Tips som hjälper dig att sluta röka


Alla som försöker sluta röka har goda avsikter, men de flesta misslyckas. Den här artikeln kan hjälpa dig att ge dig den motivation du behöver för att slutligen sparka vanan för gott. Du måste då tillämpa allt du lär dig i ditt dagliga liv, för att sluta för livet.

Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser. Det här kan vara den lilla nudgen du behöver för att hålla dig på rak och smal.

För att öka sannolikheten för att du lyckas sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper om de positiva och negativa konsekvenserna Att sluta Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning.

Fortsätt försiktigt på en dag när du arbetar för att sluta röka. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid. Att nå ditt mål en dag i taget är lättare att hantera mentalt och fysiskt. När varje dag går, förläng din tidslinje lite mer in i framtiden.

Du kommer att bli mer framgångsrik om du inte försöker att axla hela bördan av rökuppehåll. Få lite stöd från dina nära och kära. Informera dem om orsakerna till att du försöker sluta, och låt dem hjälpa dig. Du kan också få lite av att gå med i en supportgrupp. Enkla diskussioner med andra personer som går igenom de saker som du går igenom hjälper dig att stoppa denna oönskade vana.

Minska mängden cigaretter du röker. Det hjälper dig långsamt börja din resa för att sluta röka. När du först vaknar varje morgon, försök att vara uppe i minst en timme innan du tänder upp dagens första cigarett. Klipp tillbaka i halvor av cigaretter för att få dig att vana att stoppa.

TIPS! Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig.

Det bästa råd du kan få för att sluta röka är bara att sluta. Genom att stoppa tar du det viktigaste steget du kan ta. Ta beslutet att sluta och låt inte dig själv börja om igen. På det här sättet kan det vara svårt först. Det är verkligen det bästa sättet, på lång sikt.

Du bör hitta ett sätt att hålla din motivation tydligt i sikte och i åtanke hela tiden. Du kan till exempel lägga meddelanden på dina väggar eller kylskåp. Dessa visuella hjälpmedel kommer att hålla din motivationsnivå hög när begären blir dåliga.

Du kommer att kunna försäkra dig om dina återstående dagar och år, med vetskap om att rökning inte längre är något du behöver göra. Gör vad som krävs för att sluta röka idag och leva rökfritt under resten av ditt liv!