Topptips för att sluta röka och få din hälsa tillbaka


Din familj har bett dig att ge upp cigaretter. Din läkare vill ha samma sak från dig. Även din försäkringsleverantör är villig att ge dig rabatter om du slutar. Varför puffar du fortfarande bort då? Hitta de tips och råd du behöver i den här artikeln för att hjälpa dig att sluta. Tiden är inne; och när du gör det, se inte tillbaka.

Gör ditt avslutande försök så enkelt på dig själv som du kan. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon. En stor majoritet av rökare som försöker sluta kalla kalkon misslyckas. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det viktigt att använda en metod som innehåller recept eller nikotinplåster eller tuggummi. Detta kommer att ta med dig under tidigt tillbakadragande och hjälper dig att sluta lättare.

TIPS! Bryt fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också. Människor med erfarenhet som slutar, eller går igenom samma sak som du, kan erbjuda sina egna tips och råd. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla kyrkor, fritidscenter eller högskolor i ditt område.

Sluta röka

Hypnos har visat sig vara en effektiv stopprökning för många människor. Många individer har slutat röka med hjälp av en licensierad hypnotisör. Att skriva en djup trance medan du hör positiva bekräftelser kan fungera för dig. När du lämnar hypnotisören kommer din önskan att sluta röka hos dig.

TIPS! Ta bara varje dag som det kommer. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten.

Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Fokusera inte på att röka aldrig igen. I stället fokusera på att inte röka idag. Kortsiktiga mål kan göra processen att sluta både mentalt och fysiskt lättare. När du lyckas med kortsiktiga mål kan du gå vidare till långsiktiga mål. Detta kommer att hända lätt eftersom ditt engagemang blir starkare.

Försök att äta hälsosamt för att bekämpa all viktökning från att sluta röka. Detta kan hjälpa till att balansera ditt system och undvika onödig viktökning. Tänk på att din kropp kan kräva mat efter att ha slutat, så det är bäst att äta hälsosamt och ha en hälsosammare tankegång.

Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökning vana. Det är viktigt att du låter dem veta att du behöver sitt stöd och att du inte behöver dem att vara dömande. Så, låt folk omkring dig veta att du kommer att sluta röka och att ditt humör kommer att förändras på grund av detta. Försök att maximera din stödnivå under hela processen att sluta röka.

TIPS! Gör en lista över vilka metoder du kan använda för att avsluta. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel.

Vissa människor tycker inte om tanken på att sluta kall kalkon, så ge nikotinersättningsterapi ett försök. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom. Nikotin är ett mycket beroendeframkallande läkemedel och de fysiska begären kan vara mycket svåra att övervinna.

Tala med dig om du vill sluta röka. En läkare har tillgång till resurser som du inte gör. När du har pratat om din situation kan läkaren ordinera ett läkemedel som hjälper dig att övervinna nikotinberoende.

För att förhindra att du tar in dina nikotinavtagningssymtom, upptäck hälsosammare metoder för att hantera denna stress. Det kan innebära att man slår på gymmet när det är dags då dina önskningar är värsta, plockar upp en ny hobby eller får en vanlig massageavdelning. Om du har fritid, distrahera dig själv med hobbyer du tycker om och människor du älskar.

TIPS! Fortsätt försiktigt dag för dag när du arbetar för att sluta röka. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag.

Att byta cigarettbandet du röker kan hjälpa dig att sluta. Ge upp ditt favoritmärke till en som du tycker är helt hemskt. Undvik att röka mer av dem än du normalt skulle eller inhalera dem på olika sätt. Detta är en metod som underlättar dig för att sluta röka.

Hitta supportgrupper, antingen lokalt eller i nätverket. Du kan upptäcka ett brett utbud av webbplatser speciellt avsedda för att ge stöd till människor som sparkar vanan. Det kan vara till hjälp för dig att jämföra dina strategier med andra. Också andra quitters bredvid dig kan hjälpa dig att se allas kampar genom denna resa.

Det bästa sättet att sluta röka är att sluta idag. Ett framtida datum kommer att vara alltför frestande att skjuta upp och släcka, så det är bäst att bestämma att det idag är dagen du kommer att sluta. Genom att sluta omedelbart sänker du dina chanser att leda till en eventuellt dödlig sjukdom. Avsluta också hindra dem runt dig från inhaling secondhand smoke, vilket är en annan viktig anledning att sluta.

TIPS! Se till att du får mycket vila om du slutar röka. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökade begär.

Du kan göra dina ansträngningar för att sluta röka lite lättare genom att bli av med saker som påminner dig om att röka. Kasta bort alla tändare, askkoppar och andra rökvaror i ditt hus. Se till att du tvättar alla dina kläder och rengör ditt hus noggrant för att ta bort röklukten. Genom att eliminera lukten kommer du att vara mindre benägna att ha ett begär.

Diskutera rökningstoppläkemedel med din läkare. Det finns fler nya produkter på marknaden än någonsin som är utformade speciellt för att hjälpa människor att sluta röka. Det finns många medicinska alternativ, förutom nikotinutbytesprogram, som hjälper dig att ta över abstinenssymptomen. Konsultera med din läkare för att bestämma det bästa handlingssättet när det gäller behandlingar.

Ta med dina nära och kära när du slutar röka. Faktum är att alla är medvetna om det faktum att du slutar. Du kan bli förvånad över hur mycket uppmuntran och stöd du får, och hur fördelaktigt det kan vara. Du kan också tänka dig att gå med i en supportgrupp och även kolla in beteendeterapi för att hjälpa dig att sluta.

För att avvärja den viktökning som normalt är förknippad med att sluta röka, sätt din diet bort från sötsaker och mot frukt och grönsaker. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat.