Topptips för att sluta röka och få din hälsa tillbaka


De flesta rökare skulle vilja sluta, men de blir avskräckta utan att ens ge sig en chans. Om du kan hålla en positiv attityd, behålla din viljestyrka och ha lite kunskap om tekniker, kommer du vara redo att sluta idag. Följ dessa strategier, och du kommer se att sluta röka är mycket lättare än du trodde.

Gör ditt avslutningsförsök så enkelt på dig själv som du kan. Du bör aldrig försöka bara sluta kall kalkon. Många som försöker sluta kommer att misslyckas med sitt första försök. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, kan en patch, medicinering eller terapi vara till hjälp. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

TIPS! Om du absolut måste ha en cigarett med hjälp av stalling taktik. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker.

När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför. Du kommer att få underbara råd och stöd från sådana människor som de tidigare varit i dina skor. Stödgrupper finns på många ställen, även på Internet, så ta tid för att undersöka vad som är tillgängligt för dig.

Om du absolut måste ha en cigarett med hjälp av stalling taktik. Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka, eller avsluta ett glas vatten. Genom att fördröja dina handlingar finner du att du verkligen inte vill ha den cigaretten trots allt. Om du fortsätter och röker, kan förseningen åtminstone minska din rökning för den dagen.

Gör ett gym medlemskap del av din avslutande plan. Din hälsa kommer att förbättras och ännu viktigare kommer du att ge dig själv något istället för att röka för att uppta din tid. Övning kan gå långt för att minska stressen som orsakas av nikotinuttag. Om du inte är en väldigt aktiv person kan du börja långsamt med att gå på promenader regelbundet. Tala med en läkare innan du börjar någon form av träningspass.

10 minuter

När du känner att du behöver röka, försök fördröjningstaktiken. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i regel hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera. Om du fortfarande känner uppmaningen, upprepa processen! Berätta för dig själv att du väntar fem till tio minuter innan du röker.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Receptbelagda läkemedel kan göra att sluta röka lättare att hantera. De är inte för alla, så denna diskussion bör också inkludera din detaljerade medicinska historia. Inte bara kommer din läkare att kunna erbjuda dig medicin, de kan ge information om supportgrupper och hjälpa till med hotlines som kan förbättra din förmåga att lyckas sluta.

Tips! Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Människor som går och lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett.

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. Tänk på att sluta kommer att göra dig hungrig, så du kan också foder dig något hälsosamt.

Gör ett åtagande att sluta röka innan du börjar räkna ut hur du gör det. Det är lätt att misslyckas i ditt försök att sluta om du inte blir ordentligt motiverad eller ger upp för fort. Du måste bygga beslutsamhet. Du kan göra detta genom att alltid hålla din motivation i åtanke och syn.

Det är viktigt att hitta sätt att hantera nikotinuttag, för att hålla sig från att ge efter för dina begär och den stress de kan orsaka. Du kan tycka att det är bra att träna under den svåraste delen av dagen, lära dig en ny färdighet eller hobby eller boka massage på ett regelbundet schema. Du bör göra ditt bästa för att fylla någon ledig tid med roliga och uppfyllande aktiviteter. Du kan ta den här tiden för att komma ikapp med gamla vänner eller läsa också.

TIPS! Be dina familjemedlemmar att gå ombord med ditt beslut att sluta röka. Var tydlig att du behöver sitt oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan påverka dina ansträngningar negativt.

Klipp ner på rökning. Detta är det första steget för att nå ditt mål om ett rökfritt liv. Du bör försöka vänta en timme på morgonen innan du röker. Du kan röka bara en halv cigarett snarare än en hel en för att minska din rökning.

Många vill sluta röka, men många kan inte göra det. De som är väldigt seriösa att sluta har vanligtvis en detaljerad plan och en del motivation för att göra det lättare att hålla sig på rätt spår. Försök med de tips du just läst för att hjälpa dig att skapa en strategi för att framgångsrikt befria dig från behovet av att röka.Source link