Topptips för att sluta röka och få din hälsa tillbaka


De som älskar dig vill helst att du ska sluta. Din läkare vill att du ska göra det också. Du får även rabatt på din sjukförsäkring om du kan sluta röka. Så, varför har du inte slutat röka än? Om du är rökare är det dags att sluta. Läs vidare för att lära dig om några taktik för att hjälpa dig att göra det.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Ibland ger dessa fördröjningstakter tillräckligt med tid för att begäret ska passera innan du någonsin lyser upp. Om du fortfarande väljer att röka, kommer du inte att röka så mycket eftersom din tid kommer att spenderas, gör något annorlunda.

TIPS! Försök att fördröja din nästa cigarett. Ta en lång promenad, ta disken eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka.

När du slutar röka är det en daglig händelse. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara. Oroa dig inte för vad som kommer nästa år eller nästa månad. Närma dig din plan att sluta röka en dag i taget, och när du är framgångsrik på kort sikt kan du tänka på framtiden.

Skynda inte på att sluta. Ta det dag för dag. Ta en dag i taget när du slutar röka. Att skapa en kortare tidslinje kan få saker att verka mer uppnåeliga. När du är bekväm med nivån på engagemang som du har för att sluta, kan du sätta långsiktiga mål.

När du slutar röka, undvik alla triggers som är kopplade till din vana. Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana. Leta efter konstruktiva aktiviteter och distraheringar, för att uppta ditt sinne under dessa perioder.

Håll dig kommit

Innan du börjar sluta röka, kunna förbli uppdrag att sluta för gott. Det är lätt att misslyckas i ditt försök att sluta om du inte blir ordentligt motiverad eller ger upp för fort. Tänk på orsakerna till att du slutar och du kan fortsätta att vara engagerad.

Hitta hälsosamma stressavlastningsmetoder som hjälper till att hantera dina nikotinbehov och uttag. Du kan försöka gå till gymmet under ett begär eller starta en ny hobby. När du har stillestånd, omger dig med trevliga distraktioner, som bra böcker, schemalagda chattar med vänner eller nya spel.

Tips! När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och sluta strategier. Sitt ner och gör en lista över saker som kommer att fungera för din personlighet.

Ett av de sätt som kan hjälpa dig att sluta röka är att byta till ett annat märke av cigaretter. Ge upp ditt favoritmärke till en som du tycker är helt hemskt. Rök dem som du skulle ditt vanliga varumärke och andas in dem samma. Du kommer att njuta av att röka mindre. Detta är ett effektivt sätt att försörja dig för att sluta helt.

Berätta för dina nära och kära om du funderar på att sluta röka. De människor som bryr sig om dig kommer att påminna dig om ditt behov av att sluta. Det mest effektiva sättet att sluta är att ha människor runt som stöder dig. Att få hjälp från andra människor gör att du är mer sannolikt att lyckas.

Sluta röka

Tips! När du slutar röka, ta varje dag som den kommer. Snarare än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag.

Att tänka på ett positivt sätt och motiveras är viktiga delar när man slutar röka. Visualisera de förbättringar du kommer att uppleva i din livskvalitet när du är en icke-rökare. Att sluta röka kan förbättra lukten av andan och den totala hälsan i munnen. Att acceptera att cigarettrökning har negativa hälsoeffekter kan vara skrämmande för vissa, men att fokusera på positiven kan också vara mycket motiverande.

Klipp tillbaka innan du slutar. På så sätt kan du komma igång med dina ansträngningar för att sluta röka. Vänta en timme efter att ha vaknat för att få din första cigarett på morgonen och sluta röka efter middagen. Kanske röker bara en halv cigarett istället för en hel.

Det bästa sättet att sluta röka är att bara sluta just nu. Du börjar din resa dagen då du säger nej till en cigarett. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. Denna metod kan verka lite hård. På lång sikt är metoden den framgångsrika.

TIPS! Börja med någon typ av träning, för att hålla ditt sinne upptagen och håll dig borta från cigaretter. En bra träning underlättar också mycket stress från din dag.

Kom ihåg att den första veckan utan cigaretter blir det svåraste. Under de första två dagarna kommer din kropp att eliminera all nikotin du har konsumerat. När det är borta kommer dina känslor av begär att bero på psykologiska orsaker. Det kommer fortfarande vara svårt, men begäret blir mindre när tiden går.

Nu är du redo och har kunskapen att sluta röka för alltid. Din livskvalitet kommer att förbättras omedelbart när du inte längre röker. Ta de pengar du sparar och behandla din familj för att stödja dig. de förtjänar det!Source link