Tips som hjälper dig att sluta röka


De flesta rökare vill sluta röka, men vet hur svårt det blir och fruktar att de inte har tillräcklig viljestyrka för att lyckas. De tips som följer hjälper dig att justera när du börjar ditt nya rökfria liv.

När du slutar röka är det ett dagligt evenemang. Det är en stor process att sluta röka. Oroa dig inte med nästa månad eller nästa år. Fokusera på nuvarande ögonblick och ta itu med varje dag som det kommer. Alla de rökfria dagarna kommer snart att ge upphov till en rökfri framtid.

TIPS! Om du absolut måste ha en cigarett med hjälp av stalling taktik. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök.

När du försöker sluta röka, borde du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Det kan vara den extra motivationen du behöver för att hålla koll på att sluta röka.

Om du vill sluta röka, måste du göra en lista över hur du ska gå om att sluta. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel. Vad som fungerar för någon annan kanske inte fungerar för dig. Det är viktigt att ta reda på vilken strategi som passar bäst för dig. Det är meningen med att göra en personlig lista.

Cigarettbegravningar

Tips! Om du har kämpat gång på gång och slutat röka, överväg att planera en tid med din läkare. Receptbelagt läkemedel kan göra att sluta röka lättare att hantera.

Se till att du får gott om vila när du arbetar för att sluta röka. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet. Sitter ensam på en sen natt får du också känna att du kan smyga en cigarett utan att göra någon besvikelse. Att få en full åtta timmars sömn varje natt gör att du kan behålla din motivation och din förmåga att bekämpa cigarettbehov.

Om du uppmanas att tända upp, försök använda en fördröjningstaktik. Tvinga dig att vänta minst tio minuter innan du ger dig uppmaningen. Vanligtvis kommer du att bli distraherad med något annat och vänta längre än tio minuter. Om begäret inte har passerat, upprepa det första steget igen.

Tala med din läkare om du är seriös om att sluta röka. Din läkare kan ha slutat resurser som du kanske inte har i din besittning. Dessutom kan din läkare ordinera mediciner för att göra det lättare för dig, så länge han eller hon känner att sådana behandlingar är lämpliga för din situation.

TIPS! När du slutar röka, undvik alla triggare som är kopplade till din vana. Till exempel, om du tenderar att röka under körning eller när du dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så det ber dig inte automatiskt att röka.

Gör inte det själv. Informera din familj och vänner om att du försöker sluta och be dem att inspirera dig att släppa denna vana. Dessutom är det en utmärkt idé att hitta en supportgrupp att gå med. Enkla diskussioner med andra personer som går igenom de saker du går igenom hjälper dig att stoppa denna oönskade vana.

Överväg att byta varumärken när du tänker på att sluta röka. Byt till en lättare cigarett eller en cigarett vars smak du inte tycker om. Rök inte mer av dem eller andas dem olika. Detta kommer att hjälpa dig i dina ansträngningar att sluta.

Att sluta röka är en mycket allvarlig utmaning. Att lyckas med att sluta vana att röka kan tyckas omöjligt, det behöver inte vara. Det tar lite tid, plus viljestyrka och tålamod att sluta. Det kommer också att vara till hjälp att lära dig allt du kan om det och använda det rådet för att hjälpa dig. Ovanstående artikel kan hjälpa dig att ge upp cigaretter för gott.Source link