Tips som hjälper dig att sluta röka nu


Nikotin är otroligt beroendeframkallande. Tyvärr betyder det att det är så svårare att ge upp vanan att röka. Utbilda dig själv på strategier som har fungerat för andra människor för att maximera dina chanser att lyckas.

Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka, och också orsakerna till att du motstår att sluta. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv. Att sluta röka kan vara svårt, eftersom det kan hjälpa till att underlätta processen.

TIPS! Sluta röka gradvis. Försök inte avsluta den kalla kalkonväggen.

Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. Genom att göra detta är du nästan säker på att misslyckas. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bättre att använda terapi, nikotinersättningsprodukter, mediciner eller en kombination av dessa metoder. Dessa terapier kan lindra några av abstinenssymptomen, vilket gör det lättare att bryta vanan.

Support Group

Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att sluta röka. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom. Den här supportgruppen kan ge dig nytta av deras erfarenhet, vad som är bra att sluta göra. Fråga hos dina lokala kyrkor, högskolor och universitet, och YMCA för att ta reda på om de driver supportgrupper.

TIPS! Ta saker dag för dag. I stället för att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag.

Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter, och undvikande av dessa situationer kan hjälpa dig att sluta röka. Till exempel, om du alltid röker när du pratar i telefonen, än du behöver hitta något annat att göra med dina händer, eller gå till ett annat rum för att prata så att du inte tänker på att tända en cigarett. Du måste hitta andra saker att tänka på eller göra, för att tänka dig att röka under dessa tider.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kommer att kunna ge dig användbara tips och råd för att göra det lättare att sluta. När du har pratat om din situation kan läkaren ordinera ett läkemedel som hjälper dig att övervinna nikotinberoende.

Tänk på att byta varumärken när du tänker på att sluta röka. Börja använda ett märke du ogillar eller en cigarett du finner smutsig. Försök att röka dem annorlunda och var noga med att inte röka för många av dem. Det här är det första steget att sluta.

TIPS! Om du plötsligt vill bli rökare, försök att fördröja din rökning. Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter kan du hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden.

Berätta för alla du känner till de stora nyheterna – du slutar! De är där för dig och de kommer att hjälpa påminna dig om att du måste sluta. Det absolut bästa sättet att hjälpa dig att sluta är att ha ett starkt stödsystem. Det här hjälper dig att öka din chans att lyckas sluta röka.

Många som försöker sluta är smärtsamt medvetna om att nikotin är extremt beroendeframkallande. Nikotinuttag kommer att ta en stor vägtull på din kropp och sinne. Ge dig själv ett bättre skott till framgång genom att använda förslaget i följande artikel. Beväpnad med denna information och ditt eget engagemang för att lyckas, kan du verkligen sluta röka för gott.Source link