Tips som hjälper dig att sluta röka


Vissa tror att stoppa rökning är lika enkelt som att skräpa sina tobaksprodukter och använda ren viljestyrka för att slå tillbaka begär. Dessa är båda faktorerna i stopp, men det finns sätt att göra det mer hanterbart för dig själv. Om du vill sluta röka en gång för alla finns det ett antal alternativ till dig.

Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka. Dina ansträngningar blir enklare på det här sättet, eftersom du kommer att fokusera på ditt mål.

TIPS! Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Avsluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte.

Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Gå inte på den kalla kalkonvägen. Det finns en mycket stor chans att du börjar börja röka igen om du gör det. Nikotin är så beroendeframkallande att en metod som terapi, plåstret eller medicinen rekommenderas. Dessa terapier kan lindra några av abstinenssymptomen, vilket gör det lättare att bryta vanan.

Sluta röka

Ge hypnos ett försök om du vill sluta röka. Många individer har slutat röka med hjälp av en licensierad hypnotisör. En hypnotisör har förmåga att plantera starka och permanenta förslag i ditt undermedvetna. När du äntligen vaknar kan cigaretter inte ha samma lock som de gör nu, vilket gör att du får större chans att lyckas.

TIPS! Om du behöver röka, försök att fördröja det. Försök säga dig själv att du kan få en rök efter att du har gått eller efter att du har druckit ett stort glas vatten.

Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. När en längtan slår, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter. Hitta något produktivt att göra under de tio minuterna, och chansen är att begäret blir mindre intensivt när de är över. Om du fortfarande känner trängseln, försök att hålla distraherande dig själv i 10 minuters steg för att avstå från att röka så länge som möjligt.

Diskutera din önskan att sluta röka med din läkare. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer. Din läkare kan också rikta dig mot andra alternativa terapier, liksom mot stödgrupper och andra informationskällor.

Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökning vana. Be dem att ge dig uppmuntran och inte kritik. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Se till att du har stöd från nära vänner och kära under din avslutande process. Det här stödet kan komma till nytta eftersom det inte är lätt att avsluta.

TIPS! Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. Massor av människor tycker att om de stannar upp sent, är de mer benägna att kräva cigaretter.

Det är viktigt att hitta sätt att hantera nikotinuttag, för att hålla sig från att ge efter för dina begär och den stress de kan orsaka. Försök hitta nya intressen, som motion, en intressant hobby eller till och med en massage. Försök att schemalägga dessa aktiviteter under tider du vanligtvis har svåra begär för en cigarett. Om du har fritid, distrahera dig själv med hobbyer du tycker om och människor du älskar.

Sluta röka

Det bästa rådet att börja sluta är att helt enkelt sluta röka. Stopp är där du måste börja. Sluta röka, och hämta aldrig någon cigarett igen. Denna strategi kan verka hård. Men människor som använder den här metoden är mindre benägna att återvända till rökning över tid än människor som använder andra metoder.

Varje gång du når en milstolpe i din resa för att sluta röka, belöna dig själv. Ett exempel mellanmål kan vara att gå en vecka utan att ha en rök.

Tänk på strategier som ger frekventa visuella påminnelser för att hålla ditt sinne motiverade hela tiden. Du kan göra det genom att sätta meddelanden på väggen för att påminna dig om de mål du ställt in. Oavsett din specifika strategi kan du få en visuell påminnelse som kan hjälpa dig att kämpa för strävan att röka en cigarett.

Ovanstående råd bör ge dig en bättre bild av de alternativ som är tillgängliga för dig. Om du har bestämt dig för att sluta, måste du förvänta dig att du kommer att uppleva några pangs och längtan. Du kommer emellertid att kunna motstå dessa känslor lättare om du noggrant följer de råd som ges här.