Tips som hjälper dig att sluta röka


Det är ingen hemlighet att rökning tobak har många negativa effekter på din allmänna hälsa, rökning är en svår vana att ge upp för gott. Om du fortfarande har vanan, ger denna artikel några solida, användbara tips så att du äntligen kan vara fri från din nikotinberoende. Sätt dem på jobbet för att hjälpa dig att sparka vanan.

Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas. Många som försöker sluta kommer att misslyckas med sitt första försök. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller en plåster. Dessa hjälpmedel hjälper dig genom de första stadierna av tillbakadragande och gör din plan att sluta röka lättare.

Tips! När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför.

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. När du litar på dem runt dig med information som detta, kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad, liksom att behålla frestelsen i sjön. Detta kan ge dig mer av ett tryck för att fortsätta försöka sluta.

Ta saker dag för dag. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. När dina fysiska behov för nikotin minskar kan du ställa upp långsiktiga mål som matchar ditt engagemang och komfortnivå.

Begå din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett sätt att undvika cigaretter . Övning kommer också att hjälpa dig att lindra stress. Börja långsamt genom att ta promenader runt ditt grannskap. Du bör konsultera en läkare innan du utför någon träningsrutin.

TIPS! Om du måste röka en cigarett, försök att försöka först. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te.

Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, använd nikotintum eller hudfläckar. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom medan du bryter den faktiska vanan att röka.

När du förbinder dig att sluta röka, planera lämpliga belöningar för varje milstolpe du uppnår. Till exempel, njut av en film med en speciell vän efter den första veckan har gått. En gång i månaden har gått, gå ut för en speciell måltid. Gå framåt, öka betydelsen av belöningen tills du är helt rökfri och tänka inte ens om det längre.

Håll dig positiv och motiverad för att sluta röka. Tänk på de många sätt som ditt liv kommer att förbättra när du avslutat. Din andedräkt kommer inte att lukta som inaktuell tobak längre, inte heller ditt hem. Dina tänder kan till och med vara vitare! De negativa effekterna av rökning kan leda till att vissa slutar, men också använda positiva fördelar för motivation.

TIPS! När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stalling taktik för att få dig att vänta. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tiden.

Öva bli en bra quitter tills du kan sluta röka permanent. De ex-rökare du känner förmodligen inte lyckades med deras första försök. Ställ in ditt mål för en dag, och arbeta sedan nästa dag när du kommer dit. När du lyser upp igen väljer du ett annat slutdatum. Försök sluta och kom ihåg att försöka längre varje gång, som du lär dig längs vägen. Så småningom kommer du att sluta för gott och aldrig tända en annan cigarett igen.

Om du rökt, inne i ditt hus, ge det en fullständig rengöring när du har slutat. Du ska städa din møbel och mattor, rengöra väggarna och rengöra dina gardiner och draperier. Att göra det hjälper ditt hem att sluta luktas som cigaretter och stoppa det från att vara en ständig påminnelse om de cigaretter du haft.

Att använda dessa idéer bör erbjuda dig ett utmärkt ställe att börja när du försöker sluta bli av med dessa cigaretter en gång för Allt. Ditt liv är värt att bo på en tobaksfri väg. Ta din chans att bli av med denna ohälsosamma vana för gott. Du kommer att se många fördelar i din hälsa och livskvalitet efter att du slutat röka.Source link