Tips som hjälper dig att sluta röka


Alla rökare vet att de borde sluta. Har du någonsin hört en rökare glädja sig om hur hälsosam och näringsrik deras cigarett är? Icke-rökare har ingen aning om vad som slutar ta, men någon som tidigare rökt och slutat kan vara en gudstjänst. Följande råd kommer att ge dig några av sina beprövade tips.

Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Försök aldrig att kyla kalkon. Denna metod att avsluta har en 95 procent felprocent. Om du misslyckas, prata med din läkare om att du använder en nikotinplåster eller receptbehandling. Dessa terapier kan lindra några av abstinenssymptomen, vilket gör det lättare att bryta vanan.

TIPS! När du har fattat beslutet att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom.

Att lägga ner något på skrivbordet hjälper dig att se det tydligare. Detta kan hjälpa till att motivera dig att hålla dig på kursen, samt att identifiera eventuella svagheter i din plan.

Gör ditt avslutningsförsök så hanterbart som möjligt. Försök inte avsluta den kalla kalkonen. Denna metod har bara en 95 procents succeshastighet. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, patchen eller medicinen rekommenderas. Detta kommer att underlätta dig genom de svåra tidiga tillbakadragningsstadierna och göra slut på mindre svårigheter.

Se till att du går om det ett steg i taget. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara. På grund av detta är det kontraproduktivt att tänka för långt framåt. Ta det en dag i taget och när varje dag blir till en annan kommer dina ansträngningar att sluta samlas in i en rökfri framtid.

TIPS! Låt dina nära och vän veta att du vill sluta röka. När du litar på dem runt dig med information som detta, kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad och hålla frestelsen i våg.

Berätta för dig själv att du måste gå en promenad först, eller försök att dricka ett glas vatten före rökning. Om du fortsätter och röker, var det åtminstone lite längre att du kunde vara rökfri.

Om du försöker sluta röka, sluta tänka på för alltid. Fokusera på att komma igenom bara en dag i stället för resten av ditt liv. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål som går bra in i framtiden så snart du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och undvika cigaretter. Övning är också en mycket effektiv stressavlastare. Om du för närvarande inte är i bästa form, börja med korta promenader eller en enkel rutin och bygg dig därifrån. Innan du börjar något träningsprogram, bör du först kontakta din läkare.

Försök att äta hälsosamt för att bekämpa all vikt som uppstår genom att sluta röka. Det här hjälper till att förhindra eventuell viktökning som du kan uppleva.

Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter.

För att avvärja den viktökning som normalt förknippas med att sluta röka, sätt din diet bort från sötsaker och mot frukt och grönsaker. Detta kan hjälpa till att balansera ditt system och undvika onödig viktökning. Att äta en hälsosam kost kommer att hålla ditt sinne fokuserat och minska dina ohälsosamma begär som du anpassar till ditt liv utan cigaretter.

När du försöker sluta röka, måste du se till att du undviker några triggers som gör att du vill ha en cigarett. Ett par exempel är som om du röker efter att du äter en måltid eller när du kör din bil.

Till exempel, om du alltid röker när du pratar i telefon, slutet på en måltid eller körning, eller gå till ett annat rum för att prata så att du inte tänker på att tända en cigarett. Försök hitta något att tänka på av distraktion som kommer att fungera som ersättare.

Du bör inte försöka att axla hela bördan av att röka ensam. Du kan också få lite av att gå med i en supportgrupp.

Du kanske vill röka ett alternativt cigarettmärke när du överväger att sluta vana. Att välja ett varumärke du hatar smaken eller lukten av är ett bra sätt att få dig att hata att röka ännu mer. Undvik att röka mer av dem än du normalt skulle eller inhalera dem på olika sätt. Detta kommer att hjälpa dig att komma igång på din avslutande resa.

Om du röker hemma, städa din plats noggrant, så det luktar inte av rök. Tvätta draperierna och möblerna, skrubba ner väggarna och andra saker i ditt hem som luktar cigaretter.

En strategi för att hjälpa dig att sluta röka är att byta till ett märke av cigaretter. Välj ett märke som du finner obehagligt. Rök inte ett större antal av dem än vanligt eller ändra på hur du har valt att köpa lätta cigaretter. Det här är en metod som får dig att tänka dig att sluta röka.

Minska mängden cigaretter som du röker. Det hjälper dig att vägleda dig längs vägen för att stoppa din rökningstoppningsresa. Försök vänta minst en timme efter att du vaknat innan du har nävecigaretten. Du kan röka hälften av en cigarett snarare än en tid för att skära ner på din rökning.

Planera dina stresshanteringsmekanismer så fort du slutar röka. Många rökare når naturligtvis för en cigarett när de känner sig stressade. Om du gör en plan och har strategier på plats, kan du bättre undvika att röka. Har många idéer, bara om din första idé inte hjälper.

TIPS! Om du ska sluta röka, kom ihåg att veckan man oundvikligen kommer vara den tuffaste. Under de första två dagarna kommer du att utvisa de toxiner som rökning sätter i din kropp.

De flesta kommer inte att lyckas sluta i första och andra gången. Ställ in ditt mål för en dag, och vara en nonsmoker så länge som möjligt. Om du ger dig möjlighet att röka igen, besluta om ett nytt slutdatum. Håll bara på det och försök att förlänga den tid du slutar, lära av dina misslyckanden när du går.

Nonsmokers kan aldrig förstå varför du skulle fortsätta att röka cigaretter, trots alla de allvarliga hälsoskador som rökning orsakar. En nonsmoker kommer inte heller att veta hur svårt det är för dig att sluta. Denna artikel drar från de tekniker som har fungerat för andra rökare. Applicera sina idéer till ditt eget liv för befrielse från att röka.

Om du inte slutar en gång kan du alltid försöka igen. Se misslyckandet som ett steg på din resa till framgång. Hitta dina svagheter och skapa solida säkerhetskopieringsplaner för att hålla dem från att spåra dig igen. Du kan hitta seger i en framtida ansträngning på vägen.