Tips, tricks och tekniker för att sluta röka för gott


Om du försöker sluta röka är det viktigt att ha rätt motivation. Du kommer att skörda otaliga belöningar från att sluta. Några av dessa fördelar måste vara av motivation för dig, så att hålla en lista som är praktisk för de svåra tiderna är en stor hjälp. Du kan förbättra din hälsa och se bättre ut genom att sluta röka. Du sparar också pengar, sänker din risk för rökning-relaterade sjukdomar. Du skyddar också din familj. Fortsätt läsa för att få reda på mer om de mest effektiva metoderna att sluta röka.

När ett begär kommer att äta när du slutar röka, räcker du efter grönsaker och frukt. Detta kan hjälpa till att förhindra någon viktökning. När du slutar röka, kommer din kropp att kräva mat. För att vara frisk, äta hälsosam mat istället för skräp.

TIPS! Försök att fördröja din nästa cigarett. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär.

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom medan du bryter mot den faktiska vanan att röka.

Replacement Therapy

En av de bästa metoderna att sluta röka är att använda en nikotinbytesbehandling för att hjälpa till med att sluta röka. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irritabel. Cravings kan vara mycket svårt att hantera. Du kan hjälpa till att lindra dessa känslor genom att använda nikotinutbytesbehandling. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Var försiktig så att du inte använder dessa produkter medan du fortfarande röker.

För att du slutar röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista med dina skäl för att göra det. Att sitta ner för att skapa en lista, anpassad till din livsstil, är ett bra sätt att komma igång.

Det första steget i att sluta cigaretter är att helt förplikta dig till strävan innan du räknar ut hur du ska gå om att göra det. Många människor misslyckas ofta med att sluta, eftersom de inte hade rätt inställning eller de gav upp för lätt. Du kan förbli engagerad genom att tänka på alla orsaker som du ville sluta i första hand.

Försök inte sluta ensam. Få lite stöd från dina nära och kära. Informera dem om orsakerna till att du försöker sluta, och låt dem hjälpa dig. Det är också en bra idé att använda en supportgrupp. Att diskutera hur du känner med andra som upplever samma svårigheter kan hjälpa dig att makt genom och slå rökning för gott.

För att undvika påminnelse om rökens lukt, rengör ditt hus grundligt, när du bestämmer dig för att sluta. Tvätta dina väggar, gardiner och gardiner och schampo mattan och klädseln. Detta kommer att hjälpa ditt hem att känna sig ren och frisk och hålla dig från luktande rök varje gång du går genom dörren.

För att förbättra din hälsa och förhindra dig från att tänka på cigaretter, börja en träningsplan eller registrera dig för ett gym. Dessutom kommer träning att hjälpa dig att sänka stress.

Planera hur du kan hantera de stressiga tiderna. Många rökare har vana att lysa upp som svar på stress. Att ha en plan på plats kommer att se till att du inte faller byte mot dina begär. Förbered dig på flera strategier, så du är redo om den första inte fungerar.

Visa sluta som en tjänst för dig själv, snarare än ett offer. Du kommer att kunna sluta röka tidigare och förbli rökfri om du tycker positivt om att sluta. Fortsätt att tänka på alla positiva effekter som detta kommer att få på ditt liv, och kom ihåg att proffsen är mycket större än nackdelarna. Detta kommer att hålla din motivation upp samtidigt som det ger verklig anledning att sluta nu.

Eliminera påminnelser om dig själv som rökare, om möjligt. Saker du bör eliminera inkluderar att ta bort askkoppar och cigarettändare. Sätt dina kläder i tvättmaskinen och rengör ditt hus noggrant för att bli av med lukten. Rengöring av alla dessa objekt kommer att bidra till att hålla saker som utlöser din önskan om en rök i sjön.

Om du bara inte kan ge upp cigaretter utan att kräva överväldigande dig, prova några av de nikotinbytesprodukter som tandkött eller fläckar. Dessa finns i disken på något apotek och ger din kropp en liten mängd nikotin, vilket kan minska abstinenssymptomen och få dig genom de värsta tiderna.