Toppförslag som hjälper dig att sluta röka idag!


Varje rökare är medveten om farorna med deras vana. Det är inte vanligt förekommande att röka på hur mycket de förbättrar sin hälsa genom att röka. De som aldrig rökt kan göra ljuset av ansträngningarna att sluta, men en tidigare rökare vet hur svår det kan vara. Läs den här artikeln för att få reda på hur du kan utveckla en plan att sluta röka som kommer att bli framgångsrik.

Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Att försöka sluta med att gå kallt kalkon är aldrig en bra idé. Endast 5% av dem som försöker med denna metod lyckas. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så medicinering, fläckar eller terapi kan vara nödvändiga. Att använda dessa hjälpmedel kommer att göra dina ansträngningar för att sparka vanan mycket enklare än det kommer att bli utan dem.

TIPS! Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar när du bestämmer dig för att sluta röka. Berätta för dem att deras stöd kommer att vara avgörande för att hjälpa dig att hålla dig till ditt program.

När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Det kan vara mycket fördelaktigt att nätverk med människor som har varit där du är och förstå de känslomässiga och fysiska utmaningarna du går igenom. Detta kan hjälpa dig att trivas genom att associera med personer som har gått igenom samma problem. Det är möjligt att hitta supportgrupper på många ställen som kyrkor, högskolor eller recenter.

Du borde oroa dig för att gå igenom en dag efter en annan. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. För många människor är en kort tidsram lättare att förstå och fokusera på. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

Nikotinutbyte

TIPS! Om du inte kan sluta kall kalkon, byt ut dina cigaretter med nikotinplåster eller tandkött. Dessa över-the-counter produkter kommer att leverera nikotin till din kropp under din avslutande ansträngning.

Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. Denna typ av terapi syftar till att minska symtomen på nikotinuttag, inklusive depression, rastlöshet och irritabilitet. Dessutom kan cravings orsaka extremt obehag under dagen. Det kan hända att nikotinersättningsterapi hjälper till att minska dessa känslor. Studier har visat att de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbla chanserna att slutföra med framgång. Kom bara ihåg att aldrig koppla dessa produkter med rökning.

Cravings verkar komma oftast när en person känner sig stressad. För att hålla dig från att falla offer för detta, hitta ett hälsosamt alternativ för stressavlastning. Det kan innebära att man slår på gymmet när det är dags då dina önskningar är värsta, plockar upp en ny hobby eller får en vanlig massageavdelning. Om du vet att du kommer ha lite ledighet, fyll det med roliga distraktioner som en ny bok eller ett spel eller kaffe med en vän.

Om du verkligen bryr dig om dina nära och kära, bör du sluta röka så fort du kan. Långt från att vara ofarlig, är användbar rök känd för att orsaka cancer och kan leda till andra allvarliga medicinska tillstånd. Att sluta minskar din familjs exponering för begagnad rök, så att de kommer vara mindre benägna att bli allvarligt sjuk om du slutar. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.

TIPS! Undvik utlösare du associerar med att röka när du försöker sluta. Ta inte del av specifika beteenden som kan öka din uppmaning att röka.

En stark och positiv mental attityd kan gå långt för att hjälpa dig att sluta röka. Gör ansträngningarna att föreställa dig alla sätt att ditt liv kan bli bättre efter att du har slutat röka. Tänk på hur mycket bättre ditt andetag blir, hur rena dina tänder blir, eller hur mycket bättre kommer ditt hus att lukta. Även om man vet att de negativa aspekterna av rökning kan skrämma några människor till att sluta, kan man också tänka sig positiva förändringar.

Sluta röka

Det enda sättet att sluta röka är att sluta. Stopp kommer att börja dig på din nya väg. Sluta bara röka och börja aldrig igen. Det kan verka ganska svårt. På lång sikt uppväger hälsan och de fysiska fördelarna det ursprungliga obehaget.

TIPS! Innan du ens tänker på att börja processen för att sluta röka, måste du vara villig att vara engagerad. Många misslyckas med att sluta för att de har fel inställning.

Nonsmokers kan aldrig förstå varför du skulle fortsätta att röka cigaretter, trots alla de allvarliga hälsoskador som rökning orsakar. De vet inte hur svårt det är att sluta. Det är möjligt att sluta röka, vilket framgår av de tips och råd du läste tidigare. Använd dessa tips för att hjälpa dig att befria dig från att röka.