Tips, tricks och tekniker för att sluta röka för gott


Att behöva uppfylla behovet av att röka kan ibland vara besvärlig. Du kan känna behovet av att avbryta konversationer för att få en cigarett, och du kommer inte må bra om du inte får din cigarett. Fortsätt läsa för att ta reda på hur du avslutar denna irriterande vana. Följande tips gör det lättare att ge upp vanan.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. När du går igenom den taktila erfarenheten och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen. Inte bara kan du hitta motivation för att fortsätta din resa på detta sätt, men din resa kan bli lättare eftersom du kan koncentrera mer.

TIPS! Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne.

I händelse av att uppmaningen att röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. Tvinga dig själv att slutföra något annat jobb, innan du kan få en cigarett. Ibland räcker det med att ta den här tiden att tänka på andra saker för att avvärja tankar om att du tar en puff. Om du vill röka en cigarett kan förseningen få dig att röka en mindre cigarett den dagen.

Hypnos kan vara något du bör försöka om du vill sluta röka. Professionella hypnotister har varit mycket framgångsrika när det gäller att behandla individer som vill ge upp vanan. En hypnotisör har förmåga att plantera starka och permanenta förslag i ditt undermedvetna. Cigaretter är mindre tilltalande när du vaknar, vilket gör dig så mycket närmare att sluta.

Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Det är en stor process att sluta röka. Tänk på nutiden utan att fråga dig om framtiden. Bara gå igenom det en dag i taget, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

Tips! Ta din resa en dag i taget. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara.

För att förbättra din hälsa och förhindra dig från att tänka på cigaretter, börja en träningsplan eller registrera dig för ett gym. Dessutom kommer träning att hjälpa dig att sänka stressen. Om du inte tränar, börja långsamt med några promenader. Fråga din läkare i förväg om att börja någon träningsrutin.

Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter kan du hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden. Om det inte fungerar första gången, upprepa det här steget tills det gör det.

Försök snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. Din kropp kommer att kräva mat när du slutar röka och en hälsosam kost kommer att hålla dig fokuserad på en hälsosam livsstil.

TIPS! För att sluta röka, bör du sträva efter att skapa en egen lista över hur du kan sluta. Att skapa en personlig, slutgiltig rökningslista hjälper till att öka sannolikheten för att du kommer att kunna slutföra med framgång.

Dina älskade kommer nästan säkert att stödja din önskan att sparka en dålig vana och gå vidare med en hälsosammare livsstil. Det är kritiskt att människorna närmast dig erbjuder stöd, inte kritik eller dom. Låt dem veta att du är mer än sannolikt moody när du slutar, och att du kanske inte har ett tydligt sinne. Att sluta röka är en svår process, och att få stöd från dina vänner och familj är kritiskt.

Om du inte kan sluta kall kalkon, byt ut dina cigaretter med nikotinplåster eller tandkött. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom. Nikotin är ett mycket beroendeframkallande läkemedel och de fysiska begären kan vara mycket svåra att övervinna.

Eliminera de utlösare du associerar med rökning cigaretter. Om du ofta rökt i din bil skapar du en ny drivande vana som att lyssna på en bok på tejp eller göra en motivational körningspellista. Detta hjälper dig att ta bort de föreningar som dessa vanor har med rökning. Du måste hitta andra saker att tänka på eller göra, för att tänka dig att röka under dessa tider.

TIPS! För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg i taget. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag.

Låt din familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De har din rygg och hjälper dig att hålla ditt mål i sikte. Att ha ett stödsystem är en av de bästa metoderna du kan använda för att sluta. Detta kommer att göra det mycket lättare att lyckas med att sluta röka mål.

Tänk på några viktiga delmål, till exempel att stanna bort cigaretter i en vecka och bestämma belöningar för att nå dessa mål innan du når dem. Växla dina belöningar runt årsdagar för prestation, som att sluta i en vecka eller månad. Se till att listan är på ett ställe som du lätt kan hänvisa till under hela dagen. Detta kan bara hjälpa till att hålla dig motiverad under svaghetstiden.

Skapa idéer för hur man hanterar stunder som är stressiga. Många rökare når naturligtvis för en cigarett när de känner sig stressade. Om du har en plan för vad du ska göra istället, är du mer sannolikt att undvika att röka. Förbered dig på flera strategier, så du är redo om den första inte fungerar.

Gå med i ett gym eller skapa en träningsrutin, inte bara för att få fördelar relaterade till din hälsa, utan för att hjälpa dig att hålla dig borta från cigaretter också. Övning är ett bra sätt att lindra stress och få en hälsosammare inställning.

Sluta röka så snart som möjligt. Försök inte skapa ett datum för att sluta för framtiden, gör idag dagen! När du slutar röka, minskar dina risker för många sjukdomar och fortsätter att minska med varje dag som går. Detta kommer att rädda din familj från hälsoriskerna av begagnad rök också.

Om du inte lyckas med ditt första försök, var inte avskräckt. Alla har samma möjlighet att ge sig upp i rösten, även de som är mycket välorganiserad och intensivt motiverad. Försök att lära dig något varje gång du misslyckas. Du kan segra i ditt nästa försök att sluta röka.

Det första steget att sluta med är att du måste sluta. Vad du har läst här hjälper dig att gå vidare till steg två, faktiskt sluta, och genom resten av stegen som leder dig på din resa för att bli nikotinfri. Prova några av de tekniker du just läst för att hjälpa dig att befria dig från önskan att röka.