Tips, tricks och tekniker för att sluta röka för gott


Som vetenskapen har visat är nikotin i cigaretter mycket beroendeframkallande. Att försöka hålla sig borta från cigaretter kan därför vara mycket svårt för en rökare. Det är viktigt att samla information om rökavbrott för att få den bästa chansen att sluta.

När du har fattat beslut om att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare vänner. Dessa personer kan erbjuda tips, support och vägledning för att sluta. Kontakta lokala samhällsorganisationer som samhällskollegor, fritidscenter och religiösa organisationer för att fråga om stödgrupper för ex-rökare.

Sluta röka

Om du försöker sluta röka, få mycket vila. Sena nätter kan ge mer tid att längta efter nästa cigarett för vissa individer. Det finns inte folk runt sent på kvällen, det gör det enkelt för dig att smyga en rök. Om du går och lägger dig på ett schema, är det mycket mer troligt att du slutar röka för gott.

Om du har problem med att sluta röka på egen hand, tala med din läkare. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag. Din läkare kan också styra dig för att stödja grupper, program och andra resurser som hjälper dig.

TIPS! Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbytesbehandlingar, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller tuggummi. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan.

Nikotinersättningsterapi kan vara ett effektivt vapen för att bryta rökningens vana. Nikotinavdrag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration. Cravings kan vara svårt att ignorera. Nikotinersättningsterapi är ett utmärkt sätt att hjälpa till att hantera begär. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Kom bara ihåg att aldrig koppla dessa produkter med rökning.

För att behålla din viljestyrka, trots intensiv begär och abstinenssymptom, leta efter hälsosamma utlopp för din stress. Du kan överväga att betala gymmet ett besök, eller anmäla dig till en klass som lär dig en ny hobby. Även massage eller bubbelbad kan ge lättnad under tider då stressen är hög. När du har stillestånd, omger dig med trevliga distraktioner, som bra böcker, schemalagda chattar med vänner eller nya spel.

Berätta för dina nära och kära om du funderar på att sluta röka. De kan vara där för att hjälpa dig att sluta. Att ha människor runt om dig som bygger ett stödsystem måste bli ett av de bästa sätten att sluta röka. Att få hjälp från andra människor gör att du är mer sannolikt att lyckas.

TIPS! Du kanske vill prova nikotinersättningsterapi. Många känner sig deprimerad, frustrerad eller rastlös när de drar sig ur nikotin.

Om du röker hemma, gör en noggrann rengöring av ditt bostadsutrymme när du väl bestämt dig för att sluta. Rengör dina mattor, dina gardiner, dina kläder och dina möbler. Du ska även tvätta väggarna. Få lukten av rök ut ur allt i ditt hem. Detta kommer att göra ditt hem luktigt bra och göra det så att du kommer in i ditt hem inte utlöser behovet av att röka.

Sök support via online support communities och forum. Du hittar många olika grupper som är öppna för alla eller fokuserar på en nisch. Det är bra att prata med andra ex-rökare så att du både kan jämföra de tekniker du använder för att hjälpa dig att sluta. För att inte tala om, det finns de som redan har avslutat denna besvärliga resa och helt enkelt vill erbjuda en hjälpande hand från erfarenhet och bevisade resultat.

När du slutar röka, skäm bort dina begär genom att äta hälsosamma val som nötter, frön , grönsaker och frukt. Det finns olika anledningar till att äta dessa hälsosamma, kaloriföda livsmedel hjälper dig medan du försöker sluta. Om du har något att ockupera din mun och händer kan du ersätta rökningens beteende. Att fokusera på hälsosamma mellanmål kan också hjälpa dig att undvika den viktökning som ofta kommer med att sluta. De kommer också att öka ditt humör och hjälpa dig att föryngra din kropp.

Sluta röka

Det är svårt att sluta röka eftersom det är lätt att bli beroende av nikotin som finns i cigaretter. Många har både fysisk och psykologisk beroende av cigaretter, vilket kan göra det dubbelt svårt att sluta röka. Ge dig själv en stridschans genom att följa råd från denna artikel. Med den här hjälpsamma informationen och ditt hårda arbete kan du sluta röka.Source link