Tips som hjälper dig att sluta röka


Rökning kan få allvarliga konsekvenser för din livskvalitet. Det påverkar ditt utseende, från gula tänder och skrynklig hud till en gammal rök lukt i ditt hår och kläder. Rökning är mest skadlig för din hälsa. Studier har visat att praktiskt taget all skada du gör mot din kropp medan rökning är återgivbar om du slutar. Läs vidare för att lära dig hur du börjar sluta röka.

Ge hypnos ett försök om du vill sluta röka. Om du bestämmer dig för att prova hypnos, gör ett avtal med en licensierad hypnotisör. När du är placerad i en djup trance, kommer hypnotisören att ge dig positiva bekräftelser som förblir inbäddade i ditt minne. När du kommer ut ur trance kan cigaretter vara mindre tilltalande, vilket innebär att du är så mycket närmare att sluta för gott.

TIPS! Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag.

Få mycket stöd. Sök uppmuntran från familj och vänner och gör dem medvetna om att du försöker sluta röka och be dem hjälpa dig. Att gå med i en supportgrupp kan också vara en stor hjälp. Att diskutera hur du känner med andra som upplever samma svårigheter kan hjälpa dig att makt genom och slå rökning för gott.

Det finns många hälsosamma sätt att hantera stress. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage. När du befinner dig med tiden på händerna fyller du den med saker du älskar att göra, som att prata med vänner, intressanta spel eller böcker.

Överväg att använda ett nytt märke när du börjar tänka att sluta röka. Överväg att röka ett varumärke du inte gillar. Rök inte mer av dem eller andas dem olika. Detta kommer att hjälpa dig att komma igång på vägen till att bli en nonsmoker.

TIPS! Se till att du tar processen en dag då. Det är en stor process att sluta röka.

En stark och positiv mental attityd kan gå långt för att hjälpa dig att sluta röka. Försök att tänka på hur mycket bättre ditt liv kommer att vara när du har slutat. Vet att andan blir friskare, dina tänder kommer att bli renare och ditt hem kommer att lukta bättre. Att se negativen att röka kan skrämma folk till att sluta, men att föreställa sig alla positiva kan vara lika bra.

Minska mängden cigaretter du röker. Detta är det första steget i din resa på väg att sluta, och till och med skära tillbaka lite kan ge dig en ökning av förtroende och motivation. Vänta en timme eller mer för att få din första cigarett på morgonen. Kanske röker bara en halv cigarett istället för en hel.

Ett sätt att sluta röka är att bli bättre att sluta. De flesta som försöker sluta misslyckas första och andra gången. Sluta bara, och se hur långt du kan gå utan att starta tillbaka. Om du glider upp, skapa ett nytt slutdatum. Varje gång du måste sluta, tillåt dig så länge som möjligt. Låt varje misstag vara en lärande möjlighet. En gång stannar det, så var bara tålmodig.

TIPS! Börja med någon typ av träning, för att hålla ditt sinne upptagen och hålla sig borta från cigaretter. Övning kan gå långt för att minska stressen som orsakas av nikotinuttag.

Rengör ditt hus så noggrant som möjligt när du slutar röka. Shampoo din klädsel och mattor, tvättar dina gardiner och draperier och tvättar dina väggar. Ditt hus kommer att lukta rent och friskt, och du kommer inte att påminnas om önskan att röka varje gång du går genom din dörr.

Tänk på några viktiga delmål, till exempel att stanna bort cigaretter i en vecka och bestämma belöningar för att nå dessa mål innan du når dem. Ta dig tid att göra en lista över de belöningar som du verkligen vill ha. Låt dig själv lova att du får en av dessa belöningar efter en vecka har gått, och sedan igen efter en månad har gått. Se till att du kan se den listan varje dag. Ser fram emot dina belöningar kan hjälpa dig att hålla dig motiverad under de ögonblick du känner som grottor.

Det kan tyckas omöjligt att sluta röka, men det är väl värt ansträngningen när det gäller fördelarna som det kommer att erbjuda. När du ställt de tips som erbjuds i den här artikeln till handling, kommer du förhoppningsvis att känna dig motiverad för att sparka vanan för gott! Ge åtminstone en av tipsen ovanför ett försök idag.Source link