Topptips för att sluta röka och få din hälsa tillbaka


Något syn slutar så enkelt som att dumpa sina cigaretter och gå med ren viljestyrka. Det finns enklare sätt då brute force willpower ensam. Det finns många verktyg och tekniker för att sluta röka framgångsrikt.

Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Detta kan hjälpa dig att trivas genom att associera med personer som har gått igenom samma problem. Supportgrupper finns på många ställen, även på Internet, så ta tid att undersöka vad som är tillgängligt för dig.

TIPS! Ta bara varje dag som det kommer. Avsluta kan vara en lång process.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, åtminstone försöka stalla för tid innan du tänder upp. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. Ibland är försenad rökning faktiskt tillräcklig för att förhindra att du tar den puffen. Om du, trots försening, fortfarande har en cigarett, kommer du åtminstone att ha tagit lite tid, vilket betyder att du kommer att röka mindre den dagen.

Gör ett avtal med din läkare om du har problem med att sluta röka. Det kan finnas receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel. Fråga också din läkare om en lista över supportgrupper, terapeuter och andra resurser som kan vara till hjälp för dig.

Nikotiners ersättningsterapi

Tips! När du bestämmer dig för att sluta röka, var noga med att berätta för din familj och vänner. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser.

Kanske kan nikotinersättningsterapi vara till hjälp. När du går genom nikotinuttag kan du känna dig irriterad, rastlös, frustrerad eller deprimerad. De begär som du känner för nikotin kan vara okontrollerbara. Det kan hända att nikotinersättningsterapi hjälper till att minska dessa känslor. Studier visar att individer som använder nikotingummin, fläckar eller pastiller dubblar deras chanser att sluta med framgång. Det rekommenderas inte att du använder en nikotinbytesprodukt och röker samtidigt.

Practice blir en bra quitter tills du kan sluta röka permanent. De flesta människor kommer inte att lyckas sluta på sitt första försök. När du slutar röka, försök att avstå från att röka så länge som möjligt. Om du misslyckas och har en cigarett, sätt snabbt ett nytt slutdatum. Försök sluta och kom ihåg att försöka längre varje gång, som du lär dig längs vägen. Så småningom får du det så bra att du kommer att sluta en gång och bara inte gå tillbaka.

Om du röker inuti ditt vardagsrum, rengör allt grundligt, när du bestämmer dig för att sluta. Få din matta och klädsel professionellt rengjorda, ta bort rester från väggarna och kör dina gardiner och gardiner genom tvätten. Den fräscha rena lukten av ditt hem kommer inte påminna dig om att röka när du kommer hem.

Tips! Gör en tid med din läkare om du har problem med att sluta röka. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel.

Hitta något som ger dig motivation, även när du känner för att ge upp. Ställ motivativa post-it-anteckningar på uppenbara ställen och överväga att ha på sig något som påminner dig om din önskan att sluta. Oavsett din specifika strategi kan du få en visuell påminnelse som kan hjälpa dig att kämpa för strävan att röka en cigarett.

Tänk på hur din rökning påverkar de som du älskar, och hur det i sista hand kan riva dem med år med dig. Enligt amerikanska statistiken är tjugo procent av alla dödsfall direkt relaterade till rökning. Bli inte en av dessa olyckliga statistik.

Gör valet att inte röka alls. Övertyga dig inte om att rökning en cigarett inte kommer att skada dina bra lösningar; en kommer snart att bli två, och allt ditt hårda arbete kommer att vara för ingenting. Kom ihåg att om du grottar i en gång gör det det mycket lättare att rationalisera grottan igen.

TIPS! För att sluta röka framgångsrikt måste du vara skyldig att sluta. Ditt engagemang bör komma innan du bestämmer dig för att avsluta.

Utsätt inte ditt slutdatum eftersom det borde ske omedelbart. Försök inte skapa ett datum för att sluta för framtiden, gör idag dagen! Om du slutar nu kommer dina chanser att få en allvarlig eller dödlig sjukdom, på grund av rökning, att minskas betydligt. Ju snabbare du slutar röka, desto tidigare frigör du din familj från effekterna av begagnad rök. Detta kan vara den faktor som motiverar dig mest att sluta.

Nu när du har tagit dig tid att läsa detta råd bör du nu vara bättre rustad att formulera en plan för att sluta röka. Även om det kan ta ett tag och du fortfarande kommer att kräva cigaretter, kommer tipsen ovan att hjälpa dig att sluta röka lättare.