Tips som hjälper dig att sluta röka


Som rökare bör du veta att du ökar riskerna med att utveckla många sjukdomar, och du påverkar andras hälsa runt dig. Det förstör dina lungor och hals, skadar ditt hjärta och orsakar kaos på din mun. Second hand rök är också lika farlig. Det är därför som slutar är viktigt. Fortsätt läsa för att upptäcka flera sätt att underlätta processen.

Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas. Endast 5% av de som försöker denna metod lyckas. Om du misslyckas, prata med din läkare om att du använder en nikotinplåster eller receptbehandling. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom så att du lättare kan sluta röka för gott.

TIPS! Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. Berätta för dig själv att du måste gå en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker.

Om du vill ha slut på att röka, bör du överväga att prova hypnos. Om du bestämmer dig för att prova hypnos, gör ett avtal med en licensierad hypnotisör. Den professionella kan komma in i dig och ge dig positiva bekräftelser. Detta bidrar till att minska cigarettillverkningen.

När du försöker sluta röka, ska du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. När du delar informationen med dem som är närmast dig kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta. Detta kan bara vara det extra tryck som du behöver hålla dig på spår med din avslutande plan.

Om du försöker sluta röka, se till att du får gott om sömn. När du förblir senare nätter blir du sårbar för att ge dig in efter dina cigarettbehov. Sena nätter tenderar att vara en tid när ingen är runt, och det gör det lättare att bli frestad att röka. Om du får minst åtta timmars sömn varje natt, kommer du att vara fokuserad och kunna stoppa alla begär.

Sluta röka

Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. Människor kan gå upp i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, vilket gör dessa veggie snacks till en bra idé. Din kropp kommer att kräva mat när du slutar röka och en hälsosam kost kommer att hålla dig fokuserad på en hälsosam livsstil.

Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, använd nikotintum eller hudfläckar. Du kan köpa dessa produkter i disken. De låter dig få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

TIPS! Koncentrer dig varje dag när det gäller att hjälpa dig sluta röka. Överväldra dig inte själv genom att försöka fokusera på att sluta för alltid; bara sluta för idag.

När du funderar på att sluta röka, gör ett avtal för att se din läkare. Han kommer få tillgång till tekniker och verktyg som du inte kommer att kunna få på egen hand. Dessutom kan din läkare känna att du skulle dra nytta av att använda en receptbelagd läkemedelsbehandling för att hjälpa dig att sluta.

Om du vill sluta röka för gott, kan du behöva träna. Du måste vara motiverad, eftersom det är möjligt att misslyckas först. Varje gång du försöker sluta, gör det ett mål att gå längre utan en cigarett än förra gången du försökte. När du blir motiverad igen, var noga med att ange ett annat datum för när du ska sluta. Bara recommit varje gång du slutar, lära av dina misslyckanden när du går. Efter ett tag borde du kunna sluta för sista gången.

Planera för hur du hanterar stressiga händelser som kan uppstå. Många rökare är vana vid att ha en cigarett när de stöter på ett stressigt ögonblick. Att ha en alternativ aktivitet planerad att hantera stress kan hjälpa dig att undvika att röka. Ha en reservplan om den första planen inte fungerar.

TIPS! Om du vill sparka din rökning vana, få hjälp av dina vänner och kära. Gör klart att du behöver stöd, men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande.

Rökning cigaretter är dålig för din hälsa. Några stora hälsorisker som röker orsakar är lungcancer, emfysem och hjärtinfarkt. Det är också bevisat att den begagnade röken är farlig för dem omkring dig, och kan leda till sin sjukdom också. Använd detta råd så att du kan lyckas sluta röka.Source link