Tips som hjälper dig att sluta röka


Många människor kommer att nämna hur svårt det är att sluta röka, men många av dem förstår inte hur man gör det. Som för allt, ju mer information du har om att sluta röka, desto lättare blir det. De tricks som beskrivs i den här artikeln är bra för att hjälpa någon att sluta röka om de verkligen vill.

För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista med plusser och minusar om att stoppa. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne. Det kan stärka din motivation att sluta, och minska svårigheten att sluta, genom att hålla din uppmärksamhet på din önskan att sluta.

TIPS! Gör en lista över vilka metoder du kan använda för att avsluta. Anpassa den här listan till ditt liv och dina behov, för att sluta effektivt.

Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten. Du kan inte oroa sig för framtiden. Bara gå igenom det en dag i taget, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden. Om detta inte händer genast, fortsätt att upprepa denna teknik.

Gör ett avtal med din läkare om du har problem med att sluta röka. Det finns mediciner, som vissa antidepressiva läkemedel, som kräver recept som kan hjälpa dig att komma igenom försöket och försök att sluta. Förutom att informera dig om olika behandlingar med rökning, kan han eller hon också informera dig om supportgrupper och andra resurser i samhället som kan vara användbara.

Älskade Ones

Sluta röka nu, inte bara för dig själv, utan för alla kära som du har. Secondhand rök har visat sig vara farlig eftersom det orsakar cancer och andra hälsoproblem. När du slutar kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. Att sluta kommer inte bara att förbättra din egen hälsa, men det kan också hjälpa dina nära och kära att bli friskare.

Att upprätthålla en positiv utsikter och ett högt engagemang är viktiga aspekter av att sluta röka. Försök att markera fördelarna och förbättringarna i din övergripande hälsa. Tänk på hur mycket bättre ditt andetag blir, hur rena dina tänder blir, eller hur mycket bättre kommer ditt hus att lukta. Medan man vet att farorna med rökning kan skrämma lite för att sätta tobaken ner kan det vara en enorm fördel att överväga fördelarna med att sluta med.

Tips! Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Tvinga dig att vänta minst tio minuter innan du ger dig uppmaningen.

Om du är en inomhusrökare, var noga med att städa ditt hem grundligt, när du slutar röka. Skrubba dina väggar och kaklade golv, schampo din møbel och mattor och tvätta eller torka dina fönsterbehandlingar. Detta kommer att göra det så att du inte påminns om att röka varje gång du kommer in i ditt hem, eftersom det kommer att ha en ren, frisk lukt.

Överväg att belöna dig själv för viktiga milstolpar och planera dessa belöningar i förväg. Kom upp med en givande belöning för varje uppsättning dagar, veckor eller månader du går utan att röka. Lägg upp listan där du kommer att se den regelbundet. Att se dina framtida belöningar kan ge dig den extra lite motivation du behöver när du känner dig svag.

Använd Internet för att hitta support. Delta i online supportgrupper. Du hittar många olika grupper som är öppna för alla eller fokuserar på en nisch. Du kan hitta hjälp genom att jämföra stopptekniker med andra rökare. Det kan också hjälpa till att få stöd av människor som vet exakt vad du går igenom.

Om du bara inte kan ge upp cigaretter utan att kräva överväldigande dig, prova några av de nikotinbytesprodukter som tandkött eller fläckar. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom, samtidigt som du bryter den faktiska vanan att röka.

Planera framöver hur man hanterar stressiga situationer. De flesta rökare använder cigaretter för att lugna sig under stressiga stunder. Du är mindre benägna att ge dig denna frestelse om du lägger en plan för att hantera stress. Ha en reservplan om den första planen inte fungerar.

För att hjälpa till med motivationsfaktorn för rökuppehåll, kom alltid ihåg din familj och de som skulle påverkas på ett stort sätt om din hälsa minskade avsevärt på grund av denna mycket farliga vana. Hälsostatistiken indikerar tydligt ett stort antal dödsfall som direkt hänför sig till rökningssigaretter. Du vill inte vara en statistik.

Skapa en mantra själv. Berätta för dig själv att du inte tar en puff någonsin igen. Medan en snabb puff under dessa intensiva begär kanske inte verkar som en hemsk idé kan det störa hela din strategi och ställa dig tillbaka länge. Kom ihåg att ha "bara en" kan förvärra dina begär och få dig på fel väg.

När du slutar röka, behöver du en hälsosam sätt att klara av stressen i samband med nikotinuttaget. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage.