Topptips för att sluta röka och få din hälsa tillbaka


Massor av människor upptäcker att det är mycket svårt att sluta röka. Det finns ingen surefire-metod att sluta. Du måste undersöka och prova olika metoder för att hitta vad som fungerar för dig och din missbruk. Följande tips kan hjälpa dig att sluta överraskande enkelt.

När du har bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar. Att ha ett stödsystem kan vara ovärderligt. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

Sluta röka

Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. När du litar på dem runt dig med information som detta, kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad, liksom att behålla frestelsen i våg. Det här kan vara nudgen i rätt riktning du måste sluta röka.

Skapa en lista med idéer om hur du slutar röka kan uppnås. Se till att matcha din lista med din unika personlighet. Olika sätt att arbeta för olika människor. Det är viktigt att du hittar en formel som är hanterbar och bekväm. Genom att skapa en lista kan du förbättra dina övergripande chanser till framgång.

Tips! Du borde oroa dig för att gå igenom en dag efter en annan. Snarare än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag.

Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet. Dessutom kommer du vara ensam sent på kvällen, vilket ökar din frestelse att röka. Att få en full åtta timmars sömn varje natt ger dig möjlighet att behålla din motivation och din förmåga att bekämpa cigarettbehov.

Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på egen hand. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

Att undvika de utlösare som orsakar att du längtar efter en cigarett är nyckeln till att sluta helt. Om du gillar att ha en cigarett med kaffe kan du byta till te, till exempel. Försök hitta något att tänka på.

Sluta röka

Få mycket stöd. Sök uppmuntran från familj och vänner och gör dem medvetna om att du försöker sluta röka och be dem hjälpa dig. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka. Ibland kan man prata med någon som upplever samma situationer som du är, kommer att hjälpa dig att fortsätta.

Det kan vara mycket svårt att sluta röka, och samma metod fungerar inte för alla. Men det betyder inte att sluta är omöjligt. Du kommer att upptäcka att du kan lyckas om du använder informationen som just presenterades för dig tillsammans med stöd från dem som ligger nära dig. Med uthållighet och viljestyrka kan du förhoppningsvis slutligen sluta!Source link