Titta här för att sluta röka råd som fungerar bra!


Som vi ses i vetenskapen vet vi att nikotin som finns i cigaretter är väldigt beroendeframkallande. Att försöka hålla sig borta från cigaretter kan därför vara mycket svårt för en rökare. Utrusta dig med solide tips och råd om hur du verkligen slutar röka, så att du kan ge dig en bra chans att uppnå detta mål.

Om du inte kan göra bort ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut mot det så länge som möjligt. Berätta själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker. Ibland ger dessa fördröjningstakter tillräckligt med tid för att begäret ska passera innan du någonsin lyser upp. Även om du i slutändan röker, kan förseningar fortfarande minska det totala antalet cigaretter du har på en dag.

Skapa en lista med idéer om hur sluta röka kan uppnås. Anpassa den här listan till ditt liv och dina behov, för att sluta effektivt. Varje person är unik om hur de får saker att göra. Det är så viktigt att du hittar idéer som kommer att fungera bäst för dig, personligen. Att göra en lista för dig själv kommer att uppnå detta.

Tips! Om du måste röka en cigarett, försök att fördröja dig själv först. Berätta själv att du måste gå en promenad först, eller kanske du behöver dricka ett glas vatten först.

Craving Strikes

När en cigarettsträng slår, försök att genomföra förseningar. När en längtan slår, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter. Hitta något produktivt att göra under de tio minuterna, och chansen är att begäret blir mindre intensivt när de är över. Annars tillåter du ytterligare en tio minuters fördröjning.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka om du inte kan göra det själv. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra det lättare att sluta. De kan också erbjuda andra vägar av stöd eller behandling.

Tips! Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär.

Du behöver inte gå igenom det här ensam. Att ha kärleken stödjer dig, hjälper dig enormt. En utomstående stödgrupp av tidigare rökare kan också hjälpa till. Ibland genom att prata med andra som hanterar samma uttag och problem som du är kommer att hjälpa dig att luta sig på varandra och slutligen sluta vana.

Secondhand Smoke

Kick rökning vana för hälsan på din älskade. Secondhand rök har visat sig vara farlig eftersom det orsakar cancer och andra hälsoproblem. Detta kommer att bli förödande under tiden, eftersom du kan utsätta giftiga kemikalier genom secondhand rök. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.

TIPS! Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbytesbehandlingar, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller tuggummi. Dessa produkter levererar små doser nikotin till din kropp för att avhjälpa missbruk utan smärta och påfrestning.

Sluta röka omedelbart. Undvik förutbestämda datum i framtiden och bara få slutprocessen påbörjad omedelbart. Om du begår att sparka din vana, så snart som möjligt kan du potentiellt förlänga ditt liv med många år. Dessutom kommer du att skydda dem runt dig från de farliga effekterna av rök som de andas in andra hand.

Gör lite motion. När du slutat röka är träning mycket fördelaktig och hjälper din lungkapacitet att förbättras. Att upprätthålla ett regelbundet schema med aktiviteter hjälper till att skydda mot besvärlig viktökning. Även om endorfiner som produceras från träning inte ersätter nikotinbehov, kan det minska trängseln.

Eliminera påminnelser om dig själv som rökare, om möjligt. Rid ditt hem av askkoppar och tändare. Sätt sedan alla dina kläder genom tvättmaskinen och rengör hela huset för att eliminera alla rökluktar. Att göra detta kommer att förhindra att saker som påminner dig om att röka från att utlösa ditt begär efter en cigarett.

Tips! När du slutar röka behöver du en hälsosam sätt att klara av stressen i samband med nikotinuttaget. Du kan upptäcka att några effektiva alternativ är att träna, hålla journal eller behandla dig själv till ett spa-besök när dina önskemål är i topp.

Rökningstopp

Diskutera rökningstoppläkemedel med din läkare. Det har skett mycket framsteg inom rökningstoppet. Från orala läkemedel till nikotinplåster finns ett antal behandlingsalternativ som hjälper dig att hantera nikotinuttag. Konsultera med din läkare för att bestämma det bästa handlingssättet när det gäller behandlingar.

Ta dina nära och kära in när du slutar röka. Faktum är att alla är medvetna om det faktum att du slutar. Deras extra stöd kan vara nyckeln till din framgång. En stödgrupp kan också vara till nytta för ditt självkänsla och motivation.

Tips! Överväg att använda ett nytt märke när du börjar tänka att sluta röka. Detta kan vara särskilt effektivt om du köper ett varumärke du känner är obehagligt i smak eller lukt.

Varje gång du vill röka en cigarett, försök lite andning. Den här avkopplande uppgiften kan låta dig fokusera på dina känslor och påminna dig själv om dina skäl att sluta. Det hjälper också dina lungor att absorbera mer syre och ge dig en lugnare och mer avslappnad känsla. Dessa andningsövningar kan göras var som helst, när som helst, och de är ganska lätta att utföra.

Var medveten om vad dina rökvanor är. Ta reda på de tider där du är frestad att röka och göra nödvändiga justeringar för att sluta. Att förstå vad som motiverar dig att röka kommer bättre att förbereda dig för att undvika frestelsen eller att motstå den.

Skapa ett slags belöningssystem för dig själv medan du slutar. Du sparar mycket pengar när du inte längre behöver köpa cigaretter. Om du sparar dina pengar kan du köpa dig en present! Det här är en fantastisk motivator!

TIPS! Se till att berätta för din familj och dina vänner att du har bestämt dig för att sluta röka. De är ditt stödsystem, och finns där för att påminna dig om att hålla dig lös i dina försök att sluta röka.

Sluta inte bara på grund av andra människor. Grunden är att du bara kommer att lyckas om du verkligen vill sluta dig själv. Att sluta röka gör en stor personlig gåva och du kan göra det om du håller med det.

Bär sug eller lollipops med dig. Om du är frestad att nå en cigarett väljer du en lollipop. Sugarens pinne kommer att hålla handen upptagen som normalt håller en cigarett. På samma sätt erbjuder sockeränden en viss grad av tillfredsställelse för din orala fixering. Om dina händer och mun är fullt upptagna, blir det mycket lättare att övervinna de intensiva begären.

Narkotikamissbrukets narkotiska natur gör det mycket svårt att sluta röka. Stopp kan orsaka både fysiska och emotionella uttag. Använd informationen i den här artikeln och gör det enklare för dig själv. Genom att använda den här informationen och lägga in ett hårt arbete, kommer du att kunna sluta röka.

TIPS! Försök att inte röka så mycket. Detta är det första steget för att nå ditt mål om ett rökfritt liv.Source link