Tobaksfrihet kan vara med dessa idéer


De flesta som försöker sluta röka kommer att upptäcka att det är en mycket utmanande process. Det finns ingen säker botemedel som fungerar för varje enskild person. Du kan ha några försök och fel framför dig innan du hittar en teknik som fungerar för dig. Använda följande tips, och du kan upptäcka att sluta är mycket enklare än du förstod.

När du har bestämt dig för att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför. Dessa personer kan erbjuda tips, support och vägledning för att sluta. Du är säker på att hitta några supportgrupper i ditt område. De kan träffas i en kyrka, ett samhällscentrum eller en skola efter timmar.

TIPS! Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det kan hjälpa till att skapa nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak.

Att gå med i ett gym, träna eller hitta nya och njutande aktiviteter, kan hålla dig borta från cigaretter och förbättra din övergripande hälsa. Övning kan gå långt för att minska stressen som orsakas av nikotinuttag. Om du inte övar regelbundet, försök att börja långsamt genom att gå ett eller två gånger dagligen. Innan du börjar en övningsplan, diskutera det här med din läkare.

Åtagande är nyckeln till att sluta röka, så kan du begå att aldrig röka igen? Du måste svara ja på den här frågan innan du börjar sluta. Den vanligaste orsaken till återfall är att man inte fullt ut förbundit sig att besluta att sluta röka. Du kan stärka din beslutsamhet genom att påminna dig ständigt av de många anledningarna som gör det viktigt för dig att sluta.

Försök inte göra det själv. Sök uppmuntran från familj och vänner och gör dem medvetna om att du försöker sluta röka och be dem hjälpa dig. Att gå med i en supportgrupp kan också vara en stor hjälp. Dina kamrater vet precis vad du går igenom och kan erbjuda hjälp och råd.

Sluta röka

Att hålla en positiv attityd kan vara den extra motivationen att sluta röka. Föreställ dig hur ditt liv kommer att förbättras efter att du har slutat röka. Tänk på hur mycket bättre du och ditt hem kommer att lukta när du har gjort förändringen för att sluta röka. De negativa effekterna av rökning kan leda till att vissa slutar, men använder också positiva fördelar för motivation.

Klipp tillbaka innan du avslutar. Detta är det första steget för att nå ditt mål om ett rökfritt liv. Vänta så länge som möjligt att få din första cigarett på morgonen. Försök röka en halv cigarett när du röker för att skära ner lite åt gången.

TIPS! Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. Han kan ordinera dig en medicin för att underlätta din ångest, upptagssymtom och till och med irritabilitet.

Du bör hitta ett sätt att hålla din motivation tydligt i sikte och i åtanke hela tiden. Många tycker att placera motivationsmeddelanden i hela hemmet och på kontorshjälp på sin resa för att sluta röka. Oavsett vad du valde, med en visuell påminnelse kommer du att hjälpa när ett begär begär.

Hur kommer du att hantera stressiga tider? Många rökare är vana vid att ha en cigarett när de stöter på ett stressigt ögonblick. Om du har en plan för vad du ska göra istället, är du mer sannolikt att undvika att röka. Det är bäst att ha några olika metoder att välja mellan.

Som ett extra incitament att hjälpa dig att ge upp din rökning vana, tänk på din familj och vänner vars liv skulle vändas upp och ner om ditt liv förkortades av denna farliga vana. Enligt amerikanska statistiken är tjugo procent av alla dödsfall direkt relaterade till rökning. Du vill inte vara en statistik.

TIPS! Undvik några av de platser och beteenden som kan leda till att röka cigaretter. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor.

Det är viktigt att du slutar röka omedelbart. I stället för att välja en dag på vägen för att sluta, gör det idag. Avsluta idag kommer att hindra dig från att ta ett steg mot en eventuellt dödlig sjukdom. Du håller också din familj från att bli offer för begagnad rök, vilket gör det mycket viktigare att sluta.

De flesta vet hur svårt det kan vara att sluta röka och att olika metoder fungerar för olika människor. Detta innebär emellertid inte att sluta är omöjligt. Om du känner till några effektiva tekniker, och har rätt motivation, kommer du att kunna sluta röka. Prova dessa metoder, och du kommer att bli förvånad över deras effektivitet.Source link