Top tips för att sluta röka och få din hälsa tillbaka


Rökning kan verkligen påverka kvaliteten på ditt liv. Det påverkar inte bara hur du luktar och känner, det påverkar också ditt utseende och kläder. Ännu viktigare, det kan påverka din hälsa. Du kan vända de negativa effekterna i samband med rökning genom att sluta. Denna artikel ger några värdefulla råd om hur du kan avsluta.

För att öka sannolikheten för att du kommer att lyckas med din önskan att sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper om de positiva och negativa konsekvenserna av att sluta. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare. Dina ansträngningar blir enklare på det här sättet, eftersom du kommer att fokusera på ditt mål.

TIPS! Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att besluta att sluta. Detta bidrar till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana.

Du bör försöka lindra smärtan att sluta så mycket som möjligt. Undvik att gå kallt kalkon. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bättre att använda terapi, nikotinersättningsprodukter, mediciner eller en kombination av dessa metoder. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. Ange uppgifter som du åtar dig att utföra före den cigaretten, inklusive små saker som att gå på en promenad eller göra en juicejuice. Du kan upptäcka att försena din nästa cigarett lite kommer att minska dina begär. Om du, trots försening, fortfarande har en cigarett, kommer du åtminstone att ha tagit lite tid, vilket betyder att du kommer att röka mindre den dagen.

För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg åt gången. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. En kortare tidslinje kan göra din resa mer hanterbar, både fysiskt och mentalt. Det finns inget fel i att fastställa långsiktiga mål, men bli bekväm med det dagliga engagemanget för att röka upphörande.

TIPS! Låt din familj och vänner komma in på hemligheten att du vill sluta röka. Genom att förmedla folket nära dig med din plan ger du dem kraften att hjälpa dig att lyckas.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. Receptbelagda läkemedel kan göra att sluta röka lättare att hantera. De är inte för alla, så denna diskussion bör också inkludera din detaljerade medicinska historia. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer troligt att du kommer att sluta.

Vissa människor tycker inte om tanken på att sluta kall kalkon, så ge nikotinersättningsterapi ett försök. Du kan köpa dessa produkter i disken. De låter dig få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

Se till att du är fullt engagerad innan du ens börjar sluta röka. Många misslyckas med att sluta för att de har fel inställning. Motivera dig själv genom att överväga alla de kraftfulla motivationerna du har för att sluta.

TIPS! Vila är viktigt när du slutar röka. Massor av människor tycker att om de stannar upp sent, är de mer benägna att kräva cigaretter.

Att sluta röka är inte lätt, men det är värt det när det gäller effekterna på din hälsa, utseende och det sociala livet. Nu när du har läst detta, förhoppningsvis känner du dig mer optimistisk om att sluta. Börja med ett tips och fortsätt tills du är färdig att röka för gott!Source link