Tips som hjälper dig att sluta röka


Att sluta röka verkar som en omöjlig uppgift för de flesta, och byggandet av viljan att göra det kan vara skrämmande. Denna artikel innehåller många användbara tips som du bör ansöka om att minska rökning och slutligen sluta.

För att öka sannolikheten att du kommer att lyckas med din önskan att sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper om de positiva och negativa konsekvenserna av att sluta. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka. Du kan använda listan som motivation när du behöver det, vilket hjälper dig att fokusera på dina mål.

Tips! Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Försök aldrig att sluta kalla kalkon.

Sluta röka gradvis. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Nikotin är väldigt, mycket beroendeframkallande, försök använda någon medicinering, terapi eller nikotinplåstret. Detta kommer att ta med dig under tidigt tillbakadragande och hjälper dig att sluta lättare.

Support Group

En stödgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. För att hitta en supportgrupp nära dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

TIPS! Se till att du får mycket vila om du slutar röka. När du behåller senare nätter blir du sårbar för att ge dig in efter dina cigarettbehov.

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen borta. Med detta stöd kan du optimera din chans att sluta med framgång.

Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Anpassa den här listan till ditt liv och dina behov, för att sluta effektivt. Alla har sina egna sätt att få saker gjort. Identifiera strategier som kommer att fungera för dig. Att göra en lista kan hjälpa dig att uppnå detta.

Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. När du har anpassat dig till tanken att du inte röker och känner dig mer självsäker kan du sedan titta på ett längre engagemang.

TIPS! Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Försök att distrahera ditt sinne och din kropp i 10 minuter genom att gå en promenad eller ringa en vän; i denna tid kommer din uppmaning troligen att gått.

Att skicka vanan kan vara en av de svåraste sakerna du någonsin kan försöka. Att lyckas med att sluta vana att röka kan tyckas omöjligt, det behöver inte vara. Om du har tålamod och viljestyrka kan du investera den tid som behövs. Ju mer kunniga du är desto bättre utrustade kommer du att vara att uppnå ditt mål. Denna artikel erbjuder ett antal beprövade strategier för att hjälpa dig att bli en icke-rökare.Source link