Tips som hjälper dig att ge upp rökning


Som vetenskap visar, är nikotin väldigt beroendeframkallande. Detta gör att lärandet att leva utan cigaretter är en av de svåraste sakerna du någonsin kan försöka. Se till att du lär dig allt du kan för att hitta de bästa sätten att gå vidare för att nå dina mål.

För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista med plusser och minusar om att stoppa. Att skriva saker ner kan förändra hela din tankegång. Genom att göra denna lista kan du gnista ditt intresse och motivation när du slutar, och hjälpa dig att fokusera på att sluta så att du lättare kan sluta röka.

TIPS! Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget . Avsluta är en process.

Gör ditt avslutande försök så enkelt på dig själv som du kan. Du bör aldrig försöka bara sluta kall kalkon. Om du försöker sluta med kall kalkon kanske du hamnar i återfall. Nikotin är extremt beroendeframkallande, så använd en patch, terapi eller medicinering. Det svåraste steget är de första dagarna och dessa produkter kan hjälpa till att lindra den svårigheten och öka dina chanser till framgång.

Sena nätter

Se till att du får mycket vila om du slutar röka. Sena nätter kan ge mer tid att längta efter nästa cigarett för vissa individer. Sena nätter ger också möjlighet att smyga en cigarett när ingen tittar. Att ha åtta timmar att vila varje natt kommer att hålla dig fokuserad och det blir lättare för dig att kontrollera dina begär.

Tips! Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka efterfrågan på en cigarett.

Om du bara inte kan ge upp cigaretter utan att kräva överväldigande dig, prova några av de nikotinbytesprodukter som tandkött eller fläckar. Dessa finns i disken på något apotek och ger din kropp en liten mängd nikotin, vilket kan minska abstinenssymptomen och få dig genom de värsta tiderna.

Kick röksvanen för dina älskade hälsa. Secondhand rök är mycket farlig och orsakar olika typer av cancer, liksom många andra hälsotillstånd. Din hälsa och hälsan hos de du älskar kommer att förbättra dramatiskt när du slutar. När du slutar förbättrar du inte bara din egen hälsa utan också hälsan hos de människor som bor med dig.

Sluta röka

TIPS! Om du är överväldigad av trangen att röka, försök använda fördröjning taktik. Försök att distrahera ditt sinne och din kropp i 10 minuter genom att gå en promenad eller ringa en vän; i den här tiden kommer din uppmaning troligen att gått.

Om du vill sluta röka, måste du vara okej när du slutar mer än en gång. Mycket få rökare lyckas sluta första gången de försöker. Sluta röka, och ha tanken att du kommer att stanna så länge som möjligt. Om du glider upp, skapa ett nytt slutdatum. Avsluta varje gång du startar om och lär dig av dina misstag. Du kommer att finna att du kommer att bli bättre att sluta, och så småningom kommer du att sluta helt.

Skapa en incitamentsplan för dig själv. När du når ett av dina mål, belöna dig själv. Välj värdefulla prestationsdatum som 24 timmar, en vecka och en månad sedan ditt slutdatum. Håll listan på skärmen så att du måste titta på den varje dag. Det kan bara vara den sak som håller dig motiverad när du känner frestelse.

Håll din motivation för att sluta i ditt sinne hela tiden. Kanske lägger inspirerande tecken på din vägg, eller att ha smycken som påminner dig om dina ansträngningar kommer att hjälpa till. Oavsett vad du valde, med en visuell påminnelse kommer du att hjälpa dig när en längtan tränger.

TIPS! En av de bästa metoderna att sluta röka är att använda en nikotinersättningsterapi till hjälp vid avslutningen. Utdrag från nikotin kan orsaka känslor av frustration, irritabilitet, depression och rastlöshet.

Gör ditt mål att röka inte ens en puff. Det är lätt att övertyga dig själv under värmen för tillfället att en cigarett inte kommer att skada något, men det kan ångra dagar, veckor, månader eller år med hårt arbete och engagemang. En puff kommer att leda till en cigarett, en förpackning, en kartong; en puff är en puff för många!

Kom ihåg att den första veckan utan cigaretter blir det svåraste. Under de första två dagarna kommer du att utvisa de toxiner som rökning sätter i kroppen. Därefter blir dina begär mest psykologiska. Den psykologiska missbruk är inte lätt att övervinna, men att du vet att du har passerat det värsta av det är en stor motivator för att motstå uppmaningen att hämta en rök.

Om du inte lyckas med ditt första avsluta försök, bli inte nedtonad. Det finns tillfällen då den bästa planen inte kommer att fungera. Ta reda på vad som gick fel och lära av episoden innan du började ditt arbete igen. Försök, försök igen och du kommer att lyckas längs vägen.

TIPS! Eliminera de utlösare du associerar med rökning cigaretter. Till exempel, om du tenderar att röka under körning eller när du dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka.

Titta på att sluta som något du tjänar, snarare än något du offrar. Om du ser sluta som en prestation, kommer du att vara mer motiverad att fortsätta din kamp. Fördelarna är mycket större än de tillfälliga svårigheterna, och det kommer att göra en kraftfull förändring i ditt liv. Du kan förbli motiverad och inser fördelarna med att sluta.

Du kanske har använt rökning när du känner dig stressad. Om så är fallet måste du hitta en annan teknik som du kan använda för att koppla av när du är stressad. Försök meditera eller yoga, eftersom det kommer att ta kanten av dina stressnivåer på ett mycket hälsosammare sätt än att röka.

Istället för att röka, gå på en cykeltur. Övning gör att din kropp släpper ut mood-boosting endorfiner, och fysisk aktivitet ger distraktion från dina begär när de slår. Övning kommer också att bidra till att öka din metabolism för att kompensera för det slag som krävs när du slutar röka, vilket minskar din potentiella viktökning.

Tips! När du slutar röka kan du inte bara hjälpa din egen hälsa, utan det av dina nära och kära. De är förmodligen utsatta för din begagnad rök, och detta kan orsaka andning och hälsoproblem.

Hitta någon som du kan ringa på för support om du känner dig frestad att röka medan du försöker sluta. Det här kan vara vän, familj eller medarbetare; bara berätta för dem om din frestelse. Inte bara kommer tiden i telefonen att vara en bra distraktion förrän begäret har gått, är det alltid trevligt att veta att du inte är ensam i att hantera den här frågan.

Det är svårt att sluta för att nikotin är så beroendeframkallande. Att ge upp cigaretter kan tyckas nästan omöjligt, både fysiskt och mentalt. Använd informationen i den här artikeln och gör det enklare för dig själv. Genom att använda denna information och lägga in ett hårt arbete, kommer du att kunna sluta röka.Source link