Tobaksfrihet kan vara med dessa idéer


De flesta som röker hatar vanan och vill faktiskt sluta. Det finns ingen hälsofördel för att röka. I själva verket är denna aktivitet skadlig för dina lungor, och skadan kan ta lång tid att vända. Ta en titt på det stycke som följer och få insikt i att sparka vanan en gång för alla.

Att sluta kan vara lätt om du vet hur du ska göra det korrekt. Att försöka sluta med att gå kallt kalkon är aldrig en bra idé. Om du försöker på så sätt finns det 95% chans att du kommer att misslyckas. Nikotin är mycket beroendeframkallande, så försök använda medicinering, terapi eller en lapp. Detta ökar sannolikheten för att du slutar bra.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Ta en lång promenad, diska eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka. När du blir klar kan du ha viljestyrka att säga nej. Om du, trots försening, fortfarande har en cigarett, kommer du åtminstone att ha tagit lite tid, vilket betyder att du kommer att röka mindre den dagen.

TIPS! Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar.

När du väl bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser. Detta kan vara det extra tryck som hjälper dig att hålla dig på rätt väg mot din rökningstopp.

Kom med din egen personliga plan för att sluta. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel. Alla gör saker på egen väg. Det är viktigt att hitta vad dina bästa alternativ är. Att komma fram till din personliga lista kommer att uppnå detta.

Rökning är en steg-för-steg-process som bör göras dag för dag. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget. Att göra kortare mål gör det lättare för dig att hantera, både mentalt och fysiskt. När dina fysiska behov för nikotin minskar kan du ställa upp långsiktiga mål som matchar ditt engagemang och komfortnivå.

TIPS! Prata med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på egen hand. Det finns mediciner, som vissa antidepressiva läkemedel, som kräver recept som kan hjälpa dig att få igenom försök och utmaningar att sluta.

Sluta röka

Med någon tur tror du nu annorlunda på vad som är inblandat för att sluta röka permanent efter att ha läst ovanstående artikel. Kom ihåg att vara stark när du arbetar för att sluta röka. Motivera dig själv med tankar om dina nära och kära och hur viktigt det är för dig att leva ett hälsosamt långt liv. Använd ovanstående tips för att hjälpa dig att uppnå det mycket värdiga målet att sluta röka.Source link