taget. Vägen till stopp är bara en process.

Hypnos är ett effektivt verktyg att använda när du slutar röka. Varje år använder tusentals människor av licensierade hypnotiska terapeuter för hjälp med sin rökning. När du är hypnos kommer hypnotisören att fylla ditt sinne med positiva tankar om att sluta röka. När du vaknar kanske cigaretter inte verkar som tilltalande, vilket innebär att du är ett steg närmare att sluta.

Bytesbehandling

Kanske kan nikotiners ersättningsterapi vara till hjälp. När du tar ut nikotin kan du känna rastlös, deprimerad, irritabel eller frustrerad. Cravings som dessa är distraherande och överväldigande. För att hjälpa till att lindra tillståndet, överväga nikotinutbytesbehandling. Chanserna att någon slutar röka fördubblas om de använder nikotinplåster eller tuggummi. Använd inte dessa produkter om du fortfarande röker.

TIPS! Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig sluta röka. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor.

Gör inte det själv. Samla en stödgrupp av icke-rökning vänner och familj för att hjälpa dig när du kämpar. Du kan också vara intresserad av att gå med i en supportgrupp. Att träffa andra som vill sluta hjälper dig att vara motiverad och du kommer att kunna dela tips.

Skapa ett belöningssystem för dig själv i förväg, och varje gång du träffar ett mål, behandla dig själv. Skapa en lista över de belöningar du kommer att ge dig själv när du har gjort det förbi vissa datum. Skriv in denna belöningslista där det ofta kommer att få ögat. Detta kommer att hjälpa dig att ge styrka under svaghetstimmar.

Gör inga undantag för din nya, rökfria regel. Övertyga dig inte om att rökning en cigarett inte kommer att skada dina bra lösningar; en kommer snart att bli två, och allt ditt hårda arbete kommer att vara för ingenting. Innan slagen träffar, påminna dig om all skada "bara en" cigarett kan göra.

Tips! Om du har kämpat gång på gång och slutat röka, överväg att planera en tid med din läkare. Receptbelagda läkemedel kan göra att sluta röka lättare att hantera.

Det är dags att sluta röka. Många säger att de kommer att sluta i framtiden, och när det datumet kommer, följer de inte igenom. Om du slutar nu, kommer du att minska chansen att du kommer att dö från att röka. Att sluta hindrar också de som omger dig från inandning av begagnad rök, vilket är en annan viktig anledning att sluta.

Om du misslyckas med att försöka sluta röka första gången, bli inte avskräckt. De flesta slutade flera gånger innan de avslutades med framgång. Allt du behöver göra är att identifiera den del där din plan slutade fungera, lappa det här "hålet" och försök igen. Nästa gång du står inför en liknande situation kan du vara redo att lyckas.

Vet att när du slutar röka förbättrar du ditt liv, i motsats till att göra ett ädelt offer. Att hålla en positiv attityd om att sluta kan hjälpa dig att hålla dig engagerad, så att du kan släppa vanan snabbare. Tänk på hur det kommer att förändra ditt liv, och att fördelarna med att röka är så viktiga jämfört med de få nackdelarna. Detta kommer att ge dig en bra anledning att sluta och hjälpa till med motivation.

TIPS! Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa till. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest.

Som du har läst behöver det inte vara omöjligt att sluta röka för gott. Om du använder det du har lärt dig här, ger du dig en mycket bättre chans att lyckas. Du kommer bli förvånad över ett år när du ser hur framgångsrik du har varit!Source link