Tips som hjälper dig att sluta röka


Rökning kan skada din hälsa och förändra din livsstil. Det påverkar hur du ser ut, fläckar dina tänder och gör dina kläder luktar. Viktigast, det kan påverka din hälsa väldigt. Du kan vända de negativa effekterna i samband med rökning genom att sluta. Om du inte vet vad du ska göra för att sluta läser du den här artikeln.

När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare vänner. Människor som har varit i din position kan hjälpa dig att styra dig genom processen. Supportgrupper kan ofta hittas på din lokala kyrka, rekreationscenter eller community college.

Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka och också orsakerna till att du motstår sluta. Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning.

Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Avsluta kan vara en lång process. Ta saker steg för steg för att maximera din chans till framgång. Att byta idag kan göra din framtid ljusare, så ta ditt avslutande mål ett steg åt gången och försök ditt bästa att vara stark under hela processen.

Många tycker att att ta ett nytt träningspass, träningspass eller fysisk acivity kan göra det lättare att undvika att röka. Övning kan också fungera som en stressavlastare. Om du är i form eller dålig hälsa bör du börja långsamt och gradvis öka takten och intensiteten. Innan du börjar någon typ av träningsrutin, prata med din läkare.

Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. En förnuftig diet hjälper till att förhindra någon viktökning du annars skulle kunna uppleva. Förvänta sluta att få dig att kräva mat, så ha gott om hälsosam mat redo.

Nikotinutbyte

Tänk på att använda nikotinbytesalternativ när du slutar röka. Effekterna av nikotinuttag kan få dig att känna sig irriterad, deprimerad eller rastlös. Cravings kan vara mycket svårt att hantera. Att använda en nikotinbytesbehandling hjälper dig att kämpa mot frestelsen. Chanserna att någon slutar röka fördubblas om de använder nikotinplåster eller tuggummi. Använd inte dessa produkter om du för närvarande rökning.

När det är dags att sluta röka, var noga med att hålla sig borta från de triggare som får dig att känna dig som en cigarett. Tänk på alternativa aktiviteter under de tider du normalt hade haft en cigarett. Välj en annan aktivitet i stället för att röka när du deltar i dessa aktiviteter. Detta kommer att distrahera dig från cigarettbehov.

TIPS! Hypnos kan hjälpa sluta röka. Varje år använder tusentals människor av licensierade hypnotiska terapeuter för hjälp med sin rökning.

Ange en rad mellanliggande mål som en del av ditt program för att sluta röka. När du uppnår varje mål, belöna dig själv. Ta dig till exempel en film efter en vecka av att vara rökfri. När du gör det en månad, ge dig en trevlig middag på en restaurang som du vanligtvis inte går till. Fortsätt att ge dig själv en belöning i ökande mängd för att erkänna dina framsteg tills du inte tänker på trängsel att röka.

Låt din familj och vänner veta att du slutar röka. De kan ge en värdefull resurs och hjälpa dig genom tuffa tider. Det är svårt att sluta utan stödsystem. Din framgångsgrad för att sluta kommer att öka med mycket.

En av de bästa sakerna du kan göra för att hjälpa dig att sluta är att inte svika om du har ett återfall i dom. Många ex-rökare tog flera försök innan de lyckades. Sluta röka och gör en stark insats för att undvika att börja om så länge som möjligt. Om du upplever ett bakslag, ställ in ett slutdatum och kom tillbaka på spår. Varje gång du måste sluta, tillåt dig så länge som möjligt. Låt varje misstag vara en lärande möjlighet. Så småningom kommer du att sluta för gott och aldrig tända en annan cigarett igen.

TIPS! Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Avsluta kan vara en lång process.

Om du rökt, inne i ditt hus, ge det en fullständig rengöring när du har slutat. Har dina mattor och möbler rengjorts, skrubba dina väggar och tvätta eventuella tygfönsterbehandlingar du kanske har. Inte bara kommer ditt hus att se och lugna rent och uppfriskande, men du kommer inte att bli frestad av den långvariga lukten av cigaretter när du kommer hem.

Kom på ett sätt att behålla din motivation genom att hålla det i åtanke och i sikte hela tiden. Det här kan innebära att du limer motivativa affischer och meddelanden till väggarna på ditt arbetskontor eller bär ett smycke som symboliserar dina avsikter att sluta. Du kan också köpa dig en bit smycken för att bära som en visuell påminnelse om ditt engagemang för att sluta röka.

Du kan hitta stöd i form av onlineforum. Det finns många olika webbplatser som är avsedda att hjälpa människor att röka. Du kan se att det kommer att hjälpa till att se på hur andra har slutat. Dessutom kommer personer som försöker sluta med dig att förstå de kampar som följer med detta uppdrag.

TIPS! Kom med din egen personliga plan för att sluta. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel.

När du slutar röka blir det inte lätt, det kommer att vara värt det när du ser hur det påverkar din hälsa, ditt utseende och ditt sociala liv. Efter att ha läst dessa tips bör du vara mer säker på att sparka din rökning vana. Välj ett tips idag.Source link