Tips som hjälper dig att sluta röka


Om du verkligen vill lyckas med din rökning, måste du vara vederbörligen motiverad. Du kommer att uppleva många fördelar med att ge upp denna vana. En av dem är tillräcklig för att motivera dig när det blir tufft. Skydda din hälsa och familjens hälsa, spara massor av pengar, undvik att vara högre risk för farliga cancerformer och känna och se bättre ut. På grund av detta borde du lägga följande tips för att utnyttja dessa fördelar.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. När du skriver något skriftligt har det ofta en inverkan på hela din mentala uppfattning. Detta kan hjälpa dig att fokusera din avslutande ansträngning tydligare, samt att identifiera eventuella svagheter i din plan.

TIPS! Gör ditt avslutningsförsök så enkelt på dig själv som du kan. Försök inte gå kallt kalkon.

Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag. Det finns stor styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar. Att ha ett stödsystem kan vara ovärderligt. Du kan kolla din lokala kyrka, rec center eller till och med community college för att hitta dessa supportgrupper.

Försök att äta hälsosamt för att bekämpa all viktökning från att sluta röka. Människor kan gå upp i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, vilket gör dessa veggie snacks till en bra idé. Du kommer naturligtvis att begära vissa livsmedel under rökning, så gör dig redo och ha hälsosamma alternativ till hands.

För att undvika att uppleva begär som är relaterade till nikotin, leta efter hälsosammare metoder för att hantera stress. Försök gå till gymmet, ta upp en helt ny hobby, eller få regelbundna massage när du blir hungrig. När du har lite tid, försök att omringa dig med några trevliga distraktioner som att gå ut med vänner, spela spel eller läsa en bok.

TIPS! När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare.

Överväg att använda ett nytt märke när du börjar tänka att sluta röka. Detta kan vara särskilt effektivt om du köper ett varumärke du vet är obehagligt i smak eller lukt. Rök inte ett större antal av dem än vanligt eller ändra på hur du inhalerar dem. Det kan hända att det här gör cigaretterna obehagliga och hjälper dig i dina ansträngningar att sluta.

Om du vill sluta röka för gott, kan du behöva träna. De flesta som försöker sluta misslyckas första och andra gången. Ställ in ditt mål för en dag, och arbeta sedan nästa dag när du kommer dit. Om du glider upp, skapa ett nytt slutdatum. Gör en vana att sluta, och försök att göra det längre varje gång du slutar. Varje gång du försöker sluta röka, kommer du att utveckla ny taktik som så småningom gör att du kan sluta helt.

Tänk på hur din rökning påverkar de som du älskar, och hur det i sista hand kan riva dem med år med dig. Studier har visat att en av fem personer som dör i USA har att göra med att röka. Vill du verkligen vara en annan statistik?

TIPS! Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten.

Gör ett löfte att aldrig ta en ny puff igen. Medan en snabb puff under dessa intensiva begär kanske inte verkar som en hemsk idé kan det störa hela din strategi och ställa dig tillbaka länge. Förstå att även en cigarett kan förstöra dina avslutande planer.

När du slutar röka, kom ihåg att den första veckan alltid kommer vara den svåraste. De första 48 timmarna av att sluta är när din kropp skjuter all den otäcka nikotin du har konsumerat. När 48 timmar har gått, kommer din längtan efter nikotin bara att vara psykologisk. Medan din erfarenhet sannolikt kommer att vara svårt att arbeta genom att ha denna kunskap bakom dig, kan det göra det lättare att klara.

Att sluta kommer vara svårt, men dina insatser kommer att vara värda det. Håll dina motivationer i åtanke, så att du kan lyckas och sparka vanan. Om du använder informationen från den här artikeln har du förbättrat dina chanser att döda denna vana en gång för alla.Source link