Tips som hjälper dig att sluta röka


Många vet att det inte är en bra idé att röka, men de bestämmer sig fortfarande för att göra det. Det är mycket lättare att vilja sluta, än att faktiskt sluta. Om du vill lära dig vad som krävs för att sluta för gott, då är den här artikeln för dig.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. Att lägga ner någonting ner i skrivning kan förändra hela ditt perspektiv. Detta kan hjälpa dig att fokusera din avslutande ansträngning tydligare, samt att identifiera eventuella svagheter i din plan.

Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig att sluta röka. Att anpassa och anpassa listan gör det mer effektivt. Alla kommer att hitta de tekniker som fungerar bäst för dem. Det är viktigt att förstå vad som fungerar för dig och dina behov. Att komma fram till din personliga lista kommer att uppnå detta.

TIPS! Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats.

Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Träning kan hjälpa till att underlätta stress. Om du är ny att träna, ta det långsamt genom att bara gå varje dag. Fråga din läkare i förväg om att börja någon träningsrutin.

Samla stöd från alla som du älskar. Kommunicera ditt behov av support, så att de kan förstå sina viktiga roller, snarare än att bli dömande eller tvivelaktiga. Se till att du säger till dig att du kanske är lite cranky, särskilt under de första dagarna efter din sista cigarett. Att sluta röka är en svår process, och att få stöd från dina vänner och familj är kritiskt.

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi. Dessa nikotinutbyten hjälper dig att sluta genom att leverera din kropp med en liten del av läkemedlet för att hjälpa till att stoppa uttag.

TIPS! Oavsett vad, du måste titta på din sluta en dag i taget. Att ge upp nikotin är en långsam process.

Sluta röka

Var säker på att du är villig att hålla fast vid din plan att sluta röka. Många människor är inte riktigt redo att sluta röka och det är därför de slutligen misslyckas. Du kan förbli engagerad genom att komma ihåg orsakerna till varför du ville sluta röka ursprungligen.

Var noga med att belöna dig själv för små milstolpar när du slutar röka resan. Till exempel, en gång i veckan har gått utan en cigarett, gå till en film. När du går en hel månad, gå till en fancy restaurang du normalt inte går till. Gradvis öka belöningarna när du slutar längre och längre perioder utan att röka, tills det inte längre ens går in i ditt sinne.

TIPS! När du försöker sluta röka, ska du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver.

Återstående uppmärksamhet och fortsatt motiverad är två av de största delarna av rökavbrott. Föreställ dig hur mycket ditt liv kommer att förbättras efter att du slutat röka. Tänk på att dina tänder kommer att bli ljusare och renare, ditt andetag och kläder kommer att lukta bättre, och ditt hem kommer att vara fullt av friskhet och renlighet. Medan många människor svarar på negativ förstärkning, kan en positiv syn också vara mycket kraftfull.

Avstå från att röka till varje pris för att maximera chansen att sluta effektivt. I stället för att ange en tidsfrist som du kan fortsätta trycka, sluta idag. Ta beslutet att sluta och låt inte dig själv börja om igen. Denna metod kan verka hård. På lång sikt uppväger hälsan och de fysiska fördelarna det ursprungliga obehaget.

Undvik alla aktiviteter eller situationer där du tidigare röker för att försöka sluta röka. Om du är van att lysa upp medan du har din första kopp kaffe på morgonen, eller ha en rök medan du är ute på happy hour med vänner, ändra sedan rutinen. Till exempel, drick ditt kaffe på väg till jobbet och stanna borta från stängerna minskar dina begär.

TIPS! Om du plötsligt får trängsel att röka, försök att fördröja din rökning. Genom att berätta för dig själv om att du kommer att se hur du känner på 10 minuter och sedan distraherar ditt sinne och kropp under den tiden kommer du normalt att se till att 10 minuter senare kommer begäret att gå.

Tänk på de troliga konsekvenserna av en stor minskning av din hälsa som orsakas av rökning. Hur påverkas dina nära och kära vänner? Enligt amerikanska statistiken är tjugo procent av alla dödsfall direkt relaterade till rökning. Bli inte ett nummer!

Som du just har upptäckt, är det helt möjligt att sparka röksvanen. Fortsätt bara följa de planer du gör och ge inte upp. Om du följer detta steg och använder de råd som delades i den här artikeln borde du snart leva ett rökfritt liv.Source link