Top tips för att sluta röka och få din hälsa tillbaka


Du kanske tror att sluta röka kräver att du dubbler upp på viljestyrka så att du aldrig ger dig frestelse eller vidrör en cigarett igen. Om du gör det kan det hjälpa någon att sluta vana, men det finns enklare sätt att uppnå detta. Det finns ett antal olika sätt att ta ifall du vill kasta bort dessa cigaretter för gott. Läs vidare.

Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka, och också orsakerna till att du motstår att sluta. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör. Använd detta som en motivationskälla och bygga ditt fokus på dina dagliga utmaningar.

Tips! Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare.

Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Det finns stor styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar. Du kan få stöd och vägledning från tidigare rökare som har lyckats sluta, liksom bra tips för att hantera processen. Du är säker på att hitta några supportgrupper i ditt område. De kan träffas i en kyrka, ett samhällscentrum eller en skola efter timmar.

Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först fördröja den här åtgärden. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne av att röka. Bara lite extra tid innan du tänder upp kan hindra dig från att röka den cigaretten. Även om du slutligen släpper, kan den här metoden hjälpa dig att minska betydligt.

När du slutar röka är det en daglig händelse. Vägen till stopp är bara en process. Låt dig inte oroa dig för vad som händer nästa vecka, nästa månad eller till och med nästa år. Helt enkelt oroa sig för idag och ta det dag för dag och försök att eliminera dina rökvanor i nutiden, eftersom det i sin tur kommer att förändra framtiden.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Tvinga dig själv att göra någonting, om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricker ett helt glas vatten, innan du får en cigarett.

Att ta saker långsamt kan hjälpa dig att sluta röka. Försök att inte tänka på att aldrig ha en annan cigarett. I stället försök bara för idag. Du kommer att känna att du har uppnått mer genom att fira varje dag du inte röker. När du känner att du har lyckats med ditt korta åtagande kan du försöka ställa in mål för långsiktig överensstämmelse.

Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för de extra hälsoförlängningarna, utan att distrahera dig från önskan att röka. Övning är ett bra sätt att lindra stress. Brist på träningsrutin i ditt liv innebär att du tar tid och börjar med korta, uppmätta aktivitetssteg. Utöva inte utan att konsultera din läkare om vad som är säkert och lämpligt övningar för dig.

Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig sluta röka. Se också till att de vet att de inte är dömliga och är så optimistiska som möjligt för att förbättra chansen till framgång. Berätta för dem att du förmodligen kommer att vara irrationell och i ett deprimerat humör först. Det är inte enkelt att sluta röka, du borde alltid utveckla ett stödsystem.

TIPS! Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara.

Om du inte tror att du kan sluta kall kalkon, kan du prova nikotinbytesprodukter, som tuggummi eller fläckar. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan. De är mycket hjälpsamma för att minska abstinenssymptomen.

När du försöker sluta röka, måste du undvika de särskilda triggarna som får dig att röka. Om du alltid brukade röka medan du läser en bok, kan du behöva lägga din bok tillfälligt tills du har brutit din rökvanor. Välj en annan aktivitet i stället för att röka när du deltar i dessa aktiviteter. Detta kommer att distrahera dig från cigarettbehov.

Om du vill sluta röka för gott, kan du behöva träna. De flesta människor kommer inte att lyckas sluta på sitt första försök. Istället för att förvänta sig perfektion från dig själv, sluta bara så länge som möjligt. Om du ger dig möjlighet att röka igen måste du omedelbart ställa in ett nytt slutdatum. Varje gång du slutar röka och har ett återfall, lär du dig vad som gick fel och strävar efter att sluta längre nästa gång. Så småningom får du det så bra att du kommer att sluta en gång och bara inte gå tillbaka.

TIPS! Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget.

Rengör ditt hem från topp till botten när du slutar röka. Tvätta och tvätta allt i ditt hus, inklusive: mattor, gardiner och gardiner, väggar och andra typer av ytbeläggningar. Skillnaden kommer att bli tydlig inte bara för dig utan för alla dina besökare, och du behöver inte lukta cigaretter medan du försöker sluta.

Coping Mechanisms

Förhoppningsvis har du nu en tydligare plan för hur du slutar röka framgångsrikt. Medan du säkert kan förvänta sig att kräva cigaretter från tid till annan, blir dessa begär lättare att motstå med lämpliga hanteringsmekanismer. Ovanstående råd bör vara till hjälp för dig eftersom du skapar bättre hanteringsmekanismer.