Tobaksfrihet kan vara din med dessa idéer


Många rökare blir beroende av nikotin, vilket är en mycket beroendeframkallande substans, vilket gör det svårt för dem att sluta. Att sluta är en riktig kamp mot dig själv och dina vanor. Maximera dina chanser till framgång, gå in i processen väl beväpnad med information om hur du slutar.

Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka och också orsakerna till att du motstå att sluta När du skriver något ner kan det fungera för att justera din sinnesstämning. När du tänker på din lista kan den göra din motivation starkare och hålla fokus på fördelarna med att stanna rökfritt.

Sluta röka

Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig. Det finns en mycket stor chans att du börjar börja röka igen om du gör det. Prova strategier som medicinering, terapi eller en patch. Du kommer att vara bättre rustad att göra det genom ånger och sluta röka permanent.

Ta saker dag för dag. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; helt enkelt besluta att sluta röka för den dag du är i just nu. Du kommer ofta att hitta det lättare ur en psykologisk synvinkel att utföra saker på en kortare tidslinje. När dina fysiska behov för nikotin minskar kan du ställa upp långsiktiga mål som matchar ditt engagemang och komfortnivå.

Tips! Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag.

Skulle byte märken hjälpa dig i ditt mål? Att byta ett varumärke till en smak du ogillar kan helt och hållet släcka cigaretter. Inte på något sätt bör du röka mer av din nya cigarett än vad du gjorde av den sista. Detta är ett effektivt sätt att försörja dig för att sluta helt.

Berätta för dina nära och kära om du funderar på att sluta röka. De har din rygg och hjälper dig att hålla ditt mål i sikte. Att bygga ett supportteam är ett optimalt sätt att lyckas sluta. För att öka din chans att lyckas utveckla ett supportsystem.

Minska antalet cigaretter du röker lite varje dag. Detta hjälper dig att starta din rökuppehållsresa. Undvik att röka när du först vaknar. Ett annat alternativ är att röka endast en del av en cigarett varje rökning.

TIPS! Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta.

Du blir bättre att sluta varje gång du gör det. Fråga någon tidigare rökare du vet han eller hon lyckades inte lyckas efter bara ett försök. Avsluta en dag i taget, och försök inte röka tills du bara inte kan ta det längre. Om du röker igen, försök bara att ställa in ett nytt slutdatum. Håll slut på längre tid, och du blir bättre på det. Så småningom kommer du att sluta den sista tiden och aldrig gå tillbaka.

Oavsett aktiviteter och platser som är närmast förknippade med rökning i ditt förflutna, undvik dem. Om du alltid haft cigaretter under din happy hour eller med ditt kaffe, försök ändra denna typ av rutin. Att byta saker uppåt, som att hålla sig borta från barer, kommer att göra det enklare att undvika att ge efter för dina begär.

Gör en N.O.P.E. (inte en puff någonsin) upplösning. Det är enkelt att berätta för dig själv när du verkligen vill att en annan inte kommer att skada dig, men det kan bli till ett par dagar eller till och med år med rökning, vilket försvinner allt ditt hårda arbete. Fortsätt att berätta för dig själv att "bara en" kan göra mycket skada.

Tips! Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Han kan ordinera dig ett läkemedel för att underlätta din ångest, uttagssymptom och till och med irritabilitet.

Om du ska sluta röka, kom ihåg att veckan är oundvikligen den tuffaste. Under de första 48 timmarna kommer din kropp att eliminera sin uppbyggnad av nikotin. De begär som du upplever efter det kommer att vara övervägande psykologiska. Medan de fortfarande är mycket riktiga och kan vara intensiva blir det lättare att motstå uppmaningen att hämta en cigarett.

Övning kan ersätta rökning. Träning ger en hälsosam, naturlig hög som är mycket effektiv för att bekämpa nikotinbehov. När du slutar röka förändras din kroppsomsättning, vilket kan få dig att gå ner i vikt. Träning kan dock hjälpa dig att undvika detta problem.

Om du känner att ditt motstånd minskar och din önskan om att växa sig en cigarett, ring ditt supportsystem. Förklara dina känslor för någon som har gått igenom den och de kan hjälpa dig att komma igenom de grova fläckarna. Detta hjälper till att distrahera dig, liksom påminner dig om att du inte är ensam.

TIPS! Byt sötnos med färska råvaror för att förhindra att du kommer upp i vikt när du slutar röka. Detta kan hjälpa till att hjälpa till att förhindra viktökning.

Om du vet att du har muntlig fixering som en del av din missbruk, hitta andra saker så att din mun blir aktiv. En enkel metod som generellt är framgångsrik är att hålla tuggummi, tandpetare eller godis till hands. Medan det finns de som uppfyller deras begär genom elektroniska cigaretter.

Var uppmärksam på dina typiska "rökningstider". Försök att ta reda på när du är mest sårbar för att röka för att skapa en plan för hur du slutar. Om du vet vad som får dig att begära en cigarett, kommer du att kunna undvika dessa situationer och stöta ut för gott.

Sluta röka

Tips! En viktig del av att ge upp cigaretter, försöker inte att göra det helt själv. Berätta för dina vänner och släktingar att du slutar, och få dem att ge dig en hand.

Det är svårt att sluta röka eftersom det är lätt att bli beroende av nikotin som finns i cigaretter. Avsluta är både fysiskt och psykiskt krävande. Det blir lättare för dig att sluta om du följer de tips du just läste. Genom att använda denna användbara råd kan du uppnå ditt mål att sluta röka.Source link