Tips som hjälper dig att sluta röka


Om du röker vet du hur det kan sänka livskvaliteten. Det påverkar hur du ser ut, eftersom nikotin kan få dina kläder att lukta som rök och det kan också fläcka dina tänder. Dessutom kan det få allvarliga konsekvenser för din hälsa. Det är möjligt att ångra alla skador som orsakas av rökning genom att helt enkelt sluta. Om du behöver hjälp med att sluta, kommer följande tips att komma igång.

När du känner lusten att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Berätta själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker. Kanske kan de extra få minuterna du använder ditt sinne med något annat hindra dig från att röka. Om du vill röka en cigarett kan förseningen få dig att röka en mindre cigarett den dagen.

Kom med din egen personliga plan för att sluta. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor. Varje enskild person kommer att ha sina egna individuella triggers som behöver uppmärksamhet. Varje person har ett unikt sätt att ta hand om saker och uppnå mål. Det är viktigt att du räknar ut de sätt som fungerar bäst för dig. Att skapa den här personliga listan gör just det.

TIPS! Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon.

10 minuter

När du känner att du behöver röka, prova fördröjning taktiken. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på omkring 10 minuter och distrahera dig själv. Du borde se längdpasset inom 10 minuter. Om du fortfarande vill ha en cigarett fortsätter du med denna taktik tills den äntligen fungerar.

Tala med en sjukvårdspersonal om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer. Din läkare kan förmodligen också erbjuda information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som ökar sannolikheten för att du kommer att kunna sluta.

TIPS! Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag.

Be dina familjemedlemmar att gå ombord med ditt beslut att sluta röka. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte håna. Se till att du säger till dig att du kanske är lite cranky, särskilt under de första dagarna efter din sista cigarett. Att sluta röka kan vara mycket svårt, så det är viktigt att du har stöd av dem som är nära dig vid denna tidpunkt.

Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Du kan köpa dessa produkter i disken. De låter dig få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa till. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest. Cravings kan ibland verka överväldigande. Nikotin-ersättningssystem hjälper dig att hantera begären. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Använd inte dessa produkter om du fortfarande röker.

TIPS! Byt sötnos med färska råvaror för att förhindra att du går ner i vikt när du slutar röka. Detta kan hjälpa till att förhindra viktökning.

Support Group

Få hjälp av andra. Samla en stödgrupp av icke-rökning vänner och familj för att hjälpa dig när du kämpar. Försök också att nå ut till en stödgrupp för råd och rådgivning. Att vara med andra som är i samma båt kan vara till hjälp.

Se till att berätta för din familj och dina vänner att du har bestämt dig för att sluta röka. De är ditt supportsystem, och finns där för att påminna dig om att hålla dig beslutsam i dina försök att sluta röka. Om du omger dig med ett starkt stödsystem, blir det en stor hjälp i din kamp att sluta. Det kommer betydligt bättre chanserna att du lyckas sluta röka.

TIPS! Vissa människor gillar inte tanken på att sluta kall kalkon, så ge nikotinersättningsterapi ett försök. Dessa produkter levererar små doser nikotin till din kropp för att avhjälpa missbruk utan smärta och påfrestning.

Försök att planera hur du klarar av stressiga tider. Många rökare brukar upplysa när något stressigt händer. Att ha en plan i åtanke för hur man hanterar de stressiga stunderna gör det mindre troligt att du kommer att vända sig till cigaretter när stress slår. Att ha flera planer på plats är idealisk, om en plan inte fungerar.

Din familj och dina nära och kära erbjuder den största motivationen för att sluta. De kan påverkas av inte bara din möjliga sjukdom eller död, men också av negativa hälsoeffekter från att vara kring din rök. I Amerika är cirka 20% av alla dödsfall från rökrelaterade sjukdomar. Undvik att bli en statistik!

Gör det till din mantra för att aldrig ha en puff av en annan cigarett. Det är enkelt att berätta för dig själv när du verkligen vill att en annan inte kommer att skada dig, men det kan bli till ett par dagar eller till och med år med rökning, vilket försvinner allt ditt hårda arbete. Kom ihåg att ha "bara en" kan förvärra dina begär och få dig på fel väg.

TIPS! Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyte. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad.

Att sluta röka är inte lätt, men det är definitivt värt de stora fördelarna med din hälsa, ditt sociala liv och till och med ditt utseende. Nu när du har läst tipsen från den här artikeln, förhoppningsvis känner du dig mer säker på att du slutar sluta röka vanan. Välj ett tips och försök det nu.Source link