Topp tips för att sluta röka och få din hälsa tillbaka


En bra andel rökare vill verkligen sluta vana. Rökning är inte bra för någon, och skadar bara dina lungor under långa perioder. Använd informationen i den här artikeln för att hjälpa dig att lära dig hur du slutar röka för alltid.

Att sluta kan vara lätt om du vet hur du ska göra det korrekt. Undvik att gå kallt kalkon. Det finns en stor chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bäst att väga dig själv. Detta kommer att ta med dig under tidigt tillbakadragande och hjälper dig att sluta lättare.

Supportgrupper

Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; Det är en långsiktig process. På grund av detta är det kontraproduktivt att tänka för långt framåt. Närma dig din plan att sluta röka en dag i taget, och när du är framgångsrik på kort sikt kan du tänka på framtiden.

Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Det finns stor nytta i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför. De kommer att erbjuda ovärderligt stöd och vägledning, liksom insider tips som kan hjälpa dig att sluta. Du kan kolla din lokala kyrka, rec center eller till och med community college för att hitta dessa supportgrupper.

Om du behöver röka, försök att fördröja det. Ta en lång promenad, diska eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka. Ibland är en enkel distraktion allt som krävs för att hjälpa dig att väva ett starkt begär. Om du slutar röka en cigarett, har du åtminstone rökt en mindre cigarett den dagen.

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Att informera de älskade av dina planer ger dem möjlighet att hjälpa dig med din resa. Hjälp av dessa människor kan hålla dig fokuserad på din plan att sluta röka.

Om du är överväldigad av uppmaningen att röka, försök använda fördröjning taktiken. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått. Om det inte har det, fortsätt bara fortsätt denna process om och om så ofta som du behöver.

När du slutar röka, ta varje dag som den kommer. Snarare än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag. En kort tidslinje kan hjälpa dig att hålla dig i spår istället för att oroa dig för vad som kommer nästa. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

När ett begär kommer att äta när du slutar röka, räcker du efter grönsaker och frukt. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. Tänk på att din kropp kan kräva mat efter att ha slutat, så det är bäst att äta hälsosamt och ha en hälsosammare tankegång.

Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. När du lider av nikotinuttag kan du bli irriterad, irritabel och till och med deprimerad. Cravings kan ibland verka överväldigande. Nikotinutbytesbehandling kan hjälpa till med dessa känslor. Studier visar att nikotingummi, pastiller eller fläckar kan öka människors framgång när de slutar. Använd dock inte dessa produkter om du fortfarande röker.

Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer. Din läkare kan förmodligen också erbjuda information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som ökar sannolikheten för att du kommer att kunna sluta.

Låt familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De kommer att hålla dig på rätt spår och uppmuntra dig när du känner dig svag. Det är svårt att sluta utan stödsystem. Detta kommer att öka dina chanser att äntligen vara rökfria för livet.

Att hålla en positiv attityd kan vara den extra motivationen att sluta röka. Tänk på förbättringen i ditt liv du kommer att ha. Vrid ditt fokus mot ditt renare andetag, renare tänder och ett fräschare luktande hem. Se till att du också fokuserar på de positiva fördelarna med livet efter att du slutat röka.

Gör ett försök att minska din rökning. Detta hjälper dig att vägleda dig på vägen för att stoppa ditt beroende av cigaretter. Det är klokt att hålla av i minst 60 minuter innan du har den första cigaretten varje dag. Ett bra sätt att minska antalet cigaretter du röker är att bara tillåta dig att kunna röka hälften av cigaretten när som helst.

Om du inte har kunnat sluta röka med viljestyrka, lägg till några nikotinsubstitut och se om det fungerar. Dessa över-the-counter produkter kommer att leverera nikotin till din kropp under din avslutande ansträngning. De kan avvärja de galna fysiska abstinenssymptomen.

Träning varje dag. När du slutat röka är träning mycket fördelaktig och hjälper din lungkapacitet att förbättras. Regelbunden aktivitet kommer också att bidra till att avvärja en viss sannolik viktökning. Övning kommer också att ge dig en subtil hastighet via naturliga endorfiner.

Känn dig inte besegrad om du inte lyckas med ditt första försök att sluta. De flesta slutade flera gånger innan de avslutades med framgång. Titta på vad som ledde till misslyckandet och ta reda på hur du kommer att undvika det här gången. Med förtanke kan du så småningom triumfera över att röka!

Om du finner din viljestyrka blekna och du är på väg att nå en cigarett, ring någon för support. Gör ansträngningarna att diskutera dina känslor och reaktioner när det gäller din försvagningsbestämning med en vän eller någon i din familj. Den tid som spenderas under telefonsamtalet hjälper dig att distrahera dig medan begäret passerar, och att du vet att du inte är ensam hjälper dig att hantera problemet.

När det är dags att sluta röka, var noga med att hålla sig borta från de triggare som får dig att känna dig som en cigarett. Till exempel, om du gillade att röka i bilen eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka. Hitta något annat som kan tänka dig av saker när det händer

Om du försöker sluta är det nyckeln till att tänka på de utmaningar du kommer att möta efter att du avslutat. Det är de första dagarna, veckorna och månaderna som är svåraste att stanna på kursen. Det kan vara väldigt frestande att få en snabb cigarett när du är trött eller stressad. Det är därför det är viktigt att förstå dina triggers.

Om någon kör dig galen om det faktum att du slutar röka, kör dem galen tillbaka. Att försöka sluta för andra än dig själv ger dem för mycket kontroll över dig. Låt inte uppstånden andra göra dig motsäkra det faktum att du slutar. ta upp något annat du tycker om. Att bli involverad i andra aktiviteter kommer att tänka på din svåra uppgift, och betydelsen av andras åsikter kommer att minska.

Undersök de mycket allvarliga effekter som rökning kan orsaka. Få några bilder av vad lung-, tandkött- eller munkreft gör i din kropp. Du kan också hitta många minnesmärken online till personer som dog av sjukdomar som orsakats av rökning.

Det finns många hälsosamma sätt att hantera stress. Det kan hända att några effektiva alternativ inkluderar att träna, hålla en journal eller behandla dig själv till ett spa-besök när dina önskemål är i topp. Försök att undvika ledig tid, och i stället hitta trevliga distraheringar. Att läsa, skapa eller besöka vänner fungerar bra.

Med någon tur tror du nu annorlunda på vad som är inblandat för att sluta röka permanent efter att ha läst ovanstående artikel. Det handlar om din styrka och lösa. Det handlar också om de som bryr sig om dig och din önskan att ta hand om dem, genom att eliminera de risker som rökning medför.Source link