Tips som hjälper dig att sluta röka


De flesta rökare är medvetna om att det är dåligt för deras hälsa. Även om sluta röka är ingen bit tårta, försöker vissa människor inte ens på allvar. Läs vidare för att ta reda på hur du slutar nu när du är beroende av dig.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. Att skriva saker ner kan förändra hela din tankegång. Genom att göra denna lista kan du gnista ditt intresse och motivation när du slutar, och hjälpa dig att fokusera på att sluta så att du lättare kan sluta röka.

TIPS! Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning.

Försök att fördröja din nästa cigarett. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. Ibland är försenad rökning faktiskt tillräcklig för att förhindra att du tar den puffen. Fördröjning kan bidra till att minska det belopp som du röker, vilket kan göra en betydande skillnad under året.

När du slutar röka är det en daglig händelse. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet. Oroa dig inte för hur du ska klara fram till nästa månad eller året efter. Spendera inte din tid att oroa dig för imorgon fokusera på att undvika cigaretter en dag åt gången.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka om du inte kan göra det själv. Han kan ordinera dig ett läkemedel för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet. Din läkare kan också hjälpa dig att hänvisa till supportgrupper och andra resurser du kan använda för att se till att du lyckas sluta.

TIPS! Notera alla de metoder du planerar att använda för att sluta röka. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta.

Få hjälp av din familj och vänner att stödja dina ansträngningar för att sluta röka. Gör dem medvetna om att deras stöd är viktigt, men att de inte borde vara dömande. Berätta för dem att du förmodligen kommer att vara irrationell och i ett deprimerat humör först. Att skicka rökning vana kan vara det svåraste du någonsin gjort, och stöd från vänner och familj är kritiskt.

Replacement Therapy

Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa till. Effekterna av nikotinuttag kan få dig att känna sig irriterad, deprimerad eller rastlös. Dessutom kan cravings orsaka extremt obehag under dagen. Dessa överväldigande känslor kan lindras med nikotinutbytesbehandling. Forskning har visat att personer som använder sig av nikotingummi, pastiller eller fläckar kan ha dubbelt så många chanser att sluta röka framgångsrikt. Men du bör aldrig använda dessa nikotinbyten medan du fortfarande röker.

Tips! Om du försöker sluta röka, se till att du får gott om sömn. För många människor, om du är sen, kommer det att göra att du vill röka.

Du måste acceptera att du behöver hjälp att sluta. Låt din familj och vänner veta att du har bestämt dig för att sluta, så att de kan stödja dig genom processen. Det är också en bra idé att gå med i en supportgrupp. Dessa människor kan erbjuda empati, liksom hjälp med insikter i processen.

För att förhindra att du tar in dina nikotinavtagningssymtom, upptäck hälsosammare metoder för att hantera denna stress. Detta kan översättas till att göra möten för aktiviteter, som gym eller spa, under de timmar då dina nikotinbehov är i topp. Du bör göra ditt bästa för att fylla någon ledig tid med roliga och uppfyllande aktiviteter. Du kan ta den här tiden för att komma ikapp med gamla vänner eller läsa också.

Se till att du noggrant rengör ditt hem när du bestämmer dig för att sluta röka, om du normalt röker inuti. Tvätta gardiner och möbler, skrubba ner väggarna och andra saker i ditt hem som luktar cigaretter. Istället för luktande rök när du kommer hem, kommer du att lukta rena, fräscha dofter. Detta kommer att minska frestelsen att röka.

Om du har kämpat gång på gång och slutat röka, överväg att planera en tid med din läkare. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen.

För att hjälpa till med motivationsfaktorn för rökuppehåll, kom alltid ihåg din familj och de som skulle påverkas på ett stort sätt om din hälsa minskade avsevärt på grund av denna mycket farliga vana. Statistik visar att en av fem dödsfall i Amerika är relaterad till rökning. Var inte en statistik.

Kom ihåg att när du vill sluta röka, kommer den första veckan sannolikt att vara den svåraste. Under de första 48 timmarna kommer din kropp att eliminera sin uppbyggnad av nikotin. Efter det kommer du att uppleva huvudsakligen psykologiska begär. Dessa är lättare att motstå än fysiska begär, men det kan fortfarande vara svårt att göra det.

Som du har lärt dig från den här artikeln kan du sluta röka om du ansöker dig själv. Nyckeln är återstående bestämd och håller sig till de planer du själv gör. Genom att implementera tipsen i den här artikeln är du säker på att sluta röka och aldrig se tillbaka.