Tips, tricks och tekniker för att sluta röka för gott


Att sluta röka är svårt, men det är inte omöjligt. Det finns ingen enda botemedel-allt. Gör lite forskning för att upptäcka vilka metoder som bäst passar dig och din situation. Genom att använda följande råd ser du att det kan vara enkelt att sluta.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, åtminstone försöka stalla för tid innan du tänder upp. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär. Detta hjälper dig att minska dina frestelser och flytta ditt fokus någon annanstans. Om du fortsätter och röker, kan förseningen åtminstone minska din rökning för den dagen.

Älskade Ones

Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. Att informera de älskade av dina planer ger dem möjlighet att hjälpa dig med din resa. Detta kan vara vad du behöver för att fortsätta.

Koncentrera på varje dag när det gäller att hjälpa dig sluta röka. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. När du känner att du har lyckats med ditt korta åtagande kan du försöka ställa in mål för långsiktig överensstämmelse.

TIPS! När uppmaningen att röka blir överväldigande, försök använda en fördröjning taktik. Genom att berätta för dig själv att du kommer att se hur du känner på 10 minuter och sedan distraherar ditt sinne och kropp under den tiden kommer du normalt att se till att 10 minuter senare kommer begäret att gå.

Vila är nyckeln om du vill sluta röka på allvar. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökad efterfrågan. Detta är också en lättare tid att smyga i en cigarett. Sova åtta timmar varje natt gör det lättare att fokusera och styra nikotinbehov.

Tala med en läkare om du försöker sluta röka men kommer över svårigheter. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar. Din läkare kan också hjälpa dig att hänvisa till supportgrupper och andra resurser du kan använda för att se till att du lyckas sluta.

Om du inte tror att du kan sluta kall kalkon, kan du prova nikotinbytesprodukter, som tuggummi eller fläckar. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom. Nikotin är ett mycket beroendeframkallande läkemedel och de fysiska begären kan vara mycket svåra att övervinna.



Source link