Tips som hjälper dig att sluta röka


Rökning är ohälsosam och kan få mycket negativa konsekvenser för dig som rökare och för dem som finns runt dig. Rökning leder till emfysem, lungcancer och hjärtattacker. Exponering för begagnad rök kan vara lika farlig som att röka cigaretter själv. Avsluta är därför nödvändigt. Informationen i den här artikeln ger dig många tips som hjälper dig att avsluta.

Om du absolut måste ha en cigarett, använder du stalling taktik. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten. Du kan upptäcka att försena din nästa cigarett lite kommer att minska dina begär. Om du fortsätter och röker, kan förseningen åtminstone minska din rökning för den dagen.

Tips! Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka.

När du väl bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver. Detta kan ge dig mer av ett tryck för att fortsätta försöka sluta.

Siktmål

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dag-till-dag. Bara jobba med att undvika tobak idag, för alltid tar hand om sig själv. Kortsiktiga mål kan göra processen att sluta både mentalt och fysiskt lättare. När dina fysiska behov för nikotin minskar kan du ställa upp långsiktiga mål som matchar ditt engagemang och komfortnivå.

TIPS! Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas.

Om du är intresserad av att döma din ohälsosamma vana, är det viktigt att du är dedikerad att se den genom. Den vanligaste orsaken till återfall är att man inte fullt ut förbundit sig att avstå från att röka. Du kan förbli engagerad genom att tänka på alla orsaker som du ville sluta i första hand.

Förstärka din beslutsamhet att inte ge in, genom att skapa en solid backup plan för när begäret sparkar in eller trycket lägger till. Prova gymmet. Överväg att utveckla en ny hobby. Vad sägs om att få en massage? Du kan lägga ditt fokus på ett spel eller en trevlig bok istället för att röka. Till och med ett besök med en bra vän kan tänka på att röka.

Support System

TIPS! När du har fattat beslutet att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar.

Prata med dem som du är nära med om rökningens inverkan i ditt liv och ditt beslut att sluta. De har din rygg och hjälper dig att hålla ditt mål i sikte. Om du omger dig med ett starkt stödsystem, blir det en stor hjälp i din kamp att sluta. Ett solidt stödsystem förbättrar dina chanser att sluta permanent.

Rökning är en vana som dödar. De som röker är mer benägna att lida av hjärtinfarkt, cancer eller emfysem. Röket från begagnad inandning är också en mycket farlig sak, och är därför farlig för allmänheten som helhet. Genom att läsa informationen i den här artikeln borde du nu vara välinformerad för att sluta röka.Source link