Tips som hjälper dig att sluta röka nu


Många upptäcker att en av de svåraste sakerna någonsin har varit att sluta röka. Det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Du kommer att behöva göra din forskning och ta reda på vilka metoder som fungerar för dig. Försök med de råd som anges nedan, och du kanske tycker att sluta röka är lättare än vad du trodde.

Skynda inte på att sluta. Ta det dag för dag. Snarare än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. När du är fast besluten att sluta på kort sikt kommer det att bli lättare att tänka på lång sikt.

TIPS! Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Sena nätter kan ge mer tid att begära den nästa cigaretten för vissa individer.

Undvik utlösare du associerar med att röka när du försöker sluta. Om du alltid brukade röka medan du läser en bok, kan du behöva tillfälligt lägga ner din bok tills du har brutit din rökvanor. Kom upp med något som kan distrahera dig vid dessa tillfällen.

För att sluta röka framgångsrikt måste du vara upptagen att sluta. Ditt engagemang bör komma innan du bestämmer dig för att avsluta. De flesta som slutar gör det på grund av brist på viljestyrka. Ditt åtagande att avsluta måste motiveras av alla de skäl du har för att sluta börja med.

Älskade Ones

TIPS! Dina älskade kommer nästan säkert att stödja din önskan att sparka en dålig vana och gå vidare med en hälsosammare livsstil. Gör dem medvetna om att deras stöd är viktigt, men att de inte borde vara dömande.

Att ge upp tobak kommer att gynna dina nära och kära. Secondhand rök kan leda till många stora hälsofrågor. När du slutar röka kommer du också att stoppa hur mycket du utsätter dina nära och kära för de farliga kemikalierna i andrahandsrök. Det betyder att inte bara kommer sluta göra dig friskare, det kommer att göra dina nära och kära friskare också.

Om du vill sluta röka, måste du vara okej när du slutar mer än en gång. Många individer som lyckats sluta lyckades inte första gången de försökte. Du måste sluta dag för dag, levande i ögonblicket. Om du glider upp, skapa ett nytt slutdatum. Fortsätt bara sluta och försök att stanna längre varje gång och fortsätt att lära dig längs din resa. Så småningom kommer du att sluta för gott och aldrig tända en annan cigarett igen.

Om du rökning hemma, se till att du rengör huset noggrant när du slutar. Shampoo dina mattor och klädsel, tvätta dina väggar och tvätta dina gardiner eller gardiner. Skillnaden kommer att bli tydlig inte bara för dig utan för alla dina besökare, och du behöver inte lukta cigaretter medan du försöker sluta.

TIPS! Om du kan tänka positivt och motiveras, kommer de att fungera till din tjänst för att hjälpa dig sluta röka. Försök att föreställa dig hur bra ditt liv kommer att vara när du slutar.

Skapa en plan för att belöna dig varje gång du når en milstolpe i ditt avslutande arbete. Utveckla en lista över olika typer av belöningar beroende på vilken milstolpe du träffar för extra motivation. Se till att du lägger din belöningslista på en plats där du kan se den dagligen. När du känner dig svag, använd den för att hålla dig på rätt spår.

Håll dig fri från platser eller saker som du normalt associerar med att röka. Om du alltid haft cigaretter under din happy hour eller med ditt kaffe, försök ändra denna typ av rutin. Att ha ditt kaffe på jobbet, eller undvika platser där rökare samlas, hjälper dig att undvika aktiviteter som brukar vara associerade med rökning.

Som rökare var rökning förmodligen din primära hanteringsmekanism under perioder med hög stress. Om så är fallet måste du hitta en annan teknik som du kan använda för att koppla av när du är stressad. Du kanske tycker att tekniker som meditation, motion och yoga kommer att tillåta dig att bekämpa stress utan att röka.

TIPS! Planera i förväg hur du ska reagera på stress utan att vända sig till cigaretter. När de står inför stress, tänds många rökare som på autopilot.

Ha en konversation med din läkare som innehåller en diskussion om mediciner som kan hjälpa till med att sluta. Det finns en hel del alternativ där ute för att hjälpa dig att sluta. Det finns många alternativ tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka, och dessa sträcker sig från vissa läkemedel som hjälper till att dra tillbaka till nikotinbytebehandlingar. Konsultera med din läkare för att bestämma det bästa handlingssättet när det gäller behandlingar.

Du kanske vill överväga rådgivning för att sluta röka. Det kan finnas underliggande känslomässiga skäl som är kopplade till din rökning vana. Om du löser dina problem kommer du inte vilja röka lika mycket. Din läkare kan hjälpa dig att vägleda till en rådgivare.

När du är redo att sluta, skriv ner orsakerna till varför. Om du befinner dig kämpar för att hålla dig på spåret, kommer listan att vara en konstant påminnelse och ge dig den motivation du behöver för att fortsätta att trycka på.

TIPS! Påminn dig om de dyster konsekvenser som rökning har på din hälsa. En av fem amerikanska dödsfall är relaterad till rökning på något sätt, enligt många statistik.

Djupa andningsövningar kan vara till hjälp om du kämpar för att lysa upp. Det här låter dig fokusera om en minut, och du kan komma ihåg varför du ville sluta. Den ökade syrgasen kan också ge dig känsla föryngrad. Dessa andningstekniker är ganska enkla och kan utföras när som helst eller var som helst.

Nikotinutbyte

Nikotinersättningsterapi kan bara hjälpa dig när du tar din resa mot att sluta röka. Användning av en lapp eller tuggande nikotin kan bidra till att minska dina abstinenssymptom samtidigt som du fortfarande kan bryta din vana att röka. När du väl har tappat röken, kan du sluta använda nikotinutbyte helt och hållet.

Bli inte avskräckt om du misslyckas med att sluta första gången du försöker. Även de mest välorganiserade, mest avsiktliga avslutade ansträngningarna misslyckas ibland.