Tips som hjälper dig att sluta röka


Forskning har visat att nikotin i cigaretter kan vara extremt beroendeframkallande. Att sluta är en riktig kamp mot dig själv och dina vanor. Ju mer du vet om att sluta, desto lättare blir det för dig att sluta sluta röka.

Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare. Du kommer att kunna använda listan som motivation när du behöver det, vilket hjälper dig att fokusera på dina mål.

Försök att göra det så enkelt som möjligt för dig själv att sluta röka. Undvik att gå kallt kalkon. Endast 5% av de som försöker denna metod lyckas. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bäst att väga dig själv. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom så att du lättare kan sluta röka för gott.

TIPS! Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför.

Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. När du delar informationen med dem som är närmast dig kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta. Det kan vara vad du behöver för att fortsätta.

Skriv ner de olika sätten du vill försöka sluta röka. Ta dig tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt. Olika människor kan åstadkomma samma sak på olika sätt. För att få det bästa resultatet är det viktigt att du identifierar dina egna styrkor och svagheter och de taktik som passar bäst för dem. Gör en lista för dig själv.

Siktmål

Tips! Om du bestämmer dig för att sluta röka, försök hypnos. Många har funnit det lättare att sluta röka efter att ha besökt en hypnotisör.

Rökning är en stegvis process som bör göras dag för dag. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget. Du kommer ofta att hitta det lättare ur en psykologisk synvinkel att utföra saker på en kortare tidslinje. När du lyckas med kortsiktiga mål kan du gå vidare till långsiktiga mål. Detta kommer att hända lätt eftersom ditt engagemang blir starkare.

Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig sluta röka. Det är viktigt att du låter dem veta att du behöver sitt stöd och att du inte behöver dem att vara dömande. Berätta för dem att du förmodligen kommer att vara irrationell och i ett deprimerat humör först. Att sluta röka är inte lätt, och stöd från de människor du älskar är viktigt under processen att sluta.

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi. Användning av dessa nikotinavgivande OTC-produkter i samband med din egen personliga viljestyrka kommer att bekämpa de grova symtomen på uttag.

TIPS! Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver.

Åtagande är nyckeln till att sluta röka, så kan du begå att aldrig röka igen? Du måste svara ja på den här frågan innan du börjar sluta. Många misslyckas med att sluta för att de har fel inställning. Ditt åtagande att sluta måste vara underbyggt av alla de skäl du har att sluta börja med.

Du behöver inte gå igenom det här ensam. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta och låta dem hjälpa dig. Att gå med i en supportgrupp kan också vara en stor hjälp.

Sluta röka

Tips! Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig att sluta röka. Att göra en anpassad lista med saker att försöka kan hjälpa dig att lyckas sluta.

En mycket viktig faktor för att sluta röka är att ha en bra attityd och mycket motivation. Föreställ dig hur ditt liv kommer att förbättras efter att du har slutat röka. Tänderna kommer att se vitare ut, dina kläder kommer inte längre att lukta som rök, och din andedräkt gör dig mycket mer kissbar. Att acceptera att cigarettrökning har negativa hälsoeffekter kan vara skrämmande för vissa, men att fokusera på positiven kan också vara mycket motiverande.

Försök att minska rökning till varje pris för att förbättra hälsan. Detta är det första steget för att nå ditt mål om ett rökfritt liv. Försök vänta minst en timme efter att ha vaknat innan du har din första cigarett för dagen. En annan metod att använda är att röka endast hälften av din cigarett för att hjälpa dig att minska gradvis.

Det bästa stället att börja när du slutar röka är att bara sluta. Att stoppa är det enda sättet att starta slutprocessen. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. Förbinda sig att stanna, period. Men vissa studier visar att det är lättast att sluta sluta med kallkalkon.

TIPS! Du borde oroa dig för att gå igenom en dag efter en annan. Överväldra dig inte själv genom att försöka fokusera på att sluta för alltid; Sluta bara för idag.

Rengör ditt hus så noggrant som möjligt när du slutar röka. Tvätta gardiner och möbler, skrubba ner väggarna och andra saker i ditt hem som luktar cigaretter. Detta gör att ditt hus luktar rent och friskt, och en rökig lukt kommer inte att hälsa dig när du kommer in i ditt hem.

Hitta ett sätt att vara motiverad hela tiden. Många tycker att placera motivationsmeddelanden i hela hemmet och på kontorshjälp på sin resa för att sluta röka. Oavsett din metod är en visuell påminnelse ofta en övertygande motivator för att fortsätta.

Det är bäst att undvika situationer och aktiviteter där du normalt skulle tända upp när du försöker sluta röka. Om du associerar med att röka med att dricka en kopp kaffe på morgonen eller gå på happy hour när arbetsdagen är klar kommer du förmodligen att behöva justera rutinen. Med ditt kaffe i bilen eller undviker baren kan du kortsluta dina begär.

Tips! Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Dessa nikotinbyten kommer att hjälpa dig att sluta genom att ge din kropp en liten mängd läkemedel för att hjälpa till med att stoppa uttag.

Sluta röka

Det är svårt att sluta röka på grund av den beroendeframkallande nikotin som finns i cigaretter. Att sluta kan vara en stor fysisk och emotionell utmaning för många människor. Om du använder tipsen i den här artikeln kommer du att få en mycket enklare tid att sluta. Med tanke på rätt information och nödvändig bestämning är det möjligt att sluta röka!Source link