Tips som hjälper dig att sluta röka


Även de mest bestämda personerna tycker att det är skrämmande att sluta röka. Den fysiska och känslomässiga anknytningen till cigaretter är ibland överväldigande. När du är redo att ta bort dig själv och dina känslor från cigaretter och sluta bra, ska de tips du hittar här hjälpa dig att komma igång.

När du försöker sluta röka, överväg att försöka hypnos. Många individer har avslutat framgångsrikt efter att ha arbetat med en licensierad hypnotisör. När du besöker en hypnotisörs klinik kommer du att sättas i ett trance tillstånd och positiva affirmationer om att sluta kommer att vara inbäddad i ditt sinne. Dessa bekräftelser kommer att vara i ditt undermedvetna, vilket kommer att hjälpa dig på väg att sluta röka.

Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. De flesta har mer intensiv cigarettbehov sent på kvällen. Dessutom är det lätt att buka för frestelsen att röka när det är sent på natten och alla andra sover redan. Få en optimal mängd sömn varje natt för att hjälpa till att hantera dina begär.

Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först fördröja den här åtgärden. Tvinga dig själv att slutföra något annat jobb, innan du kan få en cigarett. Ibland kan fördröjning av rökning hjälpa dig att motstå rökning. Även om du tar den cigaretten, kan du fortfarande minska ditt totala antal för dagen med en.

Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukter för att undvika att få den vikt som resulterar i att du slutar röka. Detta kan hjälpa till att förhindra någon viktökning. Tänk på att din kropp kan kräva mat efter att ha slutat, så det är bäst att äta hälsosamt och ha en hälsosammare tankegång.

Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Dessa över-the-counter produkter kommer att leverera nikotin till din kropp under din avslutande ansträngning. De kan avvärja de galna fysiska abstinenssymptomen.

Support Group

Att gå med i ett gym, träna eller hitta nya och njutande aktiviteter, kan hålla dig borta från cigaretter och förbättra din övergripande hälsa. Övning kan också fungera som en stressavlastare. Om du är i form eller dålig hälsa bör du börja långsamt och gradvis öka takten och intensiteten. Innan du börjar en övningsplan, diskutera det här med din läkare.

Du bör inte försöka sluta röka ensam. Samla en stödgrupp av icke-rökning vänner och familj för att hjälpa dig när du kämpar. En utomstående stödgrupp av tidigare rökare kan också hjälpa till. Bara genom att chatta med andra som går igenom vad du är kommer att hjälpa dig att sluta.

Varje gång du når en milstolpe i din resa för att sluta röka, belöna dig själv. Till exempel, gå till en film efter en vecka att du inte röker. När du gör det en hel månad utan att röka, äta ute på en restaurang du verkligen tycker om. Gå framåt, öka betydelsen av belöningen tills du är helt rökfri och tänker inte ens på det längre.

Klipp tillbaka på hur mycket du röker. Rökning mindre kan vara ett bra ställe att börja din plan att sluta röka. Du borde vänta minst en timme innan du har din första rök på dagen. Försök röka bara en halv cigarett för att hjälpa dig att skära på hur mycket du röker.

Berätta för dina släktingar att du slutar, så att de kan ge stöd. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig. Påminn dem om att du kan ha tider av frustration och irritabilitet och be dem att bära med dig. Att sluta röka är en svår process, och att få stöd från dina vänner och familj är kritiskt.

Om du röker inuti ditt vardagsrum, rengör allt grundligt, när du bestämmer dig för att sluta. Tvätta och tvätta allt i ditt hus, inklusive: mattor, gardiner och gardiner, väggar och andra typer av ytbeläggningar. Genom att göra detta kommer ditt hus att ha en frisk ren arom istället för den inaktuella stanken av rökt tobak. När du går in i ditt hus kommer du inte längre att påminna dig om att ha en rök.

Belöna dig själv för att uppnå en milstolpe och planera varje belöning i förväg. Ta dig tid att göra en lista över de belöningar som du verkligen vill ha. Låt dig själv lova att du får en av dessa belöningar efter en vecka har gått, och sedan igen efter en månad har gått. Håll listan på skärmen så att du måste titta på den varje dag. Om du läser om din lista kan du vara motiverad när du verkligen tycker om att nå en cigarett.

NEJ måste vara en del av din mantra. Det är ganska lätt att säga att du bara röker den här cigaretten, men ett återfall kan förena och göra de veckor eller månader du har spenderat att inte röka värdelösa. Tänk på vad en enda puff kan göra.

Du måste acceptera att du behöver hjälp att sluta. Samla en stödgrupp av icke-rökning vänner och familj för att hjälpa dig när du kämpar. Att gå med i en supportgrupp är en annan bra idé. Att vara med andra som är i samma båt kan vara till hjälp.

Du kan göra dina ansträngningar för att sluta röka lite lättare genom att bli av med saker som påminner dig om att röka. Töm ditt ashtrayshus och ta det lättare ur din väska eller portfölj. Kasta dina kläder i tvätten och städa ditt hem för att eliminera rökstanken. Detta kan hjälpa till att minska dina begär, för att eliminera rökning från din behandling.

I stället för att röka, träna. Övning frisätter endorfiner i ditt system. Detta hjälper dig att känna dig lycklig och balansera dig. Dessutom gör något produktivt som att träna dig att glömma att du längtar efter cigaretter. Övning kan också bidra till att undvika eventuell viktökning som orsakas av de förändringar som nikotinavtagningen kan göra för din ämnesomsättning.

En rådgivare kan hjälpa dig att sluta röka. Vissa människor röker som en följd av känslomässiga problem. När känslomässig stabilitet är intakt tenderar rökning snarare att gå bort. Be din läkare att hänvisa dig till en rådgivare om du är intresserad av denna typ av hjälp.

Överväg att använda ett nytt märke när du börjar tänka att sluta röka. Gå med en cigarett som inte smakar väldigt bra. Klipp tillbaka på antalet cigaretter du röker på en dag eller andas in dem på olika sätt. Detta kommer att hjälpa dig på väg att sluta röka.

Håll dig på toppen av att veta när din kropp kommer att kräva nikotin. Detta hjälper dig att eliminera frestelsen under dagen. Att klara krävningarna för tobak kan ge dig det bästa stället att sluta och hålla sig borta från cigaretter.

Byt ut rökning med en annan (om än hälsosammare) vice, oavsett vad kritikerna säger. Kör inte din vana för någon annan; gör det för dig själv. Låt inte den här personen känna att de har bevisats rätt genom att förklara dina verkliga motivationer. Om du fortsätter att göra vad du vill, kommer du att sluta vara enklare.

Planera att ge dig några belöningar när du börjar sluta röka resan. Förstå att du inte spenderar nästan lika mycket pengar när du slutar röka. Köp dig en behandling med de pengar du sparar för att belöna dig själv för ditt hårda arbete och engagemang. Detta kan vara en utmärkt motivator!

Du vill berätta för din familj och vänner om dina planer att sluta röka. De kan sedan stödja dig i dina ansträngningar. Ett stödsystem kan vara oerhört värdefullt. Detta ökar mycket chansen att du lyckas, och det kommer att få dig där du vill vara.

Som du är medveten är att ge upp cigaretter är en väg som inte behöver vara svårt att resa. Det är möjligt att sluta med förtroende och beslutsamhet. Börja din strävan genom att använda de tips som anges ovan i din dagliga rutin idag. När du tänker på den här uppgiften ser du hur lätt det kan vara.Source link