Tips som hjälper dig att sluta röka


Även med de många negativa effekterna av rökning kommer de flesta att finna det mycket svårt att avbryta vanan. Om du har haft problem med att sluta, kan följande tips hjälpa dig. Välj de tips som bäst passar dig och din livsstil och sätt dem till omedelbar användning.

Bryt ner fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka. Dina ansträngningar blir enklare på det här sättet, eftersom du kommer att fokusera på ditt mål.

Supportgrupper

När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp som hjälper. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar. Människor som detta kan ge dig viktiga tips, support och till och med vägledning. Stödgrupper är universella, som du finner att det finns många som slutat röka. Försök leta efter en online, eller på din lokala högskola eller kyrka.

Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. För många människor, om du är sent, kommer det att göra att du vill röka. Dessutom kommer du vara ensam sent på kvällen, vilket ökar din frestelse att röka. Att få åtta timmars vila varje natt hjälper till att hålla dig mentalt fokuserad, vilket innebär att du bättre kan styra de begärna.

TIPS! Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. Andra personer som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem.

Om du plötsligt vill bli rökig, försök att fördröja din rökning. Om du gör något annat och sedan ombedömer dina känslor efter några minuter kommer du att upptäcka att det värsta av begäret är borta. Om du fortfarande känner trängseln, försök att hålla distraherande dig själv i 10 minuters steg för att avstå från att röka så länge som möjligt.

Om du har svårt att sluta röka, tala till en läkare. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra slutprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt. Du kan också läsa om andra resurser, till exempel supportgrupper, som hjälper dig att göra det lättare att sluta röka.

En av nycklarna för att sluta för gott undviker de saker som får dig att röka. Om du ofta rökt i din bil skapar du en ny drivande vana som att lyssna på en bok på tejp eller göra en motivational körningspellista. Detta hjälper dig att ta bort de föreningar som dessa vanor har med rökning. Välj en annan aktivitet i stället för att röka när du deltar i dessa aktiviteter. Detta kommer att distrahera dig från cigarettbehov.Source link