Tips, tricks och tekniker för att sluta röka för gott


Ganska mycket alla som röker vet att det dödar, men misslyckas med att sluta om och om igen. Det är mycket lättare att säga att du vill sluta än att faktiskt göra det. Om du är intresserad av att sluta bra, kan den här artikeln vara till hjälp för dig.

Om du absolut måste ha en cigarett, använder du stalling taktik. Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka, eller avsluta ett glas vatten. Genom att fördröja dina handlingar finner du att du verkligen inte vill ha den cigaretten trots allt. Om du fortfarande väljer att röka den cigaretten, kan fördröjningstiden bara innebära att du röker en mindre den dagen.

Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka och också orsakerna till att du motstår sluta. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv.

Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse. Detta stöd och ansvar kan stärka din ansträngning att sluta röka för gott.

10 minuter

När du känner en överväldigande önskan att röka, använd fördröjning taktiken. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i regel hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera. Annars tillåter du ytterligare en tio minuters fördröjning.

Tips! Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar.

Att sluta röka vanligtvis är tillräckligt svårt, men att hantera dina rökningstryck kommer att hjälpa dig oerhört. Delta inte i specifika beteenden som kan öka din uppmaning att röka. Leta efter en distraktion i dessa situationer.

Du behöver inte gå igenom det här ensam. Informera din familj och vänner om att du försöker sluta och be dem att inspirera dig att släppa denna vana. Det är också en bra idé att använda en supportgrupp. Att prata med andra människor som förstår kommer att låta dig arbeta igenom det.

När du slutar först, planera ut olika tidsbaserade milstolpar som du kommer att belöna dig själv. Till exempel, gå till en film efter en vecka att du inte röker. Efter en månad, äta ute på en trevlig restaurang som du inte äter regelbundet på. Därefter bygga belöningen långsamt tills du har nått den punkt där du inte längre tänker på att röka.

Tips! Hitta en bra supportgrupp för att hjälpa dig sluta röka. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak.

För att undvika sprickbildning under press av begär och nikotinuttag, hitta hälsosamma sätt att hantera den resulterande stressen. Du kan tycka att det är bra att träna under den svåraste delen av dagen, lära dig en ny färdighet eller hobby eller boka massage på ett regelbundet schema. Under din fritid läser du böcker eller tar tid att prata med vänner. Allt som håller dig upptagen hjälper till att hålla sig borta från att röka.

Minska antalet cigaretter du röker lite varje dag. Detta hjälper dig att vägleda dig på vägen för att stoppa ditt beroende av cigaretter. Vänta en timme åtminstone innan du får den första röken på den dagen. Kanske röker bara en halv cigarett istället för en hel.

Sluta bara röka om du verkligen vill sluta. I stället för att ange en tidsfrist som du kan fortsätta trycka, sluta idag. Stanna bara och låt dig inte börja igen. Denna strategi är kanske inte den enklaste metoden att sluta. Men den här metoden har visat sig vara effektivare, i takt med att tiden går.

TIPS! Se till att du tar processen en dag då. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt.

Glöm inte att erbjuda dig själv belöningar när du når de viktiga avslutande milstolparna. Välj värdefulla prestationsdatum som 24 timmar, en vecka och en månad sedan ditt slutdatum. Stick din lista på kylskåpet eller en annan plats där du kommer att märka det ofta. Detta kommer att hålla dig motiverad när det är svårt att hålla sig på rätt spår.

Backup Plan

Försök att planera hur du klarar av stressiga tider. En cigarettbelysning är, för många rökare, en omedelbar reaktion på en stressfull händelse. Om du har en reservplan av tillgängliga alternativ, kommer du att vara mindre benägna att tända. Se till att du också har en reservplan, med chansen att den första inte hjälper.

TIPS! Du kan gå med i ett gym eller börja en vanlig träningsrutin för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka.

Om du redan har försökt sluta och inte lyckats, känner du dig inte avskräckt. Även de mest välorganiserade, mest avsiktliga sluta ansträngningarna misslyckas ibland. Du kan lära av dina misstag och göra dem till styrkor. Om det händer i framtiden kommer du att veta exakt hur du ska övervinna det.

Tidigare kan rökning ha varit din hanteringsmekanism under stressiga perioder. Om du gör det, kommer det verkligen att hjälpa till att hitta några bra avkopplingstekniker att använda när du känner att stress börjar bygga upp. Meditation, musik och yoga är några bra idéer att försöka. De kan minska svårigheten av dina begär för en cigarett och hjälpa till att minska stress.

Du bör försöka äta ett överflöd av frukt och grönsaker när du försöker sluta. Detta hjälper dig att avbryta för några skäl. Att hålla din mun och händer upptagen kan hjälpa till att ersätta rökning. Att äta dessa livsmedel regelbundet kan också hjälpa till att sakta ner din viktökning efter att du slutat röka. Dessutom kan vitaminer och mineraler i dessa livsmedel erbjuda lättnad från abstinenssymptom.

TIPS! Tala med dig om du vill sluta röka. Din läkare kan erbjuda dig råd, information och verktyg som du inte kan komma någon annanstans.