Tips, tricks och tekniker för att sluta röka för gott


För de flesta rökare är sluta det svårasta de någonsin kommer att göra i sina liv. Det finns ingen enda botemedel som fungerar för varje person. Du kan behöva göra dina läxor och hitta metoder som passar dina behov. Du kanske tycker att det är lättare än du trodde när du följer tipsen nedan.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer. Inte bara kommer din läkare att kunna erbjuda dig medicin, de kan ge information om supportgrupper och hjälpa till med hotlines som kan förbättra din förmåga att lyckas sluta.

Tips! Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar.

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att man slutar röka, och att äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är ett sätt att hjälpa till att undvika detta. Dessa hälsosamma mellanmål kan hjälpa dig att behålla en stabil vikt. Du måste påminna dig själv om att din kropp kommer att vilja äta när du slutar, du borde äta hälsosam.

Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Gör dem medvetna om att deras stöd är viktigt, men att de inte borde vara dömande. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Att sluta röka är en svår process, och att få stöd från dina vänner och familj är kritiskt.

När du slutar röka, ge dig själv belöningar för varje milstolpe du passerar längs vägen. Du kan ta dig ut till en ny filmversion efter den första veckan. När du når en månad utan att röka, gå till en speciell restaurang. Gradvis öka belöningarna när du slutar längre och längre perioder utan att röka, tills det inte längre ens går in i ditt sinne.

Sluta röka

Om du verkligen bryr dig om dina nära och kära, bör du sluta röka så fort du kan. Din familj är utsatt för risken för hälsoproblem på grund av din begagnad rök. Ju tidigare du slutar röka, desto tidigare kommer dina nära och kära att vara fria från de risker som är förknippade med inandning av begagnad rök medan de är i din närvaro. Att sluta röka kommer inte bara att förbättra din hälsa utan även din familj och vänner.

Motivation och positivt tänkande kan vara till stor hjälp för att hjälpa dig sluta röka. Visualisera de förbättringar du kommer att uppleva i din livskvalitet när du är en icke-rökare. Tänk på att dina tänder kommer att bli ljusare och renare, ditt andetag och kläder kommer att lukta bättre, och ditt hem kommer att vara fullt av friskhet och renlighet. De negativa effekterna av rökning kan leda till att vissa slutar, men använder också positiva fördelar för motivation.

TIPS! När du känner en överväldigande önskan att röka, använd fördröjning taktiken. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner dig villig att röka.

Börja med att klippa tillbaka på din rökning. Detta hjälper dig att vägleda dig på vägen för att stoppa ditt beroende av cigaretter. Du bör åtminstone vänta en timme eller två innan du får en rök när du vaknar. När du försöker sparka vanan kan det vara bra att låta dig skära ned genom att bara röka hälften av varje cigarett.

För att hjälpa dig att bestämma dig för att sluta röka, kom ihåg dina nära och kära och hur din rökning påverkar din hälsa och deras. Statistiken säger att en av fem dödsfall i Amerika ensam är bunden till rökning cigaretter. Bli inte en statistik.

Att försöka sluta röka är inte lätt, och det finns ingen magisk botemedel som kommer att fungera för alla rökare. Men det betyder inte att sluta är omöjligt. Du kan bli framgångsrik genom att använda några av tipsen från artikeln ovan om du också har lite stöd och motivation. Du kommer bli förvånad över resultatet när du provar dem.Source link