Topptips för att sluta röka och få din hälsa tillbaka


Medan du vet att det är illa för dig, är rökning fortfarande svårt att sluta. Om du vill sluta röka kan du bara behöva ett tryck för att få dig på rätt väg. Fortsätt på för några bra tips som hjälper dig i riktning mot att inte röka.

Om du behöver röka, försök att fördröja det. Tvinga dig själv att göra något, om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricker ett helt glas vatten, innan du får få en cigarett. Denna paus mellan begäret och dess uppfyllelse kan göra det möjligt att inte röka cigaretten trots allt. Även om du i slutändan röker kan förseningar fortfarande minska det totala antalet cigaretter du har på en dag.

TIPS! Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du ska sluta röka, och också orsakerna till att du motstår att sluta. Att skriva saker ner kan förändra hela ditt tankesätt.

Hypnos kan hjälpa till att sluta röka. En licensierad hypnotisör ger dig verktyg som inte finns någon annanstans. En hypnotisör har förmåga att plantera starka och permanenta förslag i ditt undermedvetna. När du vaknar från denna trance, kanske du inte är lika intresserad av cigaretter som du var förut, vilket gör ditt mål mer uppnåeligt.

Tala med en läkare om du försöker sluta röka men kommer över svårigheter. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer. Din läkare kan ha andra resurser till hands, till exempel supportgrupper och gratisnummer, där du kan diskutera din kamp.

Om du vill hålla dig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka , försök att äta frukt och grönsaker. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det här. Att äta en hälsosam kost kommer att hålla ditt sinne fokuserat och minska dina ohälsosamma begär som du anpassar till ditt liv utan cigaretter.

Nikotinutbyte

Nikotinbytesprodukter är ett bra verktyg för att sluta röka. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad. Cravings för en cigarett kan vara mycket kraftfull. Att använda en nikotinbytesbehandling hjälper dig att kämpa mot frestelsen. Studier visar att nikotingummi, pastiller eller fläckar kan öka människors framgång när de slutar. Det är viktigt att undvika att använda dessa om du fortfarande röker.

Försök inte sluta ensam. Låt din familj och vänner veta att du har bestämt dig för att sluta, så att de kan stödja dig genom processen. Det är också en bra idé att gå med i en supportgrupp. Bara prata med andra som försöker sluta kommer att hindra dig från att falla ur vagnen.

TIPS! Om traditionella metoder inte har fungerat, överväga hypnos. Att förvärva tjänster av en licensierad hypnotisör har visat sig vara effektiv för många andra.

Hitta hälsosamma stressavlastningsmetoder som hjälper till att hantera dina nikotinbehov och uttag. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage. Du kan lägga ditt fokus på ett spel eller en trevlig bok istället för att röka. Till och med ett besök med en bra vän kan tänka på att röka.

Du kommer bli bättre att sluta varje gång du gör det. Många rökare var tvungna att försöka flera gånger innan de lyckades sluta. När du slutar röka, försök att avstå från att röka så länge som möjligt. Om du börjar röka igen, besluta om ett nytt slutdatum. När du går, fortsätt lära och sluta sluta varje gång. Du kommer att upptäcka att du kommer att bli bättre att sluta, och så småningom kommer du att sluta helt.

Påminn dig om de dyster konsekvenser som rökning har på din hälsa. Studier har visat att en av fem personer som dör i USA har att göra med att röka. Det finns inget behov av att du är en av dessa statistiker.

TIPS! När du slutar röka är det en daglig händelse. Att ge upp nikotin är en långsam process.

När du tänker på att sluta cigaretter, anlita den som en positiv sak du gör själv istället för något du behöver uthärda. Du kommer att kunna sluta röka tidigare och förbli rökfri om du tycker positivt om att sluta. Sätt värdet av att sluta i dina sevärdheter och föreställ dig ditt liv utan att röka ständigt. Upprepa dessa idéer till dig själv hjälper dig att behålla din motivation och engagemang.

Eliminera alla rökpåminnelser från ditt liv, och det kan hjälpa dig att sluta lättare. Bli av med askar och tändare som du kan ha runt ditt hem. Tvätta alla dina kläder och städa ditt hus för att avlägsna lukten av rök. Detta hjälper till att förhindra att du blir påminnad om att röka, utlösa ett begär.

Du har antagligen märkt att din rökning vana blir värre i stressstunder. Om så är fallet kommer det att vara nödvändigt för dig att identifiera ett annat sätt att uppnå avslappning. I stället för belysning uppstår vissa personer omedelbart stressavlastning när de lär sig yoga eller tar sig tid att meditera.

Tips! Att ge upp sötsaker till frukt och grönsaker gör det lättare för dig att hålla din vikt stadigt efter sluta. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera den viktökning som är förknippad med att sluta.

Prova djupa andningstekniker för att lugna dina begär för cigaretter. Detta distraherar dig från obehag och ger dig ett ögonblick av lugn i en annars stressig situation. Detta rör syrgas i dina lungor vilket hjälper dig att slappna av. Dessa andningsövningar kan göras var som helst, när som helst, och de är ganska lätta att utföra.

Att sluta röka är extremt svårt för många människor, men ibland är det medveten om att några användbara tekniker kan göra det lite enklare. Om du tillämpar råd från den här artikeln, bör du avbryta vanan oftast. Använd ovanstående förslag för att inte bara skydda din hälsa utan också din familjens hälsa.Source link