Tips som hjälper dig att sluta röka


Många tycker att försök att sluta röka är en av de svåraste sakerna att göra. Det finns ingen silverkula som gäller för varje rökare. Du kommer förmodligen att undersöka olika sätt att sluta för att hitta en som fungerar för dig. Du kan bli förvånad över hur effektiva några av följande taktik och tips är.

En stödgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Det finns stor nytta i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. Kolla ditt tidning och lokalsjukhus för supportresurser.

När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Det kan hjälpa till att skapa nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak.

Låt dina nära och kära veta att du vill sluta röka. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser. De kan ge dig den extra nudge som du behöver för att hålla dig fokuserad på dina mål.

När du slutar röka, vila så ofta som möjligt. För de flesta håller de uppe sent på natten och ökar cigarettbehovet. Det finns oftast färre människor runt sent på kvällen för att hjälpa dig att stoppa dig från att ta bara en enda rök för dagen. Om du får minst åtta timmars sömn varje natt, kommer du att vara fokuserad och kunna stoppa alla begär.

Nikotinutbyteterapi

När du är nära att ge dig efter dina önskemål om en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten.

Kanske kan nikotinersättningsterapi vara till hjälp. Återkallande från cigaretter kan lämna dig irriterad, deprimerad eller frustrerad. Cravings som dessa är distraherande och överväldigande. Du kan hjälpa till med cravingsna med hjälp av nikotinersättningsterapi. Du får dubbelt så mycket chans att sluta röka om du använder tillförlitliga nikotinplåster, pastiller eller tuggummi. Det är viktigt att undvika att använda dessa om du fortfarande röker.

Vilken inverkan har din rökning på hälsan hos dina nära och kära? Secondhand rök kan orsaka cancer och andra stora hälsokomplikationer. Genom att sluta förbättrar du inte bara din egen hälsa, du hjälper också människorna runt dig. Fördelarna med att sluta röka kommer också att delas av de personer du bor med.

Att byta märke på dina cigaretter kan hjälpa dig att sluta. Börja använda ett märke du ogillar eller en cigarett du finner smutsig. Undvik att röka mer av dem än du normalt skulle eller inhalera dem på olika sätt. Det kan hända att det här gör cigaretterna obehagliga och hjälper dig i dina ansträngningar att sluta.

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och sluta strategier. Listupptagning i din avslutande ansträngning kommer att bidra mycket eftersom du skapar en källa till riktning.

Berätta för alla du vet om din önskan att sluta röka. De kommer att kunna hjälpa dig att komma igenom de tuffa tiderna och vara en påminnelse om varför du slutar. Ju mer stöd du har desto mer motivation måste du sluta. Det kommer betydligt bättre chanserna att du lyckas sluta röka.

Återstående uppmärksamhet och fortsatt motiverad är två av de största delarna av rökavbrott. Fortsätt fokusera på de positiva sätten ditt liv kommer att förändras när du befriar dig från cigaretter. Tänderna kommer att se vitare ut, dina kläder kommer inte längre att lukta som rök, och din andedräkt gör dig mycket mer kissbar. De negativa effekterna av rökning kan leda till att vissa slutar, men använder också positiva fördelar för motivation.

En av de bästa sakerna du kan göra för att hjälpa dig att sluta är att inte svika om du har ett återfall i dom. Mycket få rökare lyckas sluta första gången de försöker. När du slutar, försök att förbli rökfri under den längsta tiden som du eventuellt kan. Om du startar igen, välj omedelbart ett nytt "avsluta" datum. Fortsätt bara sluta och gå längre varje gång, lär dig på vägen. Varje gång du försöker sluta röka, kommer du att utveckla ny taktik som så småningom gör att du kan sluta helt.

TIPS! Du måste acceptera att du behöver hjälp att sluta. Att ha kärleken stödjer dig, hjälper dig enormt.

Det finns inte en enda botemedel som fungerar för varje rökare, vilket gör att det blir lite svårare än du vill. Men det betyder inte att det är omöjligt att sluta. Använda de tips du har lärt dig från den här artikeln hjälper dig att sluta röka. Ge dem ett försök och du kan bli positivt överraskad.