Tips, tricks och tekniker för att sluta röka för gott


Hälsoriskerna med rökning är ingen hemlighet, men det gör det inte alltid lätt att sluta. Om du är en av de miljoner individer som försöker sluta röka, kan ibland lite ljudråd hjälpa. Tipsen här kan ge lite hjälp och göra det lättare för dig att slutligen sluta röka.

Sluta röka

Tips! Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga dag rutin. När du går igenom den taktila erfarenheten och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen.

Var lätt när du slutar röka. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon. Det finns en mycket stor chans att du börjar börja röka igen om du gör det. Nikotin är ett läkemedel, och som alla droger kan det vara fysiskt beroendeframkallande. Välj för nikotinbyte eller receptbelagda läkemedel för att hjälpa dig att sparka vanan. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom, så att du lättare kan sluta röka för gott.

Om du känner att du absolut måste röka, prova fördröjningsmetoden först. Berätta själv att du måste gå en promenad först, eller kanske måste du först ha ett glas vatten. När du håller ut för den extra lilla tiden kan du kanske upptäcka att du lyckas besegra begäret trots allt. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten kan det vara att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

När du slutar röka, informera din familj och dina vänner om dina intentioner. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Detta kan ge dig mer av ett tryck för att fortsätta försöka sluta.

TIPS! Se till att du går om det ett steg i taget. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara.

Om du försöker sluta röka, få mycket vila. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär. Du kan bara börja röka och inte ens tänka på det, även när det är sent är det lättare att komma undan med rökning vilket är dåligt i allmänhet för dig. Så se till att du får minst åtta timmars sömn varje natt så att din kropp och sinne är välviljade och kunna ta itu med ditt rökavvikande huvud.

För att avvärja den viktökning som normalt förknippas med att sluta röka, ge din diet borta från godis och mot frukt och grönsaker. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat. Förvänta sluta att få dig att begära mat, så ha gott om hälsosam mat redo.

Åtagande är nyckeln till att sluta röka, så kan du begå att aldrig röka igen? Du måste svara ja på den här frågan innan du börjar sluta. Ofta misslyckas det med att sluta röka eftersom de inte motiveras korrekt eller inte har en reservplan när cravings ställs in. Du måste bygga beslutsamhet. Du kan göra detta genom att hålla din motivation i åtanke och syn hela tiden.

TIPS! Försök träna eller gå med i ett gym för att hålla dig rökning och för att förbättra din hälsa. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna.

Att sluta röka kan vara mycket svårt, men att veta mycket effektiva strategier kan göra det mycket lättare för dig. Använd tipsen här för att sluta inom en rimlig tid. Du kan använda de tips som har tillhandahållits för att förbättra hälsan hos både dig och din familj.Source link